Tingsryd vinner mot Almtuna igen – mycket tack vare Ludvig Elvenes.
HockeyAllsvenskan

Tingsryd vinner mot Almtuna – för andra dagen i rad

Tingsryd vinner kvällens match mot Almtuna med 4-2 efter två mål av Ludvig Elvenes.
Det är deras andra seger mot Uppsalalaget på lika många dagar då smålänningarna även vann mot Almtuna i går.

Lagen möttes redan i går och då vann Tingsryd med 5-4 efter förlängning.

Almtuna verkade därför vara revanschsugna och kom ut riktigt starkt i den här matchen. Hampus Harlestam satte 1-0 till bortalaget i powerplay i den första perioden och i den andra perioden kom även 2-0, också i powerplay, genom Villiam Haag

Därefter vände klev Ludvig Elvenes och Tingsryd in i handlingarna. Elvenes reducerade och laget kunde sedan även kvittera. När det endast återstod två sekunder kvar av den andra perioden var det återigen Elvenes som steppade upp och sköt in 3-2 till smålänningarna.

Tingsryd hade därmed vänt 0-2 till 3-2 på knappt tolv minuter och de två sista målen kom inom loppet av 70 sekunder.

ALMTUNA MISSADE STRAFF I SLUTET

När den tredje perioden började dröjde det inte heller länge innan Tingsryd fortsatte på inslagen bana och satte 4-2.

Det blev sedan spännande i slutet för Almtuna plockade målvakten och pressade på för en reducering. Det blev en rörig situation framför målet som slutade med ett straffslag efter att en Tingsrydback täckt pucken med sin handske inuti målgården.

Med mindre än två minuter kvar att spela klev Villiam Haag fram för att ta hand om straffslaget. Det gick dock inget vidare för honom då Adam Åhman i TAIF-målet skickligt poke-checkade bort pucken från Haags klubba.

Almtuna lyckades inte heller få in en puck under slutet av matchen och matchen slutade 4-2 till Tingsryd och smålänningarna vinner därmed för andra dagen i rad mot Almtuna.

Tingsryd – Almtuna 4–2 (0-1,3-1,1-0)

Tingsryd: Ludvig Elvenes 2, William FällströmSebastian Åkesson.
Almtuna: Hampus Harlestam, Villiam Haag.