Lukas Zetterberg
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Hemvändaren hjälte - avgjorde sent

ANNONS
Västerås studsade tillbaka snabbt efter premiärförlusten mot Almtuna. De besegrade Södertälje med 3-2, efter att ha vänt ett 0-2-underläge och avgjort sent.

I premiären mot Almtuna avgjorde Uppsalalaget med 35 sekunder kvar. I dagens match mot Södertälje var det i stället Västerås tur att avgöra sent.

Lukas Zetterberg, som inlett säsongen strålande, sköt nämligen det avgörande 3-2-målet i powerplay med bara tre minuter och tio sekunder kvar av ordinarie matchtid. Zetterberg återvände till Västerås på lån från Brynäs under förra säsongen och gjorde 8+7 på 33 matcher.  Till  den här säsongen skrev han på nytt på ett permanent avtal. 

Lukas Zetterberg har presterat på de två inledande matcherna gjort 1+3.

Innan sitt avgörande i kväll hade han också hunnit spela fram Rasmus Asplund till 2-1-reduceringen i den första perioden. Det var Buffalolånets första allsvenska mål för Västerås. Även Anthon Eriksson nätade för VIK:s del.

Samuel Fagemo, inlånad från Los Angeles, ledde Södertäljes offensiv. Han gjorde ett mål och fick en assistpoäng på Nick Olesen  mål i powerplay. Men det räckte alltså inte för SSK:s del. De har, precis som Västerås, tre poäng efter två omgångar.


TV: Alexander Holtz inför NHL-draften

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL