Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
SHL

Fyra raka segrar – efter sent avgörande

ANNONS
Vilken hockeylördag! Sjumatcher spelades och Luleå tog fjärde raka segern efter att Linus Klasen avgjorde matchen med 29 sekunder kvar. I och med det fortsätter de vara ledare i tabellen.


Luleå–Växjö Lakers 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)

Luleå: Oscar EngsundLinus Klasen

Växjö: Robert Rosén

Växjö fortsätter att vinna. Denna gång var det mot Växjö Lakers efter ett sent avgörande från Linus Klasen, med bara 29 sekunder kvar av tredje perioden. I och med segern fortsätter de toppa tabellen. Luleå har gjort 16 mål och släppt in 9 mål på fyra matcher.

Brynäs–Skellefteå 3–2 (1–2, 1–0, 1–0)

Brynäs: Emil MolinJaedon DescheneauAnton Rödin

Skellefteå: Jesper FrödénJonatan Berggren

Brynäs vände underläge till seger på hemmaplan. Matchavgörande målet stod Anton Rödin för, framspelad av Patrik Berglund. Det var hans första mål för säsongen. Brynäs placerar sig därmed på fjärdeplats medan Skellefteå är på åttonde plats.

Färjestad–Malmö 2–4 (0–0, 0–3, 2–1)

Färjestad: Jacob Nilsson x2

Malmö: Oliver LauridsenPonthus WesterholmJesper Jensen AaboHelge Grans

0–1, 0–2, 0–3. Så löd melodin för Malmö när de drog ifrån i den andra perioden och fastställde segern. Sedan var det en stabil insats av Malmö för resten av matchen medan Färjestad föll på egna misstag och slarv. Trots det stod Jacob Nilsson för två mål för sitt Färjestad.

Rögle–Djurgården 5–3 (2–0,2–1, 1–2)

Rögle: Dennis EverbergDaniel Zaar x2, Éric GélinasSimon Ryfors

Djurgården: Michael Haga x2, Manuel Ågren

Rögle tog ledningen två gånger om i första perioden, båda i numerärt överläge. Sedan reducerade Djurgården, i samma spelform. Men närmare än så kom inte stockholmarna. Istället tog Rögle vara på PP-chanserna och gjorde tre mål i den spelformen. Rögle ligger nu trea medan Djurgården ligger elva.

HV71–Oskarshamn 6–3 (0–2, 3–1, 3–0)

HV71: Fredrik Forsberg x2, Linus FröbergFilip SandbergEric MartinssonSimon Önerud

Oskarshamn: Markus Modigs x2, Kim Rosdahl

Oskarshamn rivstartade matchen och hade en ledning med två mål efter den första perioden. Men sedan växlade HV71 upp – och kvitterade inför tredje. Det gjorde dem med bland annat två mål av Fredrik Forsberg.  HV71 avgjorde matchen i tredje perioden, efter att ha hittat nätet med en man mindre två gånger om. Det var HV71:s första seger för säsongen.

Frölunda–Leksand 4–2 (1–1, 2–1, 0–1

Frölunda: Joel LundqvistNicklas LasuFilip JohanssonRobin Alvarez

Leksand:Marek Hrivík x2

Det var en tajt match i Göteborg. Leksands förstafemma fortsatte att leverera och Marek Hrivik gjorde sitt första och sitt andra mål för säsongen. Men Frölunda kunde ta sig tillbaka varje gång. Bland annat genom ett kontroversiellt "sparkmål" av Nicklas Lasu. Domarna dömde mål och efter repriser kunde man se att det inte var en sådan rörelse. De tog också till slut ledningen genom före detta Leksandsspelaren, Filip Johansson. Robin Alvarez kunde i tredje perioden sätta spiken i kistan och fastställde slutresultet.

Örebro–Linköping 6–4 (1–0, 3–1, 2–3)

Örebro: Borna RendulicLudvig RensfeldtRobin SaloLinus ÖbergMathias Bromé x2

Linköping: Jonas HoløsMarkus LjunghBroc LittlePatrik Lundh

Det har inte gått att stoppa Örebro hittills. Linköping lyckades inte heller. Borna Rendulic fortsätter leverera i målprotokollet. Glädjande för Örebro blev också att Mathias Bromé spräckte målnollan efter att ha inlett säsongen med väldigt bra spel utan att ha hittat nät. Linköping reducerade till 5–4 med mindre än 30 sekunder kvar av ordinarie tid. Men närmare än så kom de inte. Bromé gjorde sitt andra mål för kvällen och fastställde resultatet. Detta betyder att Linköping får fortsätta vänta på sin första trepoängare. Örebro är fortsatt serieledare och de har gjort flest mål hittills med sina 19.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL