Steve Yzerman.
NHL

Het målvaktsmarknad väntas – då tar Detroit sikte

ANNONS

9 oktober öppnar free agent-marknaden. En marknad som ser ut innehålla flera målvakter. Ett lag som kommer att vara redo att hitta någon är Detroit Red Wings.
– Det finns flera målvakter som ser ut att bli tillgängliga, säger Steve Yzerman till nhl.com. 

Nästa vecka öppnar marknaden för free agents och i nuläget ser det ut att finnas rejält med alternativ på målvaktsmarknaden. Stanley Cup-vinnare i Braden Holtby och Corey Crawford, slutspelssuccén Anton Chudobin och svenskarna Robin LehnerJacob Markström och Henrik Lundqvist är bara några av dem.

En annan som också verkar få se sig om efter en ny klubbadress är Jimmy Howard. Detroits general manager Steve Yzerman har bekräftat att man inte kommer att erbjuda veteranen något nytt kontrakt före 9 oktober. Istället tittar man på andra alternativ.

– I nuläget ser det ut som att flera målvakter kommer att nå marknaden nästa vecka och vi siktar på att fylla hålet därifrån, säger Yzerman.
– Utan en intervjuperiod för att prata free agents måste vi vänta till 9 oktober för att få en bra känsla om det finns en matchning med någon av målvakterna och hur ett eventuell kontrakt skulle se ut. Nästa vecka vet vi mer.

Detroit kommer däremot inte kasta ut stora summor för att locka till sig någon.

– Vi kommer att vara lite restriktiva. Det råder en del osäkerhet kring det ekonomiska i ligan de kommande åren. 
– Jag kommer inte att utesluta något men kontraktet måste vara rimligt. Lönetaksträffen och längden på kontraktet i förhållande till ålder. 

För tillfället finns Jonathan Bernier och Calvin Pickard på kontrakt över nästa säsong.


TV: Klubbarna dår Henrik Lundqvist kan hamna

Den här artikeln handlar om: