Sök
Simon Önerud och Nicklas Rahm har anledning att vara oroliga efter mardrömsstarten.
Foto: Bildbyrån
SHL

HV71:s kris – sämst på 22 år

HV71 är tippade att slåss om SM-guldet den här säsongen men har fått en mardrömsstart på den nya säsongen. 
I kväll mot Luleå kom fjärde raka förlusten och Jönköpingslaget har nu noll poäng efter fyra matcher, deras sämsta start på en SHL-säsong sedan 1998/99. 

Svep från kvällens SHL-omgång: 

Skellefteå – Frölunda 3–1 (2-1,1-0,0-0)

Skellefteå: Jesper Frödén 3.
Frölunda: Simon Hjalmarsson

Tack för showen, Jesper Frödén!

Han nätade i premiärmatchen för knappt två veckor sedan men det var i kväll som det verkligen lossnade för "Årets Rookie" från i fjol. Han sköt nämligen alla tre mål när Skellefteå blev det första laget att få Frölunda på fall. 

Redan tre minuter in i matchen höll sig Frödén framme i powerplay och spräckte Niklas Rubins 123 minuter långa nolla. 
Senare i perioden kom han fri mot Rubin och gjorde inga misstag utan satte 2-0. 

I den andra höll sig 26-åringen framme igen och blev återigen ren mot Rubin, den här gången i spel fem-mot-tre. Då kom även trean för Frödén. 

Frölunda jagade för att komma tillbaka in i matchen men Gustaf Lindvall stod pall i målet för hemmalaget. Göteborgarna fick därmed lämna isen som förlorare för första gången den här säsongen. Skellefteå däremot tog sin första trepoängare. 

Djurgården – Malmö 3–0 (0-0,1-0,1-0)

Djurgården: Alexander HoltzLinus AnderssonWilliam Eklund
Malmö: –

Efter att ha gått mållösa från sina första fyra perioden den här säsongen kom första målet för säsongen i andra perioden av kvällens match mot Malmö.

Det var stortalangen Alexander Holtz som var på tårna när en puck landade mitt framför fötterna på honom och rakade in 1-0 med endast en minut kvar av perioden. 

I den tredje utökades även ledningen då Djurgården kom i en kontring och Linus Andersson öppnade sitt konto i SHL genom att snappa upp sin egen retur och lägga in pucken bakom Oscar Alsenfelt

Spiken i kistan kom sedan då 17-årige William Eklund sköt sitt första SHL-mål i karriären genom en puck i tom kasse för 3-0 till Djurgården.
Stockholmarnas tre målskyttar den här kvällen var alltså 17 år, 18 och 21 år gamla. 

Malmö har dock en fortsatt dålig start på säsongen och ligger på noll poäng efter två spelade matcher. Under inledningen har man släppt in hela åtta mål på två matcher. 

Leksand – Örebro 3–5 (2-1,0-2,1-2)

Leksand: Martin KarlssonCarter CamperMattias Ritola
Örebro: Linus Öberg 3, Borna RendulicRodrigo Abols

Linus Öberg kliver fram och blir hjälte när Örebro tar sin tredje raka säsong under inledningen. 

JVM-forwarden sköt tre mål och fullbordade därmed ett hattrick, hans första i SHL. Öberg sköt fyra mål på 37 matcher förra säsongen men har nu redan gjort fyra mål på de första tre matcherna. 

Hans mål var även helt avgörande i mötet mot Leksand då han satte det matchvinnande målet samt punkterade tillställningen genom att lägga in 5-3-pucken i tom kasse. 

Örebro är nu ett av endast två lag som har full pott hittills i SHL. 

Luleå – HV71 5–4 (2-1,3-1,0-2)

Luleå: Jack ConnollyArttu IlomäkiIsac BrännströmNiklas OlaussonNils Lundkvist.
HV71: Simon Önerud 2, Fredrik ForsbergAnton Wedin.

HV71 förlorade sina tre första matcher och inför kvällens match mot Luleå bytte man målvakt då Hugo Alnefelt fick komma in och göra sin första match den här säsongen. 

Det gav dock inte resultat då Jönköpingslaget förlorade uppe i Norrbotten då Luleå vann med hela 5-4.

Ställningen var 2-1 efter de första 20 minuterna men i den andra perioden rann det iväg. Förre HV-spelaren Isac Brännström, som precis skrev nytt kontrakt med Luleå, satte 3-1 och sedan utökade Niklas Olausson till 4-1. När perioden var slut ledde hemmalaget med 5-2.

Då lessnade HV-kaptenen i periodpausen. 

 – Jag är riktigt jävla förbannad här nu. Vi måste ut och gå för det ordentligt, vi ska ha med oss poäng härifrån, sade Önerud till C More.

I den tredje perioden höjde sig även HV71 och fick in dubbla reduceringar men det stannade där. 

Luleå har tre segrar och nio poäng efter tre matcher och leder därmed SHL-tabellen efter inledningen. 

HV71 har nu noll poäng efter fyra matcher och det är lagets sämsta start i Elitserien/SHL sedan säsongen 1998/99, alltså för 22 år sedan. Nye huvudtränaren Nicklas Rahm har alltså fått sämsta tänkbara start.

Linköping – Brynäs 5–4 OT (2-1,0-3,2-0,1-0)

Linköping: Patrik LundhJonas JunlandBroc LittleJaakko RissanenJonas Holøs
Brynäs: Patrik BerglundJonathan SigaletJohan AlcénEmil Molin.

Efter att ha inlett med två förluster tog Linköping sin första seger för säsongen i kväll efter en svängig match. 

Patrik Berglund inledde målskyttet, hans tredje mål på lika många matcher i Brynäs. Linköping vände dock och ledde med 2-1 efter 20 spelade minuter. 

I mittperioden vände det dock för Gävlelaget som sköt tre raka mål och gick från underläge 1-2 till ledning 4-2. 
Matchen svängde sedan tillbaka till LHC:s favör då Broc Little och Jaakko Rissanen gjorde varsitt mål med drygt en minuts mellanrum i den tredje perioden. 

Det skulle därför krävas förlängning för att skilja lagen åt. 

Där tog det endast drygt en minut innan den norske backen Jonas Holös klev fram och skickade in 5-4-målet och två poäng till Linköping. 

Växjö – Rögle 2–1 (0-1,1-0,1-0)

Växjö: Pontus HolmbergEmil Pettersson.
Rögle: Daniel Zaar.

Växjö tar första trepoängaren den här säsongen. 

Det efter att man vänt underläge 0-1 till 2-1 i kvällens match mot Rögle. 
Pontus Holmberg kvitterade i den andra perioden och i den tredje kom avgörandet då Emil Pettersson klev fram och satte sitt första mål för säsongen. 

Det fortsätter att vara målsnålt när Växjö spelar då de endast har gjort sex mål och släppt in fem efter tre spelade matcher. 

Det var säsongens första seger för Växjö men för Rögles del var nederlaget det första för 2020/21. Som salt i såret för Ängelholmslaget lämnade även Adam Tambellini matchen med en befarad skada. 

Oskarshamn – Färjestad 4–2 (3-1,1-0,0-1)

Oskarshamn: Nolan Zajac 2, Kim StrömbergJonas Engström.
Färjestad: Michael Lindqvist 2.

Mardrömmen för Färjestad fortsätter. Tre förluster på de fyra första matcherna men än mer oroande är skadorna som man har fått. 

Först skadades NHL-lånet Joakim Nygård direkt i premiären och sedan förlorade man kaptenen Gustav Rydahl i förra matchen mot Brynäs. I kvällens match var det nyförvärvet Jacob Nilsson som utgick med en skada redan i första perioden. 

Oskarshamn kunde dock ta sin andra seger på de tre första matcherna. Powerplay ledde vägen i den första perioden då alla tre mål med en man mer på isen. 
I den andra perioden utökade man till 4-1 efter att Jonas Engström styrt in ett Brian Cooper-skott. 

Michael Lindqvist reducerade visserligen i den tredje perioden, med sitt andra mål i matchen, men det räckte inte för Färjestad som ligger kvar på bleka två poäng efter fyra spelade matcher. 

– Vi får jobba med boxplay och se till att vi blir bättre där helt enkelt. Det är klart vi vill vinna hockeymatcher, men Oskarshamn är ett bra lag, så det är ingen skam. Det är många matcher kvar, säger FBK-tränaren Johan Pennerborn efter matchen.


TV: Sebastian Strandberg om sin brokiga karriär

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten