Christoffer Persson.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
Hockeytvåan

Fick lämna HV71 – klar för Division 2-klubb

ANNONS

Från HV71 till HA74. 
Den övergången gör nu Christoffer Persson då han är klar för spel i Hockeytvåan efter att han inte blev kvar i SHL-klubben i våras. 
– Jag älskar att spela hockey och kände efter att jag fick lämna HV71 att jag behövde ett miljöombyte, säger 35-åringen till JP

Efter fyra säsonger i HV71 fick Christoffer Persson lämna Jönköping. 

Nu har den tvåfaldige SM-guldvinnaren hittat en ny klubb då han är klar för spel i HA74 som spelar i Hockeytvåan. 

– Jag älskar att spela hockey och kände efter att jag fick lämna HV71 att jag behövde ett miljöombyte. Jag har åkt omkring länge nu och sett varje arena och lag, nästan samma personer till och med, i SHL och Hockeyallsvenskan och behöver något nytt nu, säger backen till Jönköpings-Posten.

I en intervju med hockeysverige.se förra veckan berättade Persson att hans första tanke var att åka och spela utomlands men nu står det alltså i stället klart att han stannar i Sverige. 

SKRIVER TILLSVIDAREAVTAL 

HA74 spelar i Sävsjö, som ligger ungefär fem, sex mil söder om Jönköping, och Persson ska nu spela där tills vidare innan han hittar något annat. 

– Vi får se hur länge han stannar hos oss. Vi hoppas förstås på hela säsongen men vi är beredda på att han kan lämna när som helst. Just nu är vi glada för varje dag och vecka han är här, säger HA74:s sportchef Tobias Ståhlgren till JP. 

35-åringen har 379 SHL-matcher och 281 allsvenska matcher på meritlistan. Göteborgaren, som har sina främsta egenskaper i det defensiva spelet, vann SM-guld med Frölunda 2016 och flyttade sedan till HV71 där han vann SM-guld direkt under sin första säsong i klubben, 2017. 

Det råder inga tvivel om att det här är den största värvningen som HA74 gjort. 

– Det är den mest meriterade spelaren som någonsin varit här och han kommer direkt från SHL, säger sportchef Ståhlgren.

HA74 inleder den nya säsongen i kväll med en match mot Osby och Christoffer Persson kommer att vara redo för debut direkt för sin nya klubb. 


TV: Måns Karlsson om HV71 2020/21

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL