Adam Masuhr stannar i Mora
HockeyAllsvenskan

Seriens äldsta spelare – i seriens yngsta lag: "Jag har varit i deras sits"

ANNONS

Genrep mot premiärmotståndet BIK Karlskoga. Då vann dalmasarna från Mora med 6–3. Nu ser den rutinerade backen Adam Masuhr fram emot att det drar igång på riktigt – med seriens yngsta lag.

– Jag kan bidra mycket med min rutin, säger seriens äldsta spelare, Adam Masuhr.

HockeyAllsvenskans premiär står för dörren. 2 oktober gästar dalmasarna Karlskoga för premiäromgången.

Under lördagen var det genrep mot just Karlskoga där Mora vann med 6–3 i en typisk försäsongsmatch med målchanser, hårt spel och mycket utvisningar. 

– Vi spelade stabilt och bra, tycker jag. Det smällde på bra och det tar nog ett tag att anpassa sig till den nya bedömningsnivån. Det är domarna som sätter ribban så det är bara att gilla läget och köra på, säger Adam Masuhr och fortsätter.

– Det ska bli riktigt kul att det äntligen drar igång. Det har ju varit historiens längsta sommar. Det spelar ingen roll hur gammal jag är, det är alltid lika kul att spela riktiga matcher.

"Jag har samlat på mig en hel del rutin"

Med sina 37 år är Adam Masuhr äldst i hela HockeyAllsvenskan. Han gjorde A-lagsdebut 2000-2001. Då var ett flertal spelare i Mora inte ens födda. Han har spelat 363 matcher i SHL, 377 i SM-Liiga, 116 i KHL och 139 i HockeyAllsvenskan. Han spelar i ett lag med 23,04 i snittålder, vilket gör Mora till det yngsta laget i ligan. 

– Haha, ja. Jag har fått höra det. Tänk ändå att de drar med sig en 37-åring och fortfarande har den snittåldern. 

Men trots sin ålder ser han inget stopp. Han ser istället ett ansvar gentemot de yngre spelarna och föreningen.

– Jag har samlat på mig en hel del rutin genom åren från olika ligor i världen, vilket jag kan bidra med. Precis som alla andra i laget så har jag en roll, men visst. Klart att jag kan föregå med gott exempel, utöver min roll som spelare. Jag har varit i deras sits så jag kan vara lite "pappa" och ge dem lite tips här och där.

Vad kan man förvänta sig av Mora den här säsongen?

– Ett hårt jobbande lag. Vi har väldigt mycket nytt i laget och vi är också ett väldigt ungt lag. Det ska man ha respekt för. Vi får inte vara arroganta och tro att vi är bättre än någon annan. Vi måste vara ödmjuka. Vi får inte vara korkade och tro att vi kan glida runt på en skridsko. Men vi kommer att spela med snabbhet vilket kommer gynna många i laget, säger Adam Masuhr.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL