Joonas Rask och Jonathan Sigalet.
Foto: Bildbyrån
SHL

Efter HV-duons böter – nu straffas ytterligare spelare

ANNONS
Tidigare i veckan fick Simon Önerud och Daniel Bertov böta 5 000 kronor vardera efter att ha burit halsskyddet på ett felaktigt sätt.
Nu straffar disciplinnämnden ytterligare två spelare för samma sak.
Både Jonathan Sigalet och Joonas Rask får betala 5 000 kronor för felaktig utrustning.

Efter SHL-premiären mot Frölunda fick både Simon Önerud och Daniel Bertov betala 5 000 kronor vardera på grund av att man använt halsskyddet på ett felaktigt sätt.

Nu fortsätter disciplinnämnden att dela ut böter på grund av felaktigt användande av skyddet.

Under fredagseftermiddagen meddelade nämnden att Örebros Joonas Rask samt Brynäs Jonathan Sigalet båda får betala 5 000 kronor i böter till följd av att man inte använt halsskyddet på korrekt vis.

I sin förklaring berättar Joonas Rask att han bar ett godkänt halsskydd under de två första perioderna i mötet med HV71 under gårdagen, men att han inte kunde fortsätta använda det i den tredje perioden då det gått sönder. 

Den förklaringen höll inte för disciplinnämnden.

"Av filmsekvensen framgår att Joonas Rask inte bar ett halsskydd som på ett tillfredställande sätt skyddade halsen vid det aktuella tillfället. Han har därför inte burit ett halsskydd på ett korrekt sätt. Det åligger spelare att bära korrekt och godkänd skyddsutrustning under hela tiden som spelaren är på isen. Att utrustning gått sönder i periodpausen fråntar inte spelaren detta ansvar. Nämnden finner därför att det är utrett att Joonas Rask gjort sig skyldig till illegal equipment (felaktig skyddsutrustning)", skriver nämnden i sitt beslut. 


TV: Måns Karlsson om Brynäs IF 2020/21

Den här artikeln handlar om: