Lindsey Post.
Foto: Ronnie Rönnkvist
SDHL

SDHL:s bästa målvakt älskar livet i Sverige

Hon utsågs till SDHL:s bästa målvakt i fjol och förde med sitt storspel SDE till sitt första slutspel. Nu är Lindsey Post tillbaka i Sverige för att försöka hjälpa laget till ännu högre höjder. Och hon stormtrivs. Inte minst med öppenheten under pandemin.
– Livet här känns som vanligt. Då de hemma frågade mig om hur livet är i Sverige nu så svarade jag att jag inte vet vad skillnaden är mot förut, säger hon till hockeysverige.se.

TÄBY (HOCKEYSVERIGE.SE)

Inför förra säsongen var det inte många i Sverige som hade koll på den kanadensiska målvakten Lindsey Post. I dag är det ingen som följer SDHL som inte vet vem hon är. 

Under 2019/20 var hon en av nyckelspelarna i det SDE som överraskade på många och tog sig till slutspel för första gången i klubbens SDHL-historia. Post själv utsågs dessutom till ligans bästa målvakt efter att ha haft en räddningsprocent på spektakulära 94,2 under grundserien.

Vem är då denna 26-åring från Chelsea i provinsen Quebec. Hockeysverige.se stämde träff med SDE-målvakten på ett kafé i Täby Centrum för att ta reda på det.  

– Chelsea är en ganska liten stad just utanför Ottawa. Jag växte upp och har bott där i 18 år, berättar Post och fortsätter:
– Jag tror det bor runt 6 000 personer i Chelsea och staden är fransk-engelsk…

Så du pratar även franska?
– Bara lite, men inte så mycket. Jag pratar i alla fall mer franska än svenska, skrattar SDE-målvakten.

Är det en typisk kanadensisk hockeystad?
– Det var bara två tjejer i min åldersklass i Chelsea som spelade hockey så vi fick åka ganska långt för att spela matcher.
– Vi spelade i början på en ganska låg nivå, men då jag var runt 15-16 år hade vi tillräckligt med tjejer i vårt område för att kunna spela i en högre liga.

Har du syskon som idrottar?
– Jag har en äldre bror och en äldre syster. Min bror spelar också hockey medan min syster spelar fotboll. Att köra runt oss till olika träningar och matcher tog upp mycket av våra föräldrars tid.

FICK ETT LYFT PÅ COLLEGE

När Lindsey Post var 18 år var det dags för henne att flytta över till University of Alberta och spela kanadensisk collegehockey.  

– Jag älskade tiden där och var det bästa beslutet jag tagit. Vi hade bra coacher. Även en bra målvaktscoach. Innan hade jag bara haft någon målvakts pappa som kom och sköt lite på oss målvakter.
– På UNA fick jag en väldigt bra målvaktscoach som dessutom var väldigt duktig teknisk. Det gjorde att jag utvecklades mycket. Jag lärde mig att använda de här tekniska detaljerna i våra matcher.
– Skolan var väldigt stor. Jag tror det gick runt 40 000 studenter där. Det blev också en stor omställning att komma från en liten stad till en så stor stad som Edmonton. Jag tycker ändå det var lätt att flytta dit då jag var en del av ett hockeylag eftersom jag då automatiskt lärde känna 20 nya vänner direkt eftersom jag träffade dem varje dag. 

Lindsey Post.Foto: Ronnie Rönnkvist

Många spelare slutar spela hockey efter collegetiden, vilket det även var nära att Lindsey Post skulle göra. 

– Ja, jag har definitivt tänkt på det. Framför allt har jag tänkt på det i slutet av varje säsong, om jag skulle sluta eller fortsätta. 
– Under mitt sista år på universitetet vann vi mästerskapet i Kanada. Då kände jag att jag inte kunde sluta redan eftersom jag blev bättre och bättre för varje säsong.
– Då fanns möjligheten för mig att spela i CWHL i Kanada, alltså den kanadensiska proffsligan. Ett av lagen fanns i Calgary, tre timmars resa från Edmonton. Mitt namn kom upp i draften och jag draftades av Calgary.
– Där fick jag chansen att ta ytterligare steg upp och spela med väldigt bra spelare. Spelare som representerade landslaget i Kanada och USA. De två åren var en bra erfarenhet även om jag inte fick allt för mycket istid. Samtidigt fick jag ändå träna tillsammans med några av världens bästa spelare.

Hur upplevde du det steget?
– Det var bra. Alla där var lite starkare och lite snabbare. Alla i laget spelade där efter tiden på universitetet eftersom de älskade spelet och ville bli bättre hockeyspelare. Du hade ingen skola, fick betalt för att spela och så vidare.
– När du blir proffs får du ändå inte väldigt mycket betalt någonstans utan spelarna där fortsatte spela för passionen till sporten och för att bli bättre.
– Jag har dessutom släktingar i Calgary så jag bodde hos min morbror och kusin där. På så vis blev det en enkel flytt efter skolan. Så anledningen till att jag också valde att fortsätta var för att jag älskar att spela hockey. Jag ville inte sluta redan då.
– När de sedan bestämde sig för att lägga ner hela ligan började jag tänka på vad som skulle bli mitt nästa steg. Jag tittade på olika alternativ eftersom jag inte var redo att sluta med hockeyn.

"DET VAR MÅNGA KONFLIKTER"

I Calgary hade Lindsey Post under en tid omtalade Shannon Miller som coach. Miller har bland annat coachat och utvecklat svenska spelare som Maria RoothErika HolstElin HolmlövPernilla Winberg och Kim Martin Hasson på University of Minnesota-Duluth i den amerikanska collegehockeyn.  

– Det var en intressant upplevelse. Hon coachade oss bara under några månader. Det var många konflikter mellan henne och spelarna, vilket också gjorde att hon slutade efter halva säsongen så en annan coach fick ta över.

Varför blev det konflikter?
– Det handlade om hur hon behandlade en del av spelarna, vilket inte var speciellt professionellt. Det var också därför vi spelare och ledare i laget bestämde att det var bättre om hon tog ett steg tillbaka. I stället fick den assisterande coachen ta över.

Hamnade du också i konflikt med Miller?
– Jag spelade inte mycket den säsongen och fick egentligen inte chansen att visa henne något så jag var lite i bakgrunden av allt det där.

Efter att ligan i Kanada stängts ner sökte Lindsey Post en fortsättning på sin karriär och hamnade då på Enebybergs Idrottsplats där SDE Hockey har sin hemmarink. 

– En av mina medspelare i Calgary Inferno spelade på Yale innan. Där spelade även Helenes (Åströms, lagledare) dotter (Hanna Åström). SDE:s manager hade kontakter på Yale och jag på Inferno. Det var på den vägen allt började.
–  Jag kände inte Hanna då, men jag var rumskompis med Kelly Murray som hade spelat mot mot Yale. Det var många kontakters kontakter och damhockeyns värld är liten (skratt) så det är lätt att komma i kontakt med personer som du kan behöva lära känna. 

Lindsey Post.Foto: Bildbyrån/Maxim Thore

"TRÅKIGT ATT INTE HA JOBB"

Lindsey Post visste inte heller mycket om SDE Hockey eller SDHL innan hon kom till Sverige. 

– Nej, inte mycket. Några av mina kompisar från University of Alberta hade spelat i division 1, men en, Morgan Kelly, hade spelat för Göteborg två säsonger. Hon berättade en del om ligan och jag visste att SDE och Göteborg var lag som höll till i botten.
– För mig, jag kände att det här var en chans för mig att göra skillnad för ett lag som SDE. Dessutom var SDE ett lag där alla pratade engelska, vilket var skönt när jag kom till ett nytt land där jag inte kunde språket.

Hur minns du idag första dagen i Sverige och med ditt nya lag?
– Jag kom hit ganska sent eftersom jag först hade ett bröllop i släkten jag ville gå på. Det gjorde att jag kom hit bara en vecka innan vår första match. Jag var så jetlaggad, skrattar Lindsey Post och fortsätter:
– Jag höll på att missa min första träning eftersom vi hade den 07.30 varje morgon. Jag hörde inte larmet, men tack och lov väckte mina kompisar mig så jag hann i tid till rinken.

Post har nu varit ett år i Sverige och trivs inte bara i rinken utan även vid sidan av.

– Jag älskar att vara här. Uppriktigt sagt är det ganska likt Kanada med alla skogar, sjöar… Allt där ute är väldigt fint.
– Sedan är det lite tråkigt att jag inte har något jobb än att spela hockey här. Det kan vara jobbigt att inte ha något annat att göra under en lång tid vid sidan av hockey. Jag försöker hålla mig sysselsatt samtidigt som flera av oss som spelar i laget är i samma situation.
– När vi inte jobbar försöker vi träna, yoga eller återhämtning, men vi är också in till Stockholm tillsammans några gånger i veckan. Det är kul att åka in dit eftersom det är en stor stad så vi blir inte helt uttråkade då vi har en ledig dag.

Vad sa släkt och vänner hemma i Kanada då du skulle resa till Sverige igen trots Corona-tider?
– I Kanada är det väldigt annorlunda, strikt och så mycket regler. Det var en lockdown i två månader. När det sedan började öppnas upp igen var det väldigt strikta regler för alla.
– Att sedan komma hit kändes så mycket bättre. Livet här känns som vanligt. Då de hemma frågade mig om hur livet är i Sverige nu så svarade jag att jag inte vet vad skillnaden är mot förut.

"INGEN HÄR VISSTE VEM JAG VAR"

Säsongen 2019/20 blev Lindsey Post första säsong i SDHL. En säsong där hon alltså vann målvaktsligan och utsågs till hela ligans bästa målvakt.  

– Säsongen hade sina ”ups and downs”. Vi var många nya spelare som kom in med olika personligheter som behövde lära känna varandra.
– Nu har vi stora delar av laget kvar, men den stora skillnaden i omklädningsrummet är att vi har bytt coach.
– Min säsong? Jag fick många skott på mig, många flera än vad jag var van vid från tiden på universitetet eller i Inferno. Att få mycket skott var även väldigt kul och gjorde att jag kände mig som en större del av laget. Jag var inte bara en sjätte spelare som stod där och gjorde ingenting.
– Vi var också ett väldigt defensivt spelade lag som ibland hade svårt att göra mål. Just defensiven var vår styrka och jag gick in och gjorde mitt bästa för laget.

Och du utsågs till bästa målvakt i ligan…
– Ja, det var en överraskning, skrattar Lindsey Post och fortsätter:
– Jag gick in i förra säsongen utan att ha några förväntningar på mig själv. Jag visste inte hur ligan var eller om jag skulle få spela. Jag kände ingen press samtidigt som ingen här visste vem jag var. Jag kunde flyga under radarn och det gick ju ganska bra.

Med tanke på din fina säsong får du en annan press på dig nu, hur tänker du kring det?
– Jag gillar att ha lite press på mig. Det gör det bara roligare och jag försöker göra den här säsongen bättre än den förra och tar varje match dag för dag. Jag ser inte för långt fram. Jag tittar inte heller så mycket på statistik och sådana saker.
– Det är en lång säsong och bara för att du gör en dålig match innebär det inte att det kommer bli en dålig säsong.

Du har en ny målvaktspartner, Linn Jansson Almgren, hur har det fungerat så här långt?
– Linn är bra och har rätt attityd. Hon jobbar hårt, vilket också gör att jag måste fortsätta jobba hårt och hon pushar mig på alla träningar.
– Hon fick vinna sin första match i helgen som var och det var kul att få se henne så glad Det var fantastiskt och hon har en fin framtid framför sig, avslutar Lindsey Post innan hon drar sig hem mot Viggbyholm – ni vet där självaste Sven Tumba växte upp.TV: Sebastian Strandberg om sin brokiga resa

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 03 december
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten