Erik Nyström.
Bildbyrån
Danska ligan

Förre KHL-svensken lämnar sin klubb - efter två veckor

ANNONS
För två veckor sedan presenterades Erik Nyström av Odense Bulldogs i den danska ligan. Nu står det klart att han lämnar klubben av personliga skäl.


Han har spelat i allt från KHL till allsvenskan. Nu var tanken att Erik Nyström skulle testa på den danska ligan. Den 10 september presenterades han, men redan nu står det klart att 26-åringen lämnar Odense.
"Erik Nyström har av personliga skäl begärt att få sitt kontrakt med Odense Bulldogs uppsagt. Vi har full förståelse för detta och har följt Eriks önskemål", skriver klubben på sin hemsida.

Erik Nyström har Nacka som moderklubb, men spenderade juniortiden i Örnsköldsvik där han säsongen 11/12 gjorde 19 SHL-matcher för Modo. Säsongen efter var han utlånad till Karlskrona i allsvenskan.

Säsongen 13/14 blev det spel i både AHL (Hamilton) och KHL (Zagreb) för ytterforwarden. Säsongerna som följt ha det blivit spel för Timrå, Oskarshamn, Pantern, AIK och Västervik i andraligan. Totalt står han noterad för 131 poäng 258 matcher i Hockeyallsvenskan. 

Nyström har även under åren hunnit med 18 matcher för TPS i Liiga. Då blev det elva poäng (3+8).


TV: Sebastian Strandberg om sin brokiga karriär

Den här artikeln handlar om: