Bildbyrån
SHL

Dråpslag för hockeyn – publikbesked dröjer

ANNONS

Klubbarna och hockeypubliken har väntat tålmodigt på ett beslut rörande publikfrågan. Många trodde att ett sådant skulle fattas under dagens regeringssammanträde. Men beslut uteblev.

Den 21 augusti gick kultur- och idrottsminister Amanda Lind och inrikesminister Mikael Damberg ut med att de förberedde för ett undantag av restriktioner i samband med kultur- och idrottsevenemang gällande hur många människor som får samlas på en och samma plats. Sedan dess har Folkhälsomyndigheten i ett remissvar låtit meddela att de kan tänka sig 500 personer. Polisen vill dock hålla kvar vid maximalt 50.

Besked skulle komma innan 1 oktober utlovades och eftersom regeringen håller sina schemalagda sammanträden på torsdagar var denna torsdag lite att betrakta som deadline ur gemene mans synvinkel.

När hockeysverige.se ringer upp regeringskansliet för att höra efter huruvida beslut har fattats eller inte idag så kopplas vi till Anders Lundmark som är rättskunnig på justitiedepartementet.
— Något beslut har inte fattats idag, säger han.

Lundmark berättar att han inte känner till någonting om den fortsatta beredningen av ärendet och kan inte säga varför besked dröjer, men tillägger:
— Ett regeringssammanträde kan tas närsomhelst och ett beslut kan fattas även i nära anslutning tills dess att det träder i kraft.


TV: Mitt första NHL-mål – Tyler Seguin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM