Frölunda hetast i rivalmötet – nollade HV71

Frölunda spände musklerna och visade upp starkt spel direkt i SHL-premiären.
Detta då man vann komfortabelt med 3-0 mot rivalen HV71.

Det blev ett hett och intensivt möte mellan rivalerna Frölunda och HV71 i SHL-premiären i Scandinavium.

Frölunda kunde ha fått en drömstart på den nya säsongen då Simon Hjalmarsson fick ett kanonläge att sätta 1-0 efter 52 sekunder men Jonas Gunnarsson hände med i sidledsförflyttningen och stod för en superräddning med plocken.

Spelet fortsatte med situationsrummet tillkallade då domarnas uppmärksamhet då det på reprisbilderna såg ut som att Gunnarssons plockhandske var precis på mållinjen och pucken därmed skulle ha kunnat passera över linjen och in i mål.

Efter en längre videogranskning, den första för årets SHL-säsong, kom dock domarna fram till att pucken inte passerat mållinjen.

SUPERTALANGEN MED SNYGG FULLTRÄFF

1-0 kom i stället sju minuter in i matchen då Patrik Carlsson pricksköt in Frölundas första mål för säsongen i powerplay. Det var relativt jämnt i den första perioden men Frölunda kunde även sätta 2-0 innan de första 20 minuterna var över, då genom JVM-centern Linus Nässén

I mittperioden tog dock Frölunda över totalt och HV71 såg bleka ut. Då kom även 3-0 till hemmalaget efter att supertalangen Lucas Raymond skickat in ett läckert skott i powerplay för sitt första mål den här säsongen.

– Det är grymt kul, jag vill göra mål och bidra offensivt, och få göra det är alltid skönt. Speciellt här i första hemmamatchen, även om det inte är någon hemmapublik så vet jag att det är många i Göteborg som sitter och kollar, säger 18-åringen till C More i den andra periodpausen.

Den tredje perioden slutade mållöst och Frölunda vann därmed med 3-0. Niklas Rubin fick hålla nollan direkt i SHL-premiären efter att ha räddat alla 21 skott som HV71 sköt.

Efter matchen var lagkaptenen Joel Lundqvist nöjd med prestationen.

– Vi spelar resolut och får mål. Jag tycker att vi har ett spännande lag. Några gamlingar och sen har vi fyllt på med några unga som har stor potential. Det ser spännande ut, säger Lundqvist till C More.

Frölunda – HV71 3–0 (2-0,1-0,0-0)

Frölunda: Patrik Carlsson, Linus Nässén, Lucas Raymond,