HockeyAllsvenskan

Dahlén straffhjälte för Timrå – efter dubbla matchstraff

Timrå vinner mot Mora i SCA Cupen.
Det efter att Jonathan Dahlén blivit matchens enda målskytt i straffläggningen.

Mora kunde koppla grepp om den första perioden då Timrå drog på sig fyra raka utvisningar i mitten av perioden. De vann skotten med 19-9 utan att få utdelning. Precis innan 20 minuter spelats drog de dock själva på sig en utvisning.

I det efterföljande powerplay-spelet kunde stjärnan Jonathan Dahlén sätta 1-0 till Timrå.

Den andra perioden blev sedan mållös innan det hettade till ordentligt i den tredje perioden.

TVÅ MATCHSTRAFF EFTER STORT TUMULT

Per Svensson kliver fram och tacklar Oskar Stål Lyrenäs som flyger upp i luften och handlar hårt på isen och blir liggandes. Då åker flera Moraspelare fram till Svensson och Ludvig Larsson delar ut en crosschecking som skickar veteranen till isen. Då hoppar Jeremy Boyce in och ett slagsmål utbryter mellan Larsson och Boyce.

Det hela slutar med ett matchstraff på Larsson för crosschecking. De båda slagskämparna fick även 5+20 för fighting. Per Svensson klarade sig utan utvisning. Stål Lyrenäs låg kvar på isen länge och lagläkarna var tidigt framme hos honom. 21-åringen kunde dock glida till båset på egen hand och kunde spela klart matchen.

Timrå fick med andra ord ett fem minuter långt powerplay efter tumultet och i det kunde Sebastian Hartmann raka in 2-0 till medelpadingarna.

Bara en halv minut efter att Mora blir fulltaligt igen kommer även reduceringen för dalalaget. Det var Oskar Stål Lyrenäs, som var tillbaka efter tacklingen, som satte 2-1.

Det gav Mora energi och två minuter efter reduceringen kom även kvitteringen då Johan Persson höll sig framme och lyfte in en backhand till 2-2.

DAHLÉN OCH JOHANSSON HJÄLTAR FÖR TIMRÅ

Under de avslutade tio minuterna var det inte riktigt något av lagen som kom till heta chanser och matchen gick till förlängning. De fem spelade minuterna gick fort utan att något lag hade hittat nätet.

Det krävdes därmed straffläggning för att skilja lagen åt.
Där blev Jonathan Dahlén den enda målskytten då han satte pucken precis vid den vänstra stolpen, mellan benskyddet och plockhandsken på Mora-målvakten Olof LindbomJacob Johansson i Timråmålet räddade dock alla tre straffar som Mora sköt.

Timrå inleder därmed SCA Cupen med seger, mycket tack vare Dahlén som gjorde ett mål i matchen samt blev straffhjälte.

Timrå – Mora 3–2 SO (1-0,0-0,1-2,0-0,1-0)

Timrå: Jonathan Dahlén (samt avgörande straff), Sebastian Hartmann.
Mora: Oskar Stål Lyrenäs, Johan Persson.