Bildbyrån
NHL

Tampastjärnan saknades - då avgjorde Islanders sent

ANNONS
Vi ska inte räkna bort New York Islanders riktigt än. I natt besegrade de Tampa Bay med 5-3 och reducerade till 2-1 i matcher. Brock Nelson avgjorde i slutminuterna.

– Det känns skönt att kunna studsa tillbaka med en vinst, säger hjälten.

Tampa Bay har haft Steven Stamkos på skadelistan hela slutspelet. Till nattens match tvingades de lägga till ytterligare två forwardsnamn på frånvarolistan: Alex Killorn, som var avstängd, och storstjärnan Brayden Point som var skadad. Utan den trion kunde Tampa Bay inte besegra New York Islanders och gå upp till 3-0 i matcher. I stället kunde Islanders skapa rejäl spänning i matchserien.

Islanders tog ledningen med 1-0, men tappade till 1-1. De gjorde sen två raka mål och gick upp till 3-1 - men tappade till 3-3. När Islanders sedan tog ledningen ytterligare en gång kunde Tampa emellertid inte svara. Med blott 3:25 kvar av matchen kom nämligen Brock Nelsons matchavgörande 4-3-mål.

"DEN HÄR GRUPPEN ÄR SPECIELL"

Anthony Beauvillier levererade en briljant passning till Nelson, som sköt sitt åttonde mål under slutspelet och blev hjälte.

– Det känns skönt att kunna studsa tillbaka med en vinst. En hel del spelare klev fram för oss. Vid målet slog Beauvillier en bra passning. Han blev stoppad på det första försöket men testade igen och hittade mig. Det är skönt att vi fick den här segern, säger Nelson.

Islanders vann matchen med 5-3 sedan Jean-Gabriel Pageau avrundat målskyttet i en tom kasse. Precis som Nelson har Pageau nu gjort åtta mål under det långa slutspelet.

– Den här gruppen är speciell med sin spänstighet. Det här är vår fjärde serie, inte vår tredje. Vi har behövt kämpa oss igenom övertidsförluster och en hel del annat. Men vi fokuserar på vad vi kan göra nu. Det spelar ingen roll vad som hänt tidigare. Det är gamla nyheter, berömmer coachen Barry Trotz.

HEDMANS SVIT TOG SLUT

Victor Hedman, som extraknäcker som lagkapten i Steven Stamkos frånvaro, var inne på samma sak men ur Tampas perspektiv. Hedman som i natt fick se sin målsvit, med mål i fyra raka matcher, ta slut.

– Det här var en tuff förlust. Vi måste lägga den bakom oss, lära oss från den och titta framåt. Det är allt vi kan göra. Vi kan inte förändra något som hände för en stund sedan, konstaterar stjärnbacken.

Hedman blev alltså mållös och fick i stället se Michail Sergatjov, Ondrej Palat och Tyler Johnson göra mål för Tampa. Islanders tre första mål sköts av Cal ClutterbuckAdam Pelech och den stora slutspelssuccén Anthony Beauvillier som gjort nio mål hittills.

Den här artikeln handlar om: