Erik Nyström.
Foto: Bildbyrån/Johan Löf
Europa

NHL-draftade svensken lämnar allsvenskan för utlandet

ANNONS
Han har spelat 258 matcher i Hockeyallsvenskan. Nu väljer forwarden Erik Nyström att testa vingarna utomlands. Han är klar för danska Odense Bulldogs.

Erik Nyström kom fram som en spännande junior i Modo och debuterade i SHL redan 2011/12. I samband med det draftades stockholmaren även av Montréal Canadiens och testades i juniorlandslagssammanhang.

Sedan dess har han hunnit med en kort sväng i AHL och spel med tidigare KHL-klubben Medvescak Zagreb, men mestadels hållit till i Hockeyallsvenskan, där han hunnit representera sex olika klubbar.

Efter att ha spelat för Västervik i fjol testar den nu 26-årige forwarden på ett nytt utlandsäventyr. Han är nu klar för spel i danska Odense Bulldogs säsongen 2020/21.

– Erik Nyström är en skicklig och erfarne forward som kommer att göra oss vassare offensivt. Vi ville ta in en offensiv spelare som kan hjälpa oss att spela den hockey vi vill spela den här säsongen, säger coachen Marc Lefebvre i ett pressmeddelande.

Nyström svarade för fem mål och 16 poäng på 47 matcher för Västervik i fjol. Han har 131 poäng på 258 allsvenska matcher under karriären.


TV: Throwback – Dmytro Timashov draftas av Toronto 

Den här artikeln handlar om: