Magnus Åkerlund.
Foto: Daniel Svensson/Bildbyrån
Hockeyettan

Tidigare SHL-målvakten lägger av – blir tränare

ANNONS

Magnus Åkerlund lägger plockhandsken på hyllan. 
I stället kommer 34-åringen att kliva in i båset och bli assisterande tränare för Sundsvall Hockey. Det rapporterar Sundsvalls Tidning

Efter 16 säsonger som hockeymålvakt avslutar Magnus Åkerlund hockeykarriären. 

Nu kommer han i stället att bli assisterande tränare för Sundsvall Hockey i Hockeyettan, utöver sitt civila jobb. 

– Vi är muntligen överens, det är bara de sista sakerna som ska ner på papper, säger Magnus Åkerlund till Sundsvalls Tidning. 

Åkerlund, som gjort 47 matcher i Elitserien/SHL för HV71 och Timrå, hade inte tidigare planerat för att gå in och bli tränare men när den här möjligheten dök upp tackade han ja. 

– Det är ingenting jag har tänkt på utan det kom upp när vi pratade med varandra. Som spelare känner jag mig färdig, men då lyftes i stället frågan om att vara assisterande tränare vilket lät intressant, säger Åkerlund till ST. 

”SUNDSVALL LIGGER MIG VARMT OM HJÄRTAT”

Som spelare representerade han Sundsvall Hockey under tre säsonger mellan åren 2014 och 2017. Då var han med och både spelade upp klubben i Hockeyallsvenskan men även att åka tillbaka ner till Hockeyettan. 

Nu återvänder han alltså till Sundsvall. 

– Jag har en stor passion för ishockey och Sundsvall ligger mig varmt om hjärtat. Det ska bli riktigt spännande att få vara med det här unga och frejdiga laget och se vad vi som lag kan göra, säger Magnus Åkerlund.


TV: En dag som målvaktstränare i SHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL