Nytt nederlag för Leksand – fem raka förluster

Leksand har verkligen inte fått den start på försäsongen som man hoppats på.
I kväll blev det förlust mot Malmö med 6-5 och dalalaget har nu förlorat alla de fem första träningsmatcherna inför den nya SHL-säsongen.

Det började målglatt i den första perioden.

Dansken Nicolai Meyer inledde målskyttet efter endast två minuters spel men Leksands stjärnvärvning Peter Cehlárik kvitterade till 1-1. NHL-lånet Fredrik Händemark fortsätter att vara en av Malmös härförare då han satte 2-1 men Cehlárik kunde återigen kvittera innan periodens slut.

I den andra perioden kunde dock Malmö koppla greppet om matchen efter att två unga talanger hittat nätet.
Först var det Eric Engstrand som satte sitt första mål i Malmötröjan och därefter var det jättetalangen Helge Grans som sköt 4-2 till skåningarna i spel 5-mot-3.

Slutperioden började även den med Malmö i förarsätet då Nicolai Meyer, som var en besvikelse i SHL förra säsongen, blev tvåmålsskytt. AHL-värvningen Carter Camper reducerade för bortalaget när Leksand fick chansen i spel 5-mot-3.

Fredrik Händemark var dock glödhet och satte till andra mål i matchen för 6-3. Slutsiffrorna skulle sedan skrivas till 6-4 efter att Peter Cehlárik fullbordat ett hattrick.

Positivt för Leksand är alltså att stjärnorna levererar. Cehlárik med tre mål, Camper med ett mål och tre assist, Marek Hrivík noterades för fyra assist och Matt Caito stod för två passningspoäng.
Det hjälpte dock föga då resten av laget inte kunde producera på samma sätt samt att man läckte för mycket defensivt.

Malmö fick därmed jubla för första gången den här försäsongen efter att ha inlett med två förluster. Leksand å sin sida har dock fem raka förluster.

Malmö – Leksand 6–5 (2-2,2-0,2-3)

Malmö: Nicolai Meyer 2, Fredrik Händemark 2, Eric Engstrand, Helge Grans.
Leksand: Peter Cehlarik 3, Carter Camper, Mattias Ritola.