Bildbyrån

Räddade säsongen - efter galna urladdningen

Med hela säsongen på spel stod Colorado för en av säsongens galnaste rivstarter. Redan efter 14 minuter och 27 sekunder ledde de med 5-0 (!). Nu lever Stanley Cup-hoppet.

Colorado Avalanche var tvungna att vinna nattens match för att inte se Stanley Cup-drömmarna krossas. Efter att matchen innan ha sett Dallas gå upp i en tidig 3-0-ledning ville inte "Avs" vara sämre. De stod för en urladdning av sällan skådat slag och hade avgjort matchen redan innan den blivit en kvart gammal.

1-0 kom efter 4:37 av Pierre Edouard Bellemare.

2-0 kom från André Burakovsky efter 11:51.

3-0 satte Nathan MacKinnon efter 12:32.

4-0-målet gjordes av Nazem Kadri efter 13:43.

5-0 gjordes av Mikko Rantanen efter 14:27.

Fem mål på knappt tio minuter. Fyra mål på knappt tre. Sen var den här matchen avgjord. Skotten efter den första perioden var otroliga 23-5 för Colorado.

Dallas försökte göra viss match av det i period då, då båd Joe Pavelski och Miro Heiskanen nätade. Men André Burakovsky sköt snabbt bort Stars hopp om en mirakelcomeback med sitt andra mål i matchen och hans sjätte totalt under slutspelet. Svensken hade även en assist.

BISHOPS MARDRÖMSCOMEBACK

Jamie Benn reducerade ytterligare en gång, men närmare än ett 6-3-underläge kom inte Dallas. Avalanche otroliga förstaperiod avgjorde matchen och såg till att vi i alla fall kommer få se en sjätte match i matchserien.

Ben Bishop, som varit skadad, spelade för första gången sedan den 13 augusti. Han släppte in fyra mål på 19 skott och byttes ut efter knappt 14 minuters spel. En mindre lyckad comeback för målvaktsjättens del, alltså.

Nathan MacKinnon har gjort poäng i samtliga 13 slutspelsmatcher. Senast en spelare inledde ett slutspel med en lika lång poängsvit var Mark Messier, under Rangers cup-vinnande slutspel år 1994.