Marc-André Fleury förde Vegas till en ny seger.

Lehner vilades – då tog Fleury historisk seger

Vegas valde att vila Robin Lehner i nattens möte med Vancouver.
Då klev ersättaren Marc-André Fleury fram och ledde laget till seger – och klättrade därmed förbi legendaren sjätteplacerade Ken Dryden på listan över flest antal slutspelssegrar i karriären.
Vegas leder nu matchserien med 3–1 i matcher.
– Vi har mer djup i vårt lag. Jag visste att det skulle betala av sig, säger Vegas-tränaren Pete DeBoer efter 5–3-segern.

Med två matcher på två dagar valde Vegas Golden Knights att vila lagets svenske målvakt Robin Lehner i nattens möte med Vancouver, trots det faktum att han höll nollan i gårdagens segermatch.

In mellan Vegas stolpar klev i stället slutspelsveteranen Marc-André Fleury, som med sina 28 räddningar kunde leda Golden Knights till en 5–3-seger och en ledning med 3–1 i matcher i kvartsfinalen.

PASSERADE LEGENDAREN

Segern var Fleurys 81:a i Stanley Cup-slutspelet, vilket innebär att han passerade Montreal-legendaren Ken Dryden på listan över flest antal slutspelssegrar i karriären. Vegas-målvakten är nu sexa på den prestigefyllda listan.

– Vi har mer djup i vårt lag, säger Vegas-tränaren Peter DeBoer.
– Jag visste att det skulle betala av sig.

DUBBLA SVENSKMÅL

Vegas hamnade i underläge i den andra perioden och gick in till den avslutande perioden med ett 2–3-underläge, men efter tre mål inom loppet av drygt fem och en halv minut kunde Vegas vända och vinna matchen.

William Karlsson avslutade målskyttet för Vegas när han lyfte in 5–3-målet bakom Jacob Markström halvvägs in i den tredje perioden. Målet var hans tredje i sommarens Stanley Cup-slutspel.

Även Elias Pettersson blev målskytt i matchen, då han på ett patenterat Pettersson-vis pricksköt in Canucks kvitteringsmål från sin position i den högra tekningscirkeln i powerplay. 1–1-målet innebar att Ånge-sonen nu är uppe i sex mål och totalt 17 poäng på 14 matcher i årets slutspel.

Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights 3–5 (1–2, 2–0, 0–3)