Claude Julien.
Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports
NHL

Coachen frisk – återvänder till nästa säsong

ANNONS

Claude Julien har tillfrisknat efter att ha förts till sjukhus med bröstsmärtor under NHL-slutspelet.
Nu meddelar Montrealtränaren att han tänker återvända till laget även kommande säsong.
– Jag är redo att komma tillbaka hundra procent, säger 60-åringen till nhl.com

Mitt i slutspelshysterin i NHL kom ett otäckt besked gällande Montreal Canadiens coach Claude Julien. Han fördes till sjukhus med bröstsmärtor och fick lämna slutspelsbubblan. 

Julien genomgick en lyckad hjärtoperation och är nu frisk igen och kommer att återvända som tränare för Montreal nästa säsong. 

– Jag har återhämtat mig väl, så pass att om vi hade vunnit match sex mot Philadelphia Flyers så hade att jag kunnat återvända till bubblan i Toronto till match sju. Jag känner mig bra igen. Det var lite läskigt där men allting gick ju bra i slutändan. Jag är redo att komma tillbaka hundra procent igen, säger Claude Julien till nhl.com

Den tidigare Stanley Cup-tränaren är väldigt tacksam för att så många hörde av sig med uppmuntrande ord efter sjukhusbesöket. 

– Jag uppskattar verkligen alla support jag har fått, det hjälpte mig verkligen att återhämta mig. Oavsett om det kom från andra tränare, spelare eller från annat håll så var det underbart att höra. Jag vill tacka alla som hjälpte mig att ta mig igenom det här.

”DET SKULLE VARA TUFFT MENTALT” 

Claude Julien ser nu fram emot att återvända till båset inför nästa säsong och menar att det inte finns någon risk för hans hälsa att återgå till coachingjobbet. 

– Det hade säkert varit en större risk för hälsan om jag hade behövt ta ett steg tillbaka. Då hålls man ju borta från det man älskar och det skulle göra det tufft mentalt. Just nu känner jag mig energisk och jag tycker att jag har en hel del att erbjuda, säger 60-åringen till nhl.com. 

Julien har haft ansvaret för Canadiens under tre och ett halvt år och var dessförinnan tränare för Boston Bruins där han vann Jack Adams Award som NHL:s bästa tränare 2009. 


TV: Lehners egna ord – efter superinsatsen i natt

Den här artikeln handlar om: