Barry Trotz och Evander Kane.
Bildbyrån
NHL

Kravet: Ställ in nattens matcher

ANNONS
Kommer nattens slutspelsmatcher äga rum? Den nybildade organisationen 
Hockey Diversity Alliance kräver att matcherna skjuts upp - och Islanders coach Barry Trotz säger att spelarna diskuterar hur de vill göra.
I natt valde NBA att ställa in de planerade slutspelsmatcherna. Milwaukee Bucks var först ut att bojkotta spel, och därefter ställdes samtliga matcher in. Det har också ryktats om att hela NBA-slutspelet kan komma att ställas in.

Bucks-spelarna vägrade deltaga som en protest mot polisens övervåld mot svarta i USA, med skjutningen av Jacob Blake som senaste exempel. NHL genomförde däremot nattens matchen som planerat, och nöjde sig med att uppmärksamma händelsen i en kort sekvens före nedsläpp i stället.

Den nystartade organisationen Hockey Diversity Alliance, med San Joses Evander Kane i spetsen, kräver dock att NHL ställer in matcherna natten som kommer. Han skriver på twitter att de formellt har bett NHL att inte genomföra matcherna som planerat.
– Vi menar att det sänder ett starkt budskap om att mänskliga rättigheter prioriteras över sport, skriver Kane.

New York Islanders ska i natt spela mot Philadelphia Flyers i den tredje matchen i den matchserien, men frågan är om matchen kommer bli av. Sportsnets Chris Johnston skriver att Islanderscoachen Barry Trotz sagt att hans spelare diskuterar huruvida de vill spela eller inte. Trotz säger att han tror att matchen kommer äga rum, men att det samtidigt är viktigt för spelarna att utnyttja de plattformar de har.

 

Även den tredje matchen mellen Vegas och Vancouver är schemalagd till i natt. Spelarfacket NHLPA har just nu en diskussion kring om de vill att matcherna genomförs eller inte.

Lehner knäböjer i solidaritet med BLM-rörelsen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games