TALANG 2020
Linus Molin.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Talang 2020

Ett efternamn som förpliktigar: "Inte känt någon press"

Både pappa Ove och brorsan Emil har spelat i Brynäs a-lag och skördat framgångar i klubben.
Nu är nästa i raden från Molin-familjen på väg uppåt i Gävleklubben.
Men 15-årige Linus Molin känner ingen press på grund av sitt efternamn  ett namn som förpliktigar i Brynäs-kretsar.
– Nej, jag har inte känt någon press, eller litegrann kanske eftersom det står Molin. Mestadels är det lugnt, säger Molin till Hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

I dag har serien ”Talang 2020” dragit till Gävle. Närmare bestämt till det som idag går under namnet Monitor ERP Arena. Gamla gubbar som jag kallar dock fortfarande arenan för Gavlerinken som den hette då jag var där första gången under tidigt 1970-tal. Här ska vi få träffa en av Brynäs stora talanger, Linus Molin, med Strömsbro som moderklubb. Känns efternamnet igen? 

Visst, pappa är Ove Molin och brorsan heter Emil Molin.

– Jag bor i Strömsbro. Sedan är det så i Gävle att man spelar i den klubben där man bor samtidigt som vi har många klubbar här i Gävle, berättar 15-åringen när hockeysverige.se träffar honom några timmar innan han ska spela U18-match mot Timrå på hemma-is.
– Det var en jättekul tid, allt började där så jag har jättemånga roliga minnen från Strömsbro. Speciellt från början då vi hade en ute-rink i Strömsbro. Den tiden var roligast. Idag är det en innehall där och den är också bra, men ute rink är en annan känsla.

För Linus Molin var det nästintill en självklarhet att börja med hockey då han fostrats i hockeyfamiljen Molin.

– Att jag började var mycket tack vare brorsan och pappa. Sedan tyckte jag att det var kul och då fortsatte jag.

DRABBADES AV DIABETES: "IBLAND STRULAR DET"  

Redan under uppväxten i Strömsbro fick Brynäs-talangen vara med och spela heta derbyn runt om i Gävle-trakten.

– Så var det. Det var alltid matcherna mot Hille det var som värst. För oss i Strömsbro var det riktiga derbyt. Det kunde vara allt från hårt till bra spel. Ibland kunde det bli lite ”lalligt” också. Det hände att det lätt kunde bli så när man var liten. Sedan har jag också alltid gillat matcher där det är tufft, jämt och hårt.

Linus Molin drabbades för fyra år sedan av diabetes och har också en lite mätare på armen som mäter sockret i blodet.

– Det brukar gå bra då jag spelar, men ibland strular det. Då blir det inte alls bra. Jag har haft diabetes i fyra år nu och det blir lättare och lättare att hantera, men jag kommer ha kvar det resten av livet.

Linus bror Emil Molin har inte bara betytt mycket för honom som hockeyspelare utan även privat då även han har diabetes.

– Han har betytt mycket och varit en stor förebild för mig i hockeyn ända sedan jag var liten. Han har gett mig tips och trix för att jag alltid ska kunna bli bättre.
– Däremot har vi inte tränat så mycket tillsammans på somrarna. Vi har mest tränat med våra lag, men vi har också kört någon träning på baksidan hemma. Dessutom har även han diabetes och varit en bra förebild även där.

Emil Molin.Emil Molin.Foto: Ronnie Rönnkvist

Har Emil varit ett bra bollplank då det handlade om din diabetes?
– Ja, det tycker jag. Speciellt i början då jag hade lite strul var brorsan där och hjälpte mig, vilket var skönt.

Vad tänker du om hans karriär?
– Jag tycker att det ser bra ut och det går bättre och bättre för honom. Förra säsongen tycker jag att han gjorde bra, men han hade även någon säsong i Nordamerika som han gjorde riktigt bra. Det är kul att vi nu får spela i samma förening.

SPELADE I KARLSKRONA  

När Ove Molin klev in som tränare i Karlskrona innebar det också att Linus flyttade ner dit och började spela för KHK.

– Jag flyttade direkt från Strömsbro till Karlskrona. Det var såklart att tråkigt att lämna kompisarna jag hade här, men samtidigt var det kul med ett nytt äventyr.
– Det var också lätt att komma in i allt där eftersom jag hade hockeyn att luta mig tillbaka emot. Det gick bra.

Och i skolan?
– Det gick också bra och jag kom in på ett bra sätt i klassen där. Jag var ändå hem hit till Gävle ganska ofta. Framförallt på somrarna, men också under några lov.

Det var mycket uppståndelse kring pappa i Karlskrona, mest positivt, men hur upplevde du det här?
– Mest var det kul, men det var mindre kul när Karlskrona åkte ur SHL. Jag fick inte höra så mycket, men någon kommentar om pappa var det väl ibland. Samtidigt är det något man får leva med. Jag är ganska van med det där. Ibland är det bra och ibland mindre bra.

Linus Molin.Linus Molin.Foto: Ronnie Rönnkvist

Har du känt en extra press bara för att det står Molin på din tröja?
Nej, jag har inte känt någon press, eller litegrann kanske eftersom det står Molin. Mestadels är det lugnt, säger Linus Molin som även testat på andra sporter.
– Ja, jag har spelat en hel del golf. Det gör hela familjen. Det är en kul sport när det går bra, men inte lika kul då det går mindre bra, säger Linus Molin med ett leende.

Hur ser en helgdag ut då du inte har hockeyträning?
– Upp och köra golf. Sedan kanske det ibland blir padel på eftermiddagen, men jag försöker ta det lite lugnt också. I alla fall blir mycket sport.

Är pappa också lika sportintresserad?
– Nästan värre, skrattar Linus Molin.

Pappa är från Trångsund i Stockholm, hur mycket kontakt har du med släkten där?
Inte så mycket. Jag har min faster och deras familj i Stockholm, men farfar och farmor, som bodde i Trångsund, lever inte längre.

Ove Molin.Ove Molin.Foto: Ronnie Rönnkvist

KLIVER IN I JUNIORHOCKEYN  

Senaste säsongen svarade Linus Molin för åtta mål och totalt 21 poäng på 17 matcher i U16 elit, men han spelade även tre matcher i U16-SM.

– Säsongen gick bättre och bättre. Den började lite sisådär med TV-puckskvalet och allt sådant. Efter TV-pucken växte jag som hockeyspelare.
– Jag tror att det handlade mycket om självförtroendet. Sedan tycker jag att vår Strömsbro-kedja (Linus Molin, Felix Jansson och Anton Ohlsson) lirade bra både i TV-puckslutspelet och här i Brynäs. Resten av säsongen kändes bra och vi hade ett bra självförtroende inför slutspelet. Sedan gick det väldigt bra där mot Färjestad, Frölunda och Linköping, så det var en kul upplevelse att spela slutspel.

Med tanke på den fina avslutningen av säsongen, vilken målbild har du för kommande säsong?
Jag hoppas att det kommer gå bra och det känns som vi har två starka årskullar med 03 och 04:orna här i Brynäs.

Finns spel i Juniorlandslaget med i bakhuvudet?
– Nej, jag försöker tänka bort sådant. Jag tror det blir svårt att komma med där.

FAKTA

Fem snabbfrågor med Linus Molin

Fem snabbfrågor

  • Brynäs bästa spelare genom tiderna?
  • – Nicklas Bäckström. Han är skicklig med pucken och har ett bra spelsinne.
  • Kaffe eller Coca cola?
  • – Kaffe. Det är gott med fika, men det brukar även vara gott på morgonen med kaffe.
  • Vad vet du om brorsan som vi andra inte vet?
  • – Han var väldigt bra på golf när han var liten. Bland annat tävlade han. Han är fortfarande bra, men bättre då han var liten.
  • Vart slappar man bäst i Karlskrona?
  • – I en båt ute på havet.
  • Vad missar du gärna på TV:n?
  • – Program som "Halv åtta hos mig" är inte så kul.
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 20 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
02:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
04:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 22 maj
02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
15:20 Storbritannien - Lettland VM
15:20 Kazakstan - Tyskland VM
19:20 Sverige - Norge VM
19:20 Schweiz - Frankrike VM
19:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
21:30 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
måndag 23 maj
02:00 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten