Gustav Rydahl sköt GWG.
Bildbyrån

Höll undan - trots Leksands starka forcering

Färjestad vann med 3-2 i Strömstad och såg till att Leksand förlorade för andra dagen i rad. Men det var nära att masarna lyckades hämta upp ett stort underläge.

Leksand föll igår mot Frölunda och åkte idag på en ny förlust när Färjestad var för starka. Redan under matchens första halva skaffade sig värmlänningarna ett jättegrepp om tillställningen.

I den första perioden slog nyförvärvet Jacob Peterson och veteranen Per Åslund till, och fem minuter in i den andra perioden ökade de på ledningen ytterligare och gick upp till 3-0. Då var det Gustav Rydahl som slog till med målet som dessutom blev det matchavgörande.

För Leksand var faktiskt nära att komma ikapp. 13 minuter in i den andra perioden satte Mattias Göransson 3-1, och bara fyra minuter senare slog den nye stjärnbacken Matt Caito till och satte 3-2. Helt plötsligt var det match igen.

Men trots en stark andrahalva av matchen kunde Björn Hellkvists gäng inte komma ifatt, utan det blev en andra förlust på 24 timmar för deras del.

I övrigt kan vi notera att Färjestads Pontus Widerström och Leksands Otto Paajanen fick matchstraff för ett slagsmål i samband med den andra periodens slut.