Leksands vd Andreas Hedbom är inte nöjd med dagens besked från regeringen.
Foto: Bildbyrån
SHL

"Det här slår stenhårt mot oss"

ANNONS
Ingen publik kommer att släppas in på SHL-matcherna i september.
Det innebär att Leksand kommer att tvingas spela inför tomma läktare i tre hemmamatcher.
– Det här slår stenhårt mot oss. Vi hade tre hemmamatcher i september. Nu blir det helt utan publik och vi kommer att tappa stora intäkter, säger klubbens vd Andreas Hedbom till Dalarnas Tidningar.

Under fredagsförmiddagen meddelade kultur- och idrottsminister Amanda Lind tillsammans med inrikesminister Mikael Damberg att det finns goda möjligheter att publik kommer att tillåtas vid idrottsevenemang från och med oktober.

Kort därefter gick SHL ut i ett pressmeddelande och sade att ligans plan fortsatt var att starta säsongen som planerat i september, vilket innebär att de inledande omgångarna kommer att spelas inför tomma läktare.

Ett lag som drabbas hårt av de tomma läktarna är Leksand, som under september månad har tre hemmamatcher på spelschemat. 

"KOMMER TAPPA STORA INTÄKTER"  

Klubbens vd Andreas Hedbom är besviken efter dagens besked.

– Det är klart att vi hade hoppats på ett helt annat besked. Att vi skulle få något mer att förhålla oss till. Det här slår stenhårt mot oss. Vi hade tre hemmamatcher i september. Nu blir det helt utan publik och vi kommer att tappa stora intäkter, säger Hedbom till Dalarnas Tidning.

Enligt Hedbom är det förluster i mångmiljonklassen.

– Full arena på en premiär sedan brukar det vara hett första matcherna. Vi tappar många, många miljoner det här. Vi får sätta oss och räkna på mer exakt vad det här innebär, säger han.
– Jag har levt med en stor oro direkt det här med corona bröt ut. Det är fortsatt en väldigt stor oro. För Leksands IF:s del måste vi hjälpas åt nu. Det är en väldigt tuff tid för oss allihop och jag hoppas att vi kan sluta oss och hitta lösningar tillsammans.

KÖPTE LOSS TRÄNARE FÖR 600 000  

Samtidigt har Leksand, efter att SHL-säsongen stoppades på grund av coronavirusets framfart, köpt loss tränaren Björn Hellkvist från sitt kontrakt med Modo, en summa som enligt Sportbladet landade på drygt 600 000 kronor. 

Man ska även ha varit beredda att erbjuda stjärnforwarden Ryan Lasch uppemot 300 000 kronor i månadslön för amerikanens tjänster, enligt rakapuckar.com.

För DT berättar Hedbom även att klubben jobbat med kostnadsreducering under hela coronapandemin och att klubben ser över vad man kan göra på intäktssidan.


TV: Capitals stora misslyckande – nollade och utslagna i natt

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games