Blir det guld 2021 för HV71?
Bildbyrån
HV71
SKOGLUND: Därför vinner de SM-guld 2021

Om en månad drar SHL igång. Henrik Skoglund har en given guldkandidat och nedan redogör han för varför HV71 kommer vinna SM-guld 2021.

Man kan välja att sticka ut hakan, eller så låter man bli. Normalt sett så brukar jag ha fasligt svårt att utse en SM-guldvinnare redan i augusti och därför brukar inte göra det. Vid de tillfällen jag ändå gör det så brukar jag snabbt som Pavel Bures skridskoåkning tillägga mumlande ”...men det är ju jämnt i toppen och bla, bla och bla”.

Men till den kommande säsongen har jag en riktigt stark känsla. HV71 tar hem detta och det är egentligen inget snack om saken. Visst, det är fortfarande jämnt Sanny Lindström-skägg mellan en rad klubbar och jag säger inte att HV71 kommer springa hem serien, de kanske rentav inte ens vinner den. Men i det långa loppet så känns de starkast, spetsigast och bredast. Det bör ge utslag i ett slutspel.

Varför då då? Låt mig förklara detta nedan i rubrikform.

KONTINUITETEN

Inte sedan guldsäsongen 2016/2017 har det varit sån låg spelaromsättning i HV71 som det varit under våren och sommaren. Endast sex nya har hämtats in. Det borde innebära en kortare inkörningsperiod för hela laget.


OTUR HAR BLIVIT TUR

För att fortsätta på ovan punkt. När HV71 vann guld 2017 så ledde det till svängdörrar i Kinnarps Arena. Bärande spelare som Andreas BorgmanLias AnderssonTed BrithénSimon Önerud och Mikko Lehtonen försvann. Listan på spelare som lämnade kan göras längre än så.

Året efter fortsatte dräneringen när tunga pjäser som Lawrence PilutPierre Engvall med flera försvann. Förra sommaren minns vi ju alla när KHL och NLA snöt HV71 på Mattias Tedenby och Markus Ljungh i absolut sista stund. Lite senare rök David Gustafsson till Winnipegs organisation. Men även här var det fler bärande spelare som lämnade.

Men i år har det inte varit så. I år verkar det som sportchefen Johan Hult har haft matjord i fickorna. Målvakten Jonas Gunnarsson var sugen på utlandet berättade han i intervjuer i våras, men skrev ändå på nytt kontrakt. Senare under sommaren har det visat sig att keepern ska bli tvillingpappa och måhända att det kan ligga bakom beslutet att stanna.

Linus Fröberguppvaktades från KHL. Men när datumet för övergångar passerat kunde sportchef Hult till sin stora glädje finna att Fröberg fanns kvar i HV-truppen.

Johannes Kinnvall skrev NHL-kontrakt med Calgary Flames och vi trodde nog alla lite till mans att den odraftade backen skulle dra över direkt. Men icke, han lånas ut under nästa säsong till HV71.

Lias Andersson. Är Rangers spelare, men vi känner alla till historien. Deklarerade tidigt att om det blev en utlåning till SHL under 20/21 så var det bara HV71 som gällde. För ett par veckor sedan blev Johan Hults böner hörsammade och Lias presenterades officiellt för HV71.

Linus Sandin. Den pågående pandemin och det pågående NHL-slutspelet gör att NHL-starten för 20/21 skjuts fram. Det innebär att fjolårets HV-skyttekung kommer inleda säsongen i Jönköping och vid detta laget hade nog Johan Hult köpt upp varenda trisslott som fanns att frambringa i Jönköpings kommun.

Angående lånet av Sandin känner jag två saker: Kanonbra att få behålla honom, det gagnar både spelaren och HV71. Men han kommer försvinna till NHL senare i höst. I alla fall vad det verkar. Vad händer med truppen då? Sånt där kan alltid oroa. Å andra sidan får Hult extra tid på sig att hitta den spetsforward tanken var att han skulle värva innan möjligheten med Sandin uppenbarade sig.

BREDDEN

HV71 har spets i sin trupp. Inget snack om saken. Men det är nog bredden jag framförallt skulle vilja framhålla som ett guldvapen. Framförallt på målvakts- och forwardssidan.

Under denna rubrik tänkte jag dock fokusera nästan enbart på forwardssidan. Sportchefsduon Johan Hult och Johan Davidsson har sedan de tillträdde strävat efter att ha en så jämn trupp som möjligt. Klickar det för första- eller andrakedjan ska tredje och fjärde kunna kliva in och avgöra. Den modellen var ett ruggigt vapen för HV71 2017. Jag tycker på förhand att man har har nått dit igen.

I den första träningsmatchen, mot Frölunda mönstrade man Christoffer Törngren, Lias Andersson och Anton Wedin som förstakedja. Känns spontant som en kedja som mycket väl skulle kunna lira i någon/några av de embarmliga EHT-turneringarna i vinter. Om de nu blir av.

Som fjärdeuppställning på papperet mönstrade man Alexander Bergström, Linus Fröberg och Fredrik Forsberg. Forsberg är rookie på nivån och är svår att värdera just nu, men Bergström och Fröberg är landslagsmässiga.

Däremellan stack man in namn som Simon Önerud och Axel Holmström (som nog lär vara ordentligt revanschsugen efter fjolåret). Vid sidan av truppen stod Linus Sandin.

Forsberg är redan nämnd. Gjorde dundersuccé i BIK Karlskoga ifjol. Han har absolut potentialen att ta den succén vidare till SHL. Andra intressanta namn i den uppställningen är Zion Nybeck och Jesper Kokkonen (Isens bäste spelare mot Frölunda)

Jag tycker inte någon annan SHL-trupp kan visa den bredd på forwardssidan som HV kan göra.

Backsidan då? I Johannes Kinnvall har man den givna offensiva stjärnan. Didrik Strömberg och Jesper Williamsson släpper ingen jävel över bron. Det jag spontant kan tycka saknas på förhand är en given andreback bakom Kinnvall. Men den finns nog nedan.

Jag tycker inte vare sig Eric Martinsson eller Emil Johansson var dåliga ifjol. Men känslan är att det finns mer att hämta där. En utveckling som mycket väl kan komma nu år två. Daniel Bertov är en stabil SHL-back och vi ska inte heller glömma Niklas Arellsom lämnat Malmö för Jönköping.

Sist men inte minst. Jättetalangen Emil Andrae. Får han speltid så kan han bli ruggigt bra redan den kommande säsongen. Han ÄR redan ruggigt bra, men 18-åringen har hittills inte fått så många chanser att visa upp sig i ligan.

MÅLVAKTERNA

Jonas Gunnarsson är inte bäst i SHL. Hugo Alnefelt är inte bäst i SHL. Men båda har potentialen att bli det och som enhet tycker jag definitivt att det här ser ut som ligans vassaste målvaktspar. I Gunnarsson vet man vad man får match efter match, han är väldigt jämn. I Hugo Alnefelt så har man en lugn och trygg yngling som inte ägnar sig åt yvigt spel, utan håller ihop det bra på banan.

Det här kan bli ett vinnarvapen för HV71 nästa vår.

TRÄNARSTABEN

Nicklas Rahm kliver upp från sin assisterande roll och tar huvudansvaret. Jonas Holmström är kvar som forwardscoach och William Rahm som målvaktstränare. Stefan Nyman tar över backarna, ett uppdrag han tidigare haft framgång med i Djurgården.

Nicklas Rahm är helt färsk i rollen som huvudtränare. Men jag känner inte riktigt att det på något vis skulle vara oroande. Han har sju säsonger bakom sig som assisterande i SHL. Tre i Växjö, fyra i HV. Han har vunnit två SM-guld på bänken. Han har varit med förr så att säga och jag känner inte att steget ett snäpp upp skulle vara honom övermäktigt. Sen ska man veta att det blir en helt annan press. Men det kommer han hantera.

OROSMOLN

Nu har jag höjt HV71 till skyarna här. Jag tycker att det finns en del orosmoln till kommande säsong och jag hittar två som jag vill peka lite extra på.

Passningsspelet. Både under Johan Lindboms och Stephan Lundhs ledning så tycker jag passningsspelet i HV71 har varit under all kritik. Det kanske är att ta i med överord, men bland de sämre i ligan.

Jag pratade med Nicklas Rahm häromdagen, resultatet av det snacket kommer ni få ta del av nästa vecka. Han berättade då att de tidigare kanske försökt att vara f ö r konstruktiva. Mot slutet av förra säsongen gick de mot ett mer rakare spel och då såg det annorlunda ut.

Bara att hålla med där. Det var ju först mot slutet HV seglade upp till en seriös guldutmanare. Kan de fortsätta med det här raka spelet så borde orosmolnet raderas.

Men det finns ett till mörkt moln. Ojämnheten. Det också något som förföljt HV71 under lång tid. Man kan varva bländande insatser en torsdags kväll för att sedan klappa igenom fullständigt på lördagen.

Ett problem som troligtvis är rätt svåridentifierat eftersom det pågått under flera år. Coach Rahm berättade för mig att man jobbar med detta. Lyckas man så ser jag inte hur något gäng ska kunna stoppa HV i år. Här är jag dock inte säker på att man kommer lyckas. Det är upp till spelarna till stor del känner jag.

Well. Nu har ni det svart på vitt. HV71 är min solklara guldkandidat till säsongen 20/21. Men det finns riktigt starka utmanare. Någon gång innan säsongsstart ska jag väl hinna med att servera er ett säsongstips. För den som vill läsa.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 24 mars
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten