Sök
Oscar Sundh blickar mot utlandet, men stänger inga dörrar.
Bildbyrån
SHL

Förre HV-hjälten: "Förhoppningsvis så löser sig något snart"

Han är en av två aktiva spelare som gjort över 700 SHL-matcher. Men just nu är framtiden oviss för Oscar Sundh som i väntan på ny klubb håller igång med HC Dalen. Han berättar att avskedet från HV71 var tufft, men att han ser framåt.
— Jag har ju spelat 14 raka år i SHL, så det kanske hade varit kul att testa utlandet, berättar han för hockeysverige.se.

NORRAHAMMAR (HOCKEYSVERIGE.SE)

Nio säsonger, två SM-guld och för evigt inpräntad i HV-supportrarnas hjärta för sin uppoffrande spelstil och sitt sätt att bemöta fansen. Men i slutet av mars kom beskedet att Oscar Sundh inte skulle få förlängt kontrakt med HV71.
— Första två veckorna, de var ganska tunga. Då var jag nere, det var mycket känslor och det kändes jobbigt. Men sen dess började det vända och nu känner jag att jag mår bra, berättade Sundh för sajten hockeystaden.se en månad efter beskedet.

Oscar Sundh efter SM-guldet 2017.Oscar Sundh efter SM-guldet 2017.Foto: Bildbyrån

Hockeysverige.se träffar Oscar Sundh i Smedjehovs cafeteria. Han har just genomfört ett 80-minuters ispass med Norrahammarsbaserade HC Dalen. En klubb som tränas av Oscar Sundhs forne lagkamrat i HV71, Pelle Gustafsson.
– Det kan fortfarande kännas lite jobbigt ibland. Jag har ju varit i HV under så många år och det har betytt så fruktansvärt mycket för mig, säger han apropå vårens besked.
– Men det är som det är och det kommer säkert komma något bra ur det här. Sån är branschen ibland och det är bara att acceptera.

HAR INTE VELAT STRESSA FRAM NÅGOT

När Hockeyettanklubben HC Dalen gick på is för två veckor sedan ringde Oscar Sundh tränaren Pelle Gustafsson och frågade om han fick vara med. Under sommaren har han varit på is en gång i veckan med ett gäng som bland annat bestått av David Ullström, Adam Almquist, André Petersson och Mattias Tedenby.
– Vi har varit sex stycken och kanske varit en avbytare och kört spel. Det har varit bra att hålla igång, men det är klart att det är roligt att träna med ett lag mer på riktigt. Det blir mer kamp och sånt där.

Forwarden har för första gången på väldigt länge skött sin sommarträning på egen hand. När han nu varit på is i två veckor känner han att han fått ett kvitto på att det funkat.
– Jag tycker det, kroppen känns väldigt bra, jag känner mig i bra form och har inte ont någonstans. Jag har fått fin hjälp av Johan Sandstedt som är HV:s fystränare, men sen har jag kunnat plocka det jag gillar från smörgåsbordet.

Oscar Sundh på is med Hockeyettanklubben HC Dalen.Oscar Sundh på is med Hockeyettanklubben HC Dalen.Foto: Henrik Skoglund

I intervjun med hockeystaden.se för några månader sedan berättade Oscar Sundh att han inte ville ta ett förhastat beslut om framtiden. Detta på inrådan av förre lagkompisen Robin Figren, som befann sig i en liknande situation förra sommaren innan han skrev på för Kloten.
— Jag och “Figge” är bra kompisar och jag har pratat en del med honom och frågat hur han kände och såg på sin sits. Han tog ju sig tid och kände efter vad han verkligen skulle göra. Han har gett mig rådet att ta mig tid, berättade han då.

SUGEN PÅ UTLANDET

Powerforwarden står noterad för 711 SHL-matcher. Han har under karriären förutom HV71 även lirat SHL-hockey för Djurgården, Timrå, Luleå och Linköping. Nästan direkt i samband med avskedet från HV71 deklarerade han att han skulle fortsätta spela. Men än så länge har han inte presenterats av någon ny klubb.
– Jag vill inte stänga någon dörr någonstans, men jag hade tyckt att det varit kul...Jag har ju spelat 14 raka år i SHL, så det kanske hade varit kul att testa utlandet. Så vi jobbar lite på det spåret, men det är Covid som råder just nu och det är kanske lite stiltje just nu. Vi ska ha barn om två veckor också och det är något vi måste ta hänsyn till också.
– Men förhoppningsvis så löser sig något snart.

Oscar Sundh fyller 34 år i oktober. Han pratar om utlandsspel till den kommande säsongen. Men han ser också bortom det.
– Jag tycker att min kropp känns pigg, jag har inte ont någon stans, det var betydligt värre för några år sedan tycker jag. Jag tycker att det är väldigt roligt.
– Ibland kan jag känna att det blir fixering på vad det står för siffra i passet, snarare än kanske hur man ser ut i kroppen och om man känner sig pigg eller inte. Om man har mycket skador eller inte. Som det känns nu så vill jag gärna fortsätta lira några år till. Jag tycker att det är roligt och jag är fortfarande beredd att lägga ner det som jag vet krävs.

Hur kommer det sig att kroppen känns bättre nu än för några år sedan?
– Jag tycker alltid att jag varit bra på att träna och ta hand om kroppen. Men sen har jag lärt känna den. Har du ont i ljumsken så kanske det börjar någon annanstans? Man har lärt sig de här kedjorna genom kroppen. Tecknen. De här övningarna ska jag ta bort, det här ska jag köra mer av, det här ska jag köra mer förebyggande av och här behöver jag stärka upp och så vidare.

Har du några anbud just nu?
– Nej, det har jag väl inte. Men det är lugnt, säger han ytterst hemlighetsfullt.
– Vi kollar runt lite, tillägger han och fyrar av ett leende som skulle göra sig väl på en känd kaviartub.

Oscar Sundh är noga med att han inte stänger några dörrar åt något håll, men på frågan om vilka länder han sneglar främst åt så blir svaret:
– Jag skulle vilja till Tyskland. Det hade varit kul att testa. Men vi får se som sagt, det är lite stiltje.

Det står still lite överallt när det handlar om hockeyns transfermarknad just nu och nog har det börjat viskas så smått i köerna på ICA Trollet i Taberg eller runt borden på pizzerian Happy Time i Norrahammar, ”Tänk om...”

Oscar Sundh framför rinken i Smedjehov.Oscar Sundh framför rinken i Smedjehov.Foto: Henrik Skoglund

Finns det någon möjlighet att du kommer inleda säsongen i HC Dalen?
– Jag vet inte, det har vi inte riktigt pratat om. Jag frågade Pelle om jag fick vara med och köra, men sen har jag sagt att jag inte vill störa deras uppladdning inför deras serie. Men förhoppningsvis kanske jag kan addera någonting till träningarna.
– Sen får vi se hur länge jag får vara med och köra eller vad som händer med min situation. Det går ju inte säga så mycket.

BLIR PAPPA SNART

Oscar Sundh fortsätter sitt resonemang kring föregående fråga.
– Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det, jag känner att jag är ganska mycket i nuet. Vi jobbar på. Som sagt, vi går lite i väntans tider med barnet och sen får vi se hur det går. Roligare svar än så kan jag inte ge dig, säger han och skrattar.

Hur känns det att bli pappa här nu?
– Det ska bli jättekul. Jag längtar väldigt mycket. Det blir häftigt.

Har du förberett allt?
– (skratt). Jadå, vi är ganska bra förberedda. Sen finns det personer i omgivningen som tycker att jag är en sån rutinmänniska, så de tycker det ska bli kul att se när min värld vänder sig upp och ner, säger han och skrattar.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten