Hanna Olsson.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
SDHL 1

Tunga beskedet: Storstjärnan korsbandsskadad

ANNONS

HV71 drabbas av två riktigt tunga besked efter förra veckans ispremiär. 
Storstjärnan Hanna Olsson har skadat korsbandet och kommer vara borta under en längre tid medan målvakten Anna Amholt pausar säsongen på grund av hjärnskakning. 

HV71 hade ispremiär förra veckan och hade otur direkt när man kickade igång säsongen. 

Stjärnan Hanna Olsson skadade knät på träningen och röntgades strax därefter. Nu har 21-åringen fått ett besked och det är värsta möjliga: 

– Det främre korsbandet är tyvärr av och vi lider såklart med Hanna. Nu väntar en inledande rehabilitering, sedan operation och efter det ytterligare rehabilitering, säger Andreas Frostemark, sjukgymnast i HV71, till klubbens hemsida.

Landslagscentern sköt 21 mål och totalt 46 poäng den gångna säsongen och hon var därmed den bästa svenskan i SDHL den gångna säsongen. 

”KAN INTE SPELA MED OSS I ÅR”

Tyvärr för HV71:s del var det inte det enda negativa beskedet som man har fått. 20-årige målvakten Anna Amholt lider fortfarande av den hjärnskakning hon haft och talangen väljer därför att pausa säsongen. 

– Anna har valt att pausa denna säsongen och vi vet i dagsläget inte när hon kan vara tillbaka i spel. Otroligt tråkigt för Anna att hon inte kan spela hockey med oss i år, men det viktiga är att hon kommer tillbaka och mår bra igen, säger Peter Ekelund, GM i HV71, till klubbens hemsida.

HV71 hade tänkt att gå in i säsongen med Alba Gonzalo och Amholt som målvaktsduo inför den nya säsongen  men 22-åringen Lina van Noort finns också på kontrakt nästa säsong. 


TV: Lindquists slutspelstips: De vinner åttondelsfinalerna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL