André Burakovsky sköt det matchavgörande målet.

Burakovsky stor hjälte – avgjorde precis i slutet

Colorado Avalanche kopplar ett rejält grepp om serien mot Arizona Coyotes.
Det efter fredagskvällens 3-2-seger där André Burakovsky blev stor hjälte då han sköt det matchvinnande målet med endast tre minuter kvar av den tredje perioden.

I den första matchen vann Colorado övertygande efter att man gjort tre mål på 83 sekunder för att vinna med 3-0. Då vann man även skotten med 40-14 och det såg stundtals ut som att det var "Avs"-laget mot en ensam Darcy Kuemper i Arizona-målet.

I kvällens match siktade därför Coyotes på att få ut mer spel av sin offensiv och faktiskt sätta press mot Colorado-målet. De fick dock sämsta möjliga start då superstjärnan Nathan MacKinnon, assisterad av Gabriel Landeskog, spräckte Kuempers nolla efter knappt fyra minuter.

"Yotes" skulle dock rannsaka sig och kunde kvittera i slutet av den första perioden då Clayton Keller skickade in en puck mot mål som styrdes in av Colorado-spelarna framför mål, Samuel Girard och Vladislav Namestnikov

Avalanche behöll dock övertaget och i den andra perioden kunde Tyson Jost läckert styra in 2-1 från ett Cale Makar-skott. Mindre än 90 sekunder senare kunde dock Michael Grabner kvittera genom att slänga upp ett fint skott precis i nättaket bakom Philipp Grubauer

Arizona höll då i taktpinnen och pressade på i den andra perioden men ställningen av alltjämt 2-2.

BURAKOVSKY SEGERSKYTT

Tredje perioden blev ett ställningskrig med chanser åt båda håll och det såg länge ut som att matchen led mot sudden death.

Med endast tre minuter kvar att spela kom dock det avgörande målet. André Burakovsky åkte in framför målet och fick pucken serverad perfekt på bladet efter att Nazem Kadris skott styrdes på en Arizona-back. "Lill-Burra" kunde då skicka in pucken i ett tomt mål då Darcy Kuemper var helt oförberedd på styrningen.

Det var Burakovskys andra mål för Colorado i årets slutspelet och det första sedan det "riktiga slutspelet" inleddes. Den 25-årige svensken är nu uppe på fyra poäng på fem matcher i slutspelet och är då endast två poäng bakom sitt personbästa i Stanley Cup som är sex poäng.

Colorado Avalanche kunde hålla undan i slutet och vann med 3-2 och leder nu därmed matchserien med 2-0, även om det var mycket tajtare i kväll jämfört med hur det såg ut i den första matchen lagen emellan.

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 3–2 (1-1,1-1,1-0)

Colorado: Nathan MacKinnon (2) (Landeskog), Tyson Jost (1), André Burakovsky (2).
Arizona: Clayton Keller (3), Michael Grabner (3).

Colorado leder serien med 2-0 i matcher.