David Rundqvist, Filip Ahl och Tor Immo står alla utan klubb.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

LISTA: Tio allsvenska spelare som står utan klubb

Flera av de hockeyallsvenska lagen ska snart dra igång sina försäsonger men trupperna är ändå inte helt spikade. 
Här listar vi därför tio allsvenska spelare som fortfarande är klubblösa inför nästa säsong. Vilka stannar i HA? Vilka får chansen i SHL? Vilka sticker utomlands? 

Den allsvenska säsongen börjar närma sig och snart ska drar försäsongen igång för alla lagen. En del har redan matcher denna veckan eller nästa medan en del andra inte börjar förrän i september.

Det finns därför fortfarande gott om tid för klubbarna att värva klart inför säsongsstart som i skrivande stund är planerad till oktober. 

Här listar vi därför tio allsvenska toppspelare som fortfarande står utan klubb: 

Tor Immo

Stjärnan etablerade sig som en av de bästa ytterforwards i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen.
53 poäng på 51 matcher var sjunde bäst i hela ligan och hans 26 mål var även det topp tio. 

25-åringen borde därför vara redo att ta nästa kliv från Hockeyallsvenskan men de flesta SHL-klubbar har redan fyllt sina trupper. Blir det möjligtvis en utlandsflytt för den målfarlige forwarden? 

Jens Holmström

Ljungbykillen har gjort tre raka säsonger i Hockeyallsvenskan och blivit bättre och bättre för varje år som passerat. Första året blev det 19 poäng sedan blev det 24 pinnar i Västervik och den gångna säsongen var Holmström uppe på 30 poäng. 

29-åringen har med andra ord verkligen etablerat sig på allsvensk nivå och även om han står utan kontrakt just nu så lutar det åt att han blir kvar i Hockeyallsvenskan. Enligt NT ska han nämligen vara på väg att komma överens om ett nytt kontrakt med Vita Hästen. 

Jens Holmström.Jens Holmström.Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Tobias Lindberg

Lindberg kom in till Timrå mitt under fjolåret efter att ha fått nobben av SHL-laget Oskarshamn. Då presterade han 15 poäng på 33 matcher och var en duktig tvåvägsspelare för topplaget. 

Den NHL-meriterade forwarden ser dock inte ut att bli kvar i Timrå. Även om han själv skulle vara öppen för att återvända så menar han att det varit tyst från klubbens håll. 

– Det skulle det kunna vara, men jag har inte haft någon kontakt med Timrå sedan jag lämnade i april, säger Lindberg till Sundsvalls Tidning.

Kanske kan någon annan allsvensk klubb svepa in och sno 25-åringen? 

Ludvig Elvenes

Brorsan Lucas Elvenes har varit glödhet på andra sidan Atlanten och öst in poäng i AHL under vintern. 
Även för storebror Ludvig gick det bra. Han revanscherade sig efter den tuffa tiden i Modo och lyckades prestera 28 poäng på 52 matcher, vilket var bäst i Tingsryd och hans bästa facit i den Hockeyallsvenska karriären. 

Det var även 23-åringens första hela säsong i allsvenskan då han tidigare varit utlånad eller varvat mellan spel i SHL och Hockeyallsvenskan. Känslan är därför att Elvenes skulle må gott av ännu en säsong i andradivisionen där han skulle få bygga vidare på sitt spel från förra året. 

Jerome Leduc

Den 28-årige kanadensaren kom in och gjorde sin första säsong i Sverige den gångna säsongen och det blev succé direkt. Han var en av Hockeyallsvenskans bästa försvarare och vann även backarnas poängliga med sina 40 poäng, vilket även var bäst i hela Västerås. 

Den offensive backen står dock nu utan kontrakt. Det ryktades tidigare om att flera SHL-klubbar ryckte i backen men det känns inte längre som att det är lika aktuellt längre med tanke på läget bland SHL-lagen. Vänder sig då Leduc ut mot Europa i stället? 

Jerome Leduc.Jerome Leduc.Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

Filip Ahl

Det blev stora rubriker när Filip Ahl plötsligt valde att lämna Karlskoga mitt under säsongen trots att han producerat en poäng per match (40 poäng på 40 matcher). Han avslutade sedan säsongen i Södertälje med sex poäng på tio matcher.

Än är det dock oklart var 23-åringen kommer fortsätta karriären. HV-produkten har öppnat för en fortsättning i SSK men enligt uppgifter tidigare i våras ska ett antal utländska klubbar vara på jakt efter hans signatur. 

Oskar Drugge

27-åringen, som spelade SHL-hockey med Timrå för ett par år sedan, inledde i AIK men fick lämna mitt under säsongen för att då återvända till Västervik. 

Luleåkillen har tidigare stått för starka säsonger i Västervik men just nu är det oklart var karriären fortsätter för den offensivt begåvade försvararen. Blir det återigen spel i VIK för Drugge? Eller söker han sig till en annan allsvensk klubb, eller möjligtvis utomlands? 

David Åslin

Den tidigare SHL-forwarden lämnade Sverige förra säsongen för spel i Österrike där han representerade två olika klubbar. Innan transferfönstret stängde värvades han dock till allsvenska Vita Hästen och imponerade med tre poäng på tre matcher innan säsongen avslutades. 

Nu står Åslin dock utan klubb igen. I en intervju med hockeysverige.se i våras berättade 31-åringen att han främst blickar utomlands men är öppen för fortsatt spel på hemmaplan. 

– Jag vill framförallt utomlands, men stänger absolut inga dörrar i Sverige eftersom det är en oviss framtid med coronan och allt det där, sade han i maj

David Åslin.David Åslin.Foto: Ronnie Rönnkvist

David Rundqvist

Rundqvist var viktigt för Leksand när laget tog klivet upp i SHL säsongen 2018/19. Förra säsongen fick han dock inte riktigt plats i SHL och fick i vintras lämna Leksand. I stället värvades han ner till Västerås. Där hann han dock endast spela nio matcher innan han råkade ut för en skräckskada då hans knäskål var kluven på mitten efter att ha blockerat ett skott. 

Han missade därmed resten av fjolåret men ska vara återställd till kommande säsong men än har 27-åringen inte gjort klart med någon klubb. Har tidigare i karriären varit upp på 37 poäng i Hockeyallsvenskan som bäst och borde därför vara het för de allsvenska klubbarna. 

Niklas Folin 

Västervikskaptenen från den gångna säsongen är en stabil back i defensiv och har varit en viktig härförare därbak för smålänningarna. Folin, som är lillebror till NHL-backen Christian Folin, har nu gjort sina två första allsvenska säsonger och även om han inte blir kvar i Västervik så verkar det bli en fortsättning i Hockeyallsvenskan för honom.

Enligt Norrköpings Tidningar ska Niklas Folin nämligen vara nära att komma överens med konkurrenten Vita Hästen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten