David Rundqvist, Filip Ahl och Tor Immo står alla utan klubb.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

LISTA: Tio allsvenska spelare som står utan klubb

ANNONS

Flera av de hockeyallsvenska lagen ska snart dra igång sina försäsonger men trupperna är ändå inte helt spikade. 
Här listar vi därför tio allsvenska spelare som fortfarande är klubblösa inför nästa säsong. Vilka stannar i HA? Vilka får chansen i SHL? Vilka sticker utomlands? 

Den allsvenska säsongen börjar närma sig och snart ska drar försäsongen igång för alla lagen. En del har redan matcher denna veckan eller nästa medan en del andra inte börjar förrän i september.

Det finns därför fortfarande gott om tid för klubbarna att värva klart inför säsongsstart som i skrivande stund är planerad till oktober. 

Här listar vi därför tio allsvenska toppspelare som fortfarande står utan klubb: 

Tor Immo

Stjärnan etablerade sig som en av de bästa ytterforwards i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen.
53 poäng på 51 matcher var sjunde bäst i hela ligan och hans 26 mål var även det topp tio. 

25-åringen borde därför vara redo att ta nästa kliv från Hockeyallsvenskan men de flesta SHL-klubbar har redan fyllt sina trupper. Blir det möjligtvis en utlandsflytt för den målfarlige forwarden? 

Jens Holmström

Ljungbykillen har gjort tre raka säsonger i Hockeyallsvenskan och blivit bättre och bättre för varje år som passerat. Första året blev det 19 poäng sedan blev det 24 pinnar i Västervik och den gångna säsongen var Holmström uppe på 30 poäng. 

29-åringen har med andra ord verkligen etablerat sig på allsvensk nivå och även om han står utan kontrakt just nu så lutar det åt att han blir kvar i Hockeyallsvenskan. Enligt NT ska han nämligen vara på väg att komma överens om ett nytt kontrakt med Vita Hästen. 

Jens Holmström.Jens Holmström.Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Tobias Lindberg

Lindberg kom in till Timrå mitt under fjolåret efter att ha fått nobben av SHL-laget Oskarshamn. Då presterade han 15 poäng på 33 matcher och var en duktig tvåvägsspelare för topplaget. 

Den NHL-meriterade forwarden ser dock inte ut att bli kvar i Timrå. Även om han själv skulle vara öppen för att återvända så menar han att det varit tyst från klubbens håll. 

– Det skulle det kunna vara, men jag har inte haft någon kontakt med Timrå sedan jag lämnade i april, säger Lindberg till Sundsvalls Tidning.

Kanske kan någon annan allsvensk klubb svepa in och sno 25-åringen? 

Ludvig Elvenes

Brorsan Lucas Elvenes har varit glödhet på andra sidan Atlanten och öst in poäng i AHL under vintern. 
Även för storebror Ludvig gick det bra. Han revanscherade sig efter den tuffa tiden i Modo och lyckades prestera 28 poäng på 52 matcher, vilket var bäst i Tingsryd och hans bästa facit i den Hockeyallsvenska karriären. 

Det var även 23-åringens första hela säsong i allsvenskan då han tidigare varit utlånad eller varvat mellan spel i SHL och Hockeyallsvenskan. Känslan är därför att Elvenes skulle må gott av ännu en säsong i andradivisionen där han skulle få bygga vidare på sitt spel från förra året. 

Jerome Leduc

Den 28-årige kanadensaren kom in och gjorde sin första säsong i Sverige den gångna säsongen och det blev succé direkt. Han var en av Hockeyallsvenskans bästa försvarare och vann även backarnas poängliga med sina 40 poäng, vilket även var bäst i hela Västerås. 

Den offensive backen står dock nu utan kontrakt. Det ryktades tidigare om att flera SHL-klubbar ryckte i backen men det känns inte längre som att det är lika aktuellt längre med tanke på läget bland SHL-lagen. Vänder sig då Leduc ut mot Europa i stället? 

Jerome Leduc.Jerome Leduc.Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

Filip Ahl

Det blev stora rubriker när Filip Ahl plötsligt valde att lämna Karlskoga mitt under säsongen trots att han producerat en poäng per match (40 poäng på 40 matcher). Han avslutade sedan säsongen i Södertälje med sex poäng på tio matcher.

Än är det dock oklart var 23-åringen kommer fortsätta karriären. HV-produkten har öppnat för en fortsättning i SSK men enligt uppgifter tidigare i våras ska ett antal utländska klubbar vara på jakt efter hans signatur. 

Oskar Drugge

27-åringen, som spelade SHL-hockey med Timrå för ett par år sedan, inledde i AIK men fick lämna mitt under säsongen för att då återvända till Västervik. 

Luleåkillen har tidigare stått för starka säsonger i Västervik men just nu är det oklart var karriären fortsätter för den offensivt begåvade försvararen. Blir det återigen spel i VIK för Drugge? Eller söker han sig till en annan allsvensk klubb, eller möjligtvis utomlands? 

David Åslin

Den tidigare SHL-forwarden lämnade Sverige förra säsongen för spel i Österrike där han representerade två olika klubbar. Innan transferfönstret stängde värvades han dock till allsvenska Vita Hästen och imponerade med tre poäng på tre matcher innan säsongen avslutades. 

Nu står Åslin dock utan klubb igen. I en intervju med hockeysverige.se i våras berättade 31-åringen att han främst blickar utomlands men är öppen för fortsatt spel på hemmaplan. 

– Jag vill framförallt utomlands, men stänger absolut inga dörrar i Sverige eftersom det är en oviss framtid med coronan och allt det där, sade han i maj

David Åslin.David Åslin.Foto: Ronnie Rönnkvist

David Rundqvist

Rundqvist var viktigt för Leksand när laget tog klivet upp i SHL säsongen 2018/19. Förra säsongen fick han dock inte riktigt plats i SHL och fick i vintras lämna Leksand. I stället värvades han ner till Västerås. Där hann han dock endast spela nio matcher innan han råkade ut för en skräckskada då hans knäskål var kluven på mitten efter att ha blockerat ett skott. 

Han missade därmed resten av fjolåret men ska vara återställd till kommande säsong men än har 27-åringen inte gjort klart med någon klubb. Har tidigare i karriären varit upp på 37 poäng i Hockeyallsvenskan som bäst och borde därför vara het för de allsvenska klubbarna. 

Niklas Folin 

Västervikskaptenen från den gångna säsongen är en stabil back i defensiv och har varit en viktig härförare därbak för smålänningarna. Folin, som är lillebror till NHL-backen Christian Folin, har nu gjort sina två första allsvenska säsonger och även om han inte blir kvar i Västervik så verkar det bli en fortsättning i Hockeyallsvenskan för honom.

Enligt Norrköpings Tidningar ska Niklas Folin nämligen vara nära att komma överens med konkurrenten Vita Hästen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL