Aaron Gagnon, Aleksi Heponiemi och Jesper Lindgren.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Trippla storvärvningar av Modo

ANNONS
Modo rustar för uppflyttning. Igår kväll presenterade de inte mindre än tre nya spelare - som minst sagt sitter på en diger meritlista...

Den NHL-meriterade Aaron Gagnon, jättelöftet Aleksi Heponiemi och återvändande Jesper Lindgren. Det var de tre supervärvningar Modo lassade fram på ett bräde under lördagskvällen.

Gagnon har gjort 38 matcher i NHL och spelat fyra säsonger i såväl Liiga som NLA. 2017 vann han det schweiziska mästerskapet med Bern och var de två säsongerna därpå en pålitlig målskytt i ligan. Säsongen som gick blev det emellertid bara 14 matcher för den nu 34-årige forwarden, som för sex år sedan också hann med nio matcher för HV71.

– Gagnon kommer att tillföra rutin i vår forwardsbesättning. Han är högerskytt och blir användbar i samtliga spelformer. Han är även en spelare som kommer att bli viktigare och viktigare ju längre säsongen går, säger sportchefen Fredrik Glader.

FINSK JVM-GULDHJÄLTE

Den stora bomben igår var att Aleksi Heponiemi presenterades. Den finske stortalangen var dominant i både Liiga och JVM så sent som 2019. För Kärpät dunkade han in 46 poäng på 50 matcher som junior, och i JVM gjorde han nio poäng på sju matcher och blev en av Finlands stora guldhjältar.

Heponiemis första säsong i Nordamerika blev dock tuff, med bara 14 poäng på 49 matcher för Floridas farmarlag som resultat.

– Heponiemi är en skridskoskicklig, teknisk och poängstark spelare som håller en väldigt hög nivå i hela sitt spel. Han är lite av en artist som är utpräglat offensiv i sitt spel och kommer att tillföra oss mycket, inte minst i powerplay, säger Fredrik Glader.

Aleksi Heponiemi kan komma att lämna Modo under säsongen, men bara för spel i Floridas organisation.  Han kommer i November att delta i NHL-lagets camp inför säsongen 2020/2021. Därefter tas beslut om Heponiemis fortsatta säsong.

– Jag hade en tuff första säsong i AHL där jag behövde tid på mig för att utvecklas för den typen av spel. Nu är situationen som den är i hela världen där ingen riktigt vet vad som kommer att hända. Jag är redo för MODO Hockey, men om det blir ett camp och en säsong i AHL får vi se när tiden kommer, säger han.

ÅTERVÄNDER

Slutligen återvänder backen Jesper Lindgren. Han lämnade Modo 2017 och har sedan dess spelat för finska HPK och för Toronto Marlies i AHL. 2019 vann han guld i Finland och säsongen som gick, hans första hela i Nordamerika, noterade backen nio poäng på 31 matcher.

– Vi är jätteglada att ”Jeppe” tydligt visat att han vill tillbaka till MODO och den här lösningen med Toronto är väldigt bra för oss. Som spelare har han tydliga spetskvalitéer som offensiv back men har även tagit stora steg i hela sitt spel under de senaste säsongerna, menar Glader.

Precis som Heponiemi kommer Jesper Lindgren åka över på Torontos träningsläger, och kan komma att lämna Modo under vintern.

– Jag är redo att träna med MODO och att ge allt och sen återstår det att se vad som händer med inte minst Covid 19. En sak som står klart är att jag är väldigt revanschsugen då jag var en del av truppen när MODO åkte ur SHL och jag stannade även kvar och spelade den första säsongen i HockeyAllsvenskan när vi inte presterade bra. Det skulle kännas inspirerande att hjälpa laget med en bra säsong så att klubben kan ta sig tillbaka till SHL, säger han.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games