Paul Byron och Jeff Petry satte varsitt mål i vändningen.

Nära jätteskräll: ”Vi tror på oss själva”

Montreal Canadiens kom in i Stanley Cup-slutspelet som det 24:e och sista laget.
Nu är de på väg att slå till med en härlig skräll efter att ha vunnit nattens match mot Pittsburgh Penguins med 4-3 och har matchboll i play in-serien.

Som det 24:e seedade laget i NHL-slutspelet var det inte många som trodde att Montreal Canadiens hade någon chans mot tilltänkta Stanley Cup-utmanaren Pittsburgh Penguins.

Efter nattens match leder Montreal dock matchserien med 2-1 och behöver endast en seger till för att gå vidare.

Det hela började dock inte bra för dem i nattens match.
Kaptenen Shea Weber gav visserligen "Habs" ledningen men därefter tappade Canadiens och låg under med 3-1 efter att bland annat Patric Hörnqvist gjort mål för pingvinerna.

I slutet av den andra perioden satte dock Montreal två snabba mål och Paul Byron kvitterade till 3-3.
När den tredje perioden började var det därför Canadiens som kom ut senast och det avgörande målet kom fem minuter in i perioden.

AVGJORDE FÖR ANDRA GÅNGEN

I den första matchen lagen emellan avgjorde backen Jeff Petry i sudden death. Nu klev Petry fram igen och skickade in en puck från snäv vinkel som letade sig in till 4-3, vilket även blev slutresultatet. Petry har nu skjutit det matchavgörande målet i båda Montreals vinster hittills.

Nu krävs endast en vinst till för att Canadiens ska fullborda skrällen och gå vidare.

– Det är viktigt att vi bygger upp självförtroende i gruppen. Jag tycker det är det vi visar upp på isen också. Vi spelar med en stor säkerhet kring vad vi ska göra och vi tror på oss själva, att vi kan klara detta, säger Montreal-coachen Claude Julien på presskonferensen efter matchen.

Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins 4–3 (1-2,2-1,1-0)

Montreal: Shea Weber (1), Jonathan Drouin (1), Paul Byron (1), Jeff Petry (2).
Pittsburgh: Patric Hörnqvist (1), Jason Zucker (2), Teodors Blugers (1).