Jaedon Descheneau.
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
SHL

Bekräftar: SHL-forwarden har haft Covid-19

ANNONS

När Brynäs återsamlades i veckan saknades en av spelarna. 
Jaedon Descheneau sitter nämligen fast i Kanada efter att ha drabbats av coronaviruset, Covid-19. 
– Han är pigg nu men måste kunna påvisa minst två negativa test för att få sätta sig på flyget till Sverige, säger Brynäs-sportchefen Micke Sundlöv till Gefle Dagblad

Jaedon Descheneau värvades till Brynäs inför den gångna säsongen och hade en säsong som var upp och ner. Den tilltänkta spetsforwarden kunde gå långa perioder utan att göra mål och landade till slut på 18 poäng (8+10) på 46 matcher efter succén i Tyskland, 51 poäng (19+32) på 52 matcher.

När Brynäs skulle dra igång förberedelserna inför säsongen 2020/21 kunde kanadensaren dock inte ansluta till laget. 

Descheneau hindras från att flyga till Gävle då han drabbades av Covid-19 under sommaren. Han tillåts därför inte resa in till Sverige från Kanada förrän han kan bevisa att han inte längre är smittad av viruset. 

– När han skulle boka flyget hit uppmärksammade hans agent honom på att det krävs minst två negativa coronatest på att få kliva ombord. Han har testat negativt en gång och gjort ytterligare ett test, men inte fått svar på det andra ännu. Men han borde få det vilken dag som helst, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv till GD.  

KOMMER INTE TESTAS I SVERIGE

Brynäs förväntar sig därför kunna ansluta till resten av laget senare under veckan. 

Sundlöv berättar sedan att klubben inte kommer att testa Descheneau, eller de andra spelarna, när träningarna börjar. De kommer istället vidta andra försiktighetsåtgärder för att förhindra eventuell spridning genom att byta om i olika omklädningsrum och är noga med hygien och hälsa. TV: Tio frågor med Oliver Ekman Larsson

Den här artikeln handlar om: