Dennis Fröland värvas till AIK.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

AIK värvar poängstark back – från konkurrenten

ANNONS

I går presenterade AIK värvningen av Johan Johnsson.
Nu spänner man musklerna igen och värvar backen Dennis Fröland som gjorde 30 poäng i Karlskoga gångna säsongen. 
– Jag var lite förvånad när jag fick höra AIK:s intresse, säger 28-åringen till klubbens hemsida

Dennis Fröland spelade i Brynäs som junior men fick aldrig chansen i A-laget. 

Därför tog han klivet ner till Hockeyettan och gjorde sex säsonger i Västervik, Troja/Ljungby, Varberg och Vimmerby innan han fick ett allsvenskt kontrakt av BIK Karlskoga 2018. 

Det blev två säsonger i Värmland för Fröland och den gångna säsongen var han en av Hockeyallsvenskans poängbästa backar då han gjorde 30 poäng på 48 matcher vilket var fjärde bäst i ligan. 

Nu står det klart att 28-åringen lämnar Karlskoga för spel i allsvenska konkurrenten AIK. 

– Jag var lite förvånad när jag fick höra AIK:s intresse men när väl Gozzi ringde gick det hela väldigt fort. Att få komma tillbaka till Stockholm känns väldigt kul. Att även få ha Håkan Åhlund som tränare känns inspirerande. Jag tror hans spelsätt och filosofi kommer passa mig, säger Fröland som tillhörde Djurgården som ungdom. 

”KOMMER BIDRA I POWERPLAY”

AIK har redan värvat Amil Krupic som gjorde tredje mest poäng i Hockeyallsvenskan i vintras och spetsar nu truppen men näste namn på backarnas poängliga. 

– Vi får in en spelskicklig back som i sina yngre dagar har spelat forward och center. Det har han stor nytta av i dag då han är väldigt offensiv och kreativ. Dennis kommer bidra i det offensiva spelet samt vårt powerplay, säger AIK-sportchefen Anders Gozzi om värvningen. 

AIK ser ut att få ihop ett riktigt spännande lag till kommande säsong och har just nu två målvakter, åtta backar och tolv forwards på kontrakt. TV: Så ska Detroit Red Wings gå vidare

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL