Viktor Lodin och Jacob Blomqvist.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

KLART: Timrå värvar två spelare från SHL

ANNONS
Timrå börjar veckan på bästa möjliga sätt.
Under måndagsförmiddagen presenterar man nämligen att man skrivit kontrakt med sex spelare – däribland Jacob Blomqvist och Viktor Lodin som värvas från SHL. 

Det har ryktats om det ett tag.
Men nu står det klart att Timrå dubbelvärvar från SHL. 

Det är den tidigare Brynäskaptenen Jacob Blomqvist samt Örebrotalangen Viktor Lodin som värvas till Medelpad.

– Det känns jättebra med Timrå och jag är väldigt förväntansfull inför säsongen. Laget ser oerhört giftigt ut och jag vill verkligen vara med och hjälpa till att skjuta Timrå tillbaka till SHL. Jag har pratat med några grabbar i laget som jag känner sen tidigare och alla har bara bra saker att säga om klubben och Sundsvall/Timrå, säger Jacob Blomqvist till klubbens hemsida

Timrås sportchef Kent "Nubben" Norberg om värvningen av Viktor Lodin: 

– Det är en spelare som jag har följt under många år. Han är en stor talang som har alla möjligheter att utvecklas och bli en toppspelare hos oss. Det är en spelare med ett bra spelsinne och jag hoppas på många poäng från honom denna säsong, säger Norberg. 

Jacob Blomqvist kommer närmast från sex raka säsonger i Brynäs där han var lagkapten under tre säsonger. Totalt har 33-åringen gjort över 400 SHL-matcher. 
Viktor Lodin draftades av Ottawa Senators förra året efter att ha gjort 41 SHL-matcher med Örebro och stått för fem poäng. Den här säsongen har 21-åringen varvat spel i Örebro med Hockeyallsvenskan då han var utlånad till Vita Hästen i 18 matcher. 

FÖRLÄNGER MED TRE SPELARE

Timrå var dock inte färdiga där. 

De meddelade samtidigt att man skrivit kontraktsförlängningar med tre spelare som väljer att stanna i Timrå. Det handlar om förre JVM-backen Filip Westerlund, tidigare Djurgårdaren Erik Walli Walterholm samt Sundsvallskillen Johan Lindholm

Trion kombinerade för 39 poäng för Timrå den gångna säsongen. Westerlund med 21 pinnar från sin backposition, Walli Walterholm värvades in mitt under säsongen och gjorde succé direkt med tolv poäng på endast 16 matcher och lagspelaren Lindholm stod för sex poäng på 47 matcher. 

Det räckte dock inte. En sjätte spelare var också klar för spel i Hockeyallsvenskan för Timrå nästa säsong. 

Det rör sig om egna produkten William Eckmyhl som plockas upp från Timrås juniorlag. Den 20-årige backen gjorde 24 poäng på 44 matcher i J20 den gångna säsongen och fick även chansen i en allsvensk match för Timrå. TV: Hemmadebuterna för NHL:s expansionslag – sedan 1991

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL