Sök
Eddie Larsson.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
SHL

”Vill hitta tillbaka till nivån jag hade för ett par år sedan”

Eddie Larsson lämnade Linköping efter fyra säsonger och flyttar nu upp till Norrbotten för att spela i Luleå. 
Där söker han nu revansch efter ett par tunga säsonger i Östergötland.
– Man har väl haft en dipp här de två senaste åren där jag inte tycker att jag kommit upp på nivån där jag vill ligga. Det är väl något som jag vill hitta tillbaka till och visa att jag håller en hög nivå, säger 29-åringen till hockeysverige.se.

För de flesta SHL-lirare börjar semestrarna nu ta slut och det är snart dags att återgå till vardagen i ishallarna.

När hockeysverige.se når Luleå-nyförvärvet Eddie Larsson har han precis varit på resande fot under ett par dagar. Om exakt en vecka, måndag den 3 augusti ska han samlas med sitt nya lag igen och börja förberedelserna inför kommande säsong. 

– Det är extra kul att dra igång snart nu när det är mycket nytt och spännande och se fram emot, säger han till hockeysverige.se.

Eddie Larsson har de senaste säsongerna spelat i Linköping men i våras stod det klart att han skulle packa sina väskor och flytta från Östergötland upp till Norrbotten. 

– Det har varit fyra bra år i Linköping. Det tog lite tid att få fram något från deras sida samtidigt som Luleå visade intresse. Jag såg det som en spännande och lite ny utmaning. Det är ju en klubb som har gjort väldigt mycket bra saker de senaste åren, säger backen om övergången.

”BLIR ETT KUL ÄVENTYR”

Strax efter värvningen åkte Larsson även upp till sitt nya hem för att träna med det nya laget. Hittills har han bara fått positiva intryck av Luleå HF och personerna inom föreningen. 

– Det har varit väldigt bra hittills, absolut. Ett bra gäng med många killar på plats redan på plats, så är det ju inte i alla lag. Det är många svenskar och andra som har varit här direkt från start så man har kommit in bra i gänget direkt från början. Det verkar vara ett bra driv i gruppen.

Det blir en lång flytt för Mariestadskillen som fick se sig komma till en klubb och stad som ligger över 1 000 kilometer norr om sin tidigare hemstad, Linköping. 

– Det är inga större problem, jag var ju i Örnsköldsvik och Modo som junior så lite van vid det norrländska är man ju. Sedan är jag inte jättenoga som person utan är enkel och kan anpassa mig till det mesta. Det blir ett kul äventyr och av vad jag sett av Luleå hittills så är jag imponerad av staden, jag ska nog kunna trivas bra här.

Eddie Larsson smygstartade sin SHL-karriär i Modo för cirka tio år sedan men tog inte en fast plats i högstaligan förrän han värvades till Växjö 2013 där han fick vara med om att vinna SM-guld 2015. 

Mellan 2016 och 2020 blev det dock spel i Linköping för västgöten vilket är den längsta som han har spenderat i en och samma klubb. 

– Överlag så var det väldigt bra. De första två åren gick ganska bra, speciellt första året var vi ju ett topplag men vi lyckades inte riktigt i slutspel, säger han och fortsätter: 
– De sista två åren har det varit lite tränarbyten fram och tillbaka vilket har gjort sitt såklart. Sedan fick vi inte riktigt ihop det på isen som vi skulle med tanke på om man ser vilket lag vi hade. Från januari fram till det att säsongen tog slut började vi hitta någonting bra. Så Linköping ser också riktigt spännande ut inför nästa säsong, om man jämför med den som var.

Eddie Larsson var lagkapten för LHC under nästan två säsonger. Eddie Larsson var lagkapten för LHC under nästan två säsonger. Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

”SÄSONGEN KÄNDES LITE BORTKASTAD”

Under tiden i LHC hade han tre olika tränare: Dan TangnesTommy Jonsson och Bert Robertsson. Under de två senaste säsongerna hade laget därmed svårt att sätta en stadga men han vill inte skylla allt på att det byttes tränarna. 

– Tränarbyten gör väl sitt men samtidigt så var de inte jätteolika i sina spelstilar. Men vi bytte mycket spelare också på kort tid och sådant där. Det var mycket på en gång och vi hittade väl aldrig riktigt rätt där.
– I fjol ledde vi serien i början och sedan gick det utför och började bli tufft. Årets säsong var ju tvärtom, vi började sämre och kom i gång för sent sen.

Speciellt den senaste säsongen var tuff både för LHC och för Eddie Larsson själv. Han hade varit lagkapten sedan 2018 men förlorade "C:et" under våren när Jonas Junland kom in. 29-åringen medger att säsongen 2019/20 blev en stor besvikelse. 

– Jag fick en stor roll i laget och det är klart att man påverkas personligt när det går tufft för laget. Man vill så klart hjälpa laget att vinna matcher så självklart påverkade det och kanske gjorde att man inte presterade som man ville. Men det är något som jag känner att jag borde klara av så det är inget att skulle på.
– Det tog lite tid innan vi fick ihop allting. Sedan var det kul att se att vi kunde ta oss i kragen, När vi började se hur tränarstaben ville ha saker och ting så började det ju bra framåt slutet av säsongen. Men det var ju alldeles för sent så säsongen kändes ju lite bortkastad.

På det stora hela är han dock nöjd med vad han har presterat i LHC-tröjan och det var en väldigt nyttig tid för honom som spelare. 

– Jag tog ett stort kliv i utvecklingen och etablerade mig på allvar på SHL-nivå. Sedan har man väl haft en dipp här de två senaste åren där jag inte tycker att jag kommit upp på nivån där jag vill ligga. Det är väl något som jag vill hitta tillbaka till och visa att jag håller en hög nivå.

”RÄDS INTE KONKURRENSSITUATIONEN”

Nu ser han dock framåt emot en ny och spännande utmaning i Luleå. 

– Nu kommer man till ett lag som har varit välfungerande i ett par år. Det kan man se på hur harmonin är i gruppen. Det är bra fart, bra driv på sakerna och bra energi. Jag ska hänga med på den här resan och det känns kul för egen del.

Det känns som att din spelstil passar bra in i hur "Bulans" Luleå har spelat de senaste åren, håller du med om det? 
– Ja, det får vi väl se. Förhoppningsvis så blir det så. Jag har fått lite korta instruktioner på hur system och sådant ser ut så jag hoppas att jag ska kunna passa in bra i det och bidra.

Under nye tränaren Thomas Berglund hoppas dock Larsson kunna ta nästa kliv i sin karriär, genom att blicka mot hur han spelade för två, tre år sedan. 

– För mig handlar det om att hitta tillbaka till den nivån som jag tyckte att jag hade för några år sedan, då jag ändå var en stabil SHL-back och höll en hög nivå under flera matcher och under lång tid. Det är framför allt jämnheten som är det viktiga för egen del; att hålla över en hel säsong och prestera bra.
– Det defensiva är väl det jag först och främst fokuserar på, sedan har Luleå varit ett spelförande lag i många matcher också. Då kanske man får ta del av offensiven också, så det är båda delar som man vill utveckla. Men framför allt hitta tillbaka till nivån jag hade.

Känner du ju att just ditt offensiva spel är något som du vill bygga vidare på?
– Nja, det är väl inte först och främst det jag är värvad för, kanske. Om det kommer fram så är det väl bara en bonus såklart. Fokus kommer ligga på att rensa i det defensiva, det finns många andra skickliga backar här som kan gå framåt. Om lägena dyker upp i fem mot fem så kommer jag väl försöka det mesta av det.

Eddie Larsson ser fram emot den nya utmaningen i Luleå. Eddie Larsson ser fram emot den nya utmaningen i Luleå. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

I Linköping var Eddie Larsson en ledande back som snittade över 20 minuter per match under alla sina säsonger i "Cluben". I ett topplag som Luleå är det dock tuffare konkurrens då man har flera toppbackar i laget. 

Finns inte risken att du får en mindre roll nu då?
– Så kan väl absolut bli fallet. Det är väl något som man får vara beredd på när man hela tiden tävlar på hög SHL-nivå. Man får ju försöka göra sitt bästa varje match och sedan se hur långt det räcker. Det är klart att konkurrenssituationen är en annan här men det är samtidigt inget som jag räds alls. Jag tror att konkurrensen bara kommer att gynna, laget kommer bli starkare så jag tror bara det är positivt.
– Det finns ju absolut backar att lära sig av i den föreningen som är väldigt skickliga men även bra i man-man situationer.

Eftersom framgångarna uteblev i Linköping under Eddie Larssons tid i klubben (ut i kvartsfinal två gånger och två missade slutspel) siktar backklippan nu på att äntligen få tävla uppe i toppen igen. Framför allt att få vinna ett nytt guld är en stor ambition bakom flytten.

– Guldet är väl det som är målet för laget nu. Jag antar ju det. Det blev ju besvikelse här över att det inte blev något slutspelet. Jag har ju förstått att det är ett revanschsuget gäng som är riktigt taggade inför att kämpa om det nästa säsong.
– Det var ju några år sedan man vann sist. De senaste åren har det ju varit ett par tunga slutspel men även missade slutspel. Så för egen del är det absolut en målsättning att få spela slutspel igen och förhoppningsvis gå långt i det. Det känns som att det kommer kunna bli rolig säsong, avslutar Eddie Larsson.TV: Seattle kan hamna i drömsits - inför expansionsdraften

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten