Torey Krug.
Foto: Bob Dechiara-USA TODAY Sports
NHL

”Jag förbereder mig på att bli free agent”

ANNONS

Torey Krug har varit en av NHL:s bästa offensiva backar sedan han äntrade ligan. 
Nu är dock hans framtid i Boston Bruins osäker då han sitter på ett utgående kontrakt. Stjärnan säger nu att han är beredd på att ge sig ut på free agent-marknaden.
– Jag vet inte riktigt vad som kommer att hända, säger 29-åringen till nhl.com.

Han ansågs vara för liten och draftades aldrig av ett NHL-lag. Torey Krug fick dock chansen av Boston Bruins där han visade sig vara ett rejält offensivt hot och växte ut till en stjärnback. 

Faktum är att sedan Krug tog plats i NHL på riktigt säsongen 2013/14 är det endast sex spelare som har gjort fler poäng i ligan under den perioden. 

29-åringen sitter dock på ett utgående kontrakt och det är just nu oklart var han kommer att fortsätta spela. Han själv har vid flera tillfällen uttryckt sin önskan om att stanna kvar i Boston men förhandlingarna parterna emellan har gått trögt. 

Nu menar amerikanen att han har gjort sig beredd på att ge sig ut på marknaden för free agents. 

– Jag vet inte riktigt vad som kommer att hända. Jag försöker bara ta det dag-för-dag och tänka på slutspelet just nu. Jag kommer förmodligen behöva förbereda mig på att bli free agent och vi får se vad som väl händer där, säger Krug till nhl.com.  

VILL SPELA I ETT TOPPLAG

Det finns mycket för Krug att överväga när det gäller en eventuell nästa klubbadress, bland annat livet runt hockeyn. Det som är viktigast för honom är dock att komma till ett lag som tävlar om att vinna Stanley Cup. 

– Man behöver tänka på skolor, livskvaliteten och klimatet. Det är sådana saker, utanför hockeyn, som man också behöver ta med i beräkningen. I slutändan tror jag ändå att det handlar om att vara med och tävla, vara en del av en kärngrupp och bygga på något spännande som känns speciellt. Det är sådant som alltid har varit viktigt för mig i ett lag, säger han.  

Krug fortsätter berätta att han är orolig för att bli skadad under NHL-slutspelet då man går från noll till hundra väldigt fort i intensitet. En skada skulle kunna skada hans läge i eventuella kontraktsförhandlingar. 

Torey Krug har spelat 523 NHL-matcher och gjorde 337 poäng för sitt Bruins. De två senaste säsongerna har varit amerikanens bästa i karriären sett till poängsnitt. TV: De bästa övertidsmålen från årets NHL-säsong


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL