Sök
Olle Lycksell.
Foto: Bildbyrån
SHL

”Tycker jag borde fått mer speltid med tanke på hur jag spelade”

Olle Lycksell hade en genombrottssäsong i Linköping och var oftast en av lagets bästa offensiva spelare. 
Trots det snittade han bara nionde mest istid bland lagets forwards. Nu söker han därför en ny utmaning och en större roll i Färjestad.
– Jag vill absolut ha en högre roll här än i LHC. Det är väl något man förväntar sig också, säger 20-åringen till hockeysverige.se.

När hockeysverige.se når fram till Oskarshamnaren är han och avnjuter semesterledigheten på Öland med familjen. En viktig paus i den annars intensiva träningen som har varit sedan han skrev på för Färjestad. 

Efter fyra år i Linköpings organisation valde Olle Lycksell nämligen att lämna Östergötland för att istället ge sig av på ett nytt äventyr i Karlstad. 

Här berättar han nu hur flytten kom till. 

– Jag har hållit till i Linköping under en längre tid och det har varit bra där men jag kände att jag ville testa på något nytt. Jag är redo att klättra upp ytterligare ett steg och spela i ett topplag, komma till en tuffare miljö där det är tuffare konkurrens. Det ska bli kul att få testa på det, det blir ju en ny utmaning för mig, säger 20-åringen och fortsätter:
– Det har ju gått lite tungt för LHC de senaste åren så nu hade det varit kul att få slåss om att vinna guld istället för att bara hålla sig kvar.

”FICK LITE AV ETT GENOMBROTT”

Forwarden kom tidigt upp och imponerade i SHL. Trots sin ringa ålder har det nämligen redan hunnit bli 128 matcher i SHL för talangen. Han är tacksam för all LHC gav honom men kände att det var läge att gå vidare. 

– Jag är väldigt nöjd med min tid där, jag har haft en jättebra utveckling. Det var en bra juniortid och jag fick också komma upp till A-laget hyfsat snabbt. Jag har fått bra med chanser, speciellt under senaste säsongen här då jag fick lite av ett genombrott och kunde producera lite mer.
– Jag har haft en fin utveckling de senaste åren och känner att det är rätt steg att ta just nu. Det finns ganska många exempel på spelare som har fått ett genombrott i Färjestad här på senare år. Det har absolut spelat roll i att det blev just här. 

Precis som Lycksell var inne på så gick det bra för honom den gångna säsongen. Hans nio mål och 21 poäng var personbästa med råge och han var en av Linköpings främsta offensiva vapen. 

– Jag får väl ändå säga att det var min bästa säsong hittills, i alla fall på seniornivå. Jag tog steg framåt och jag fick verkligen möjlighet att göra det här i Linköping vilket jag är tacksam för.

Olle Lycksell fick inte den speltid han hoppats på i LHC.Olle Lycksell fick inte den speltid han hoppats på i LHC.Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Trots att det gick riktigt bra för honom så brottades han ändå med relativt lite speltid. Hans 21 pinnar var fjärde bäst i laget men de 13:52 minuter han snittade per match var endast nionde mest bland LHC:s forwards. Ser man till hela laget var det totalt 15 spelare som fick spela mer varje match än vad Olle Lycksell fick. 

”DE KÄNDE ATT MITT DEFENSIVA SPEL INTE HÖLL”

Ibland fick han till och med vara nere och spela 13:e forward. 

– Man får ju ta sin roll, det är så det är. Jag är nöjd med varje minut jag får spela men såklart upplever jag kanske att jag skulle ha fått ännu mer istid med tanke på vad jag skapade offensivt.
– Det gäller bara att spela där coachen känner och vara nöjd med det. Men personligen tycker man väl kanske alltid att man borde få spela lite mer. Jag kan inte säga att det är något som har påverkat mig alltför mycket.
– Så kanske det kommer bli i Färjestad någon gång också. Det är ju så det funkar i hockey. Det går upp och ner och om man är i en dålig period så kanske man inte får spela lika mycket.

Fick du veta varför du fick så lite istid? 
– Det är svårt för mig att komma på exakt varför nu. Tränarna kanske kände att mitt defensiva spel inte höll eller något i den stilen men jag kommer inte riktigt ihåg. Det finns perioder då tränarna inte tycker likadant som en själv. Då är det bara att försöka göra något bättre av det och rycka upp sig. Det går ju lite i perioder.

Håller du med om att ditt defensiva spel behöver bli bättre?
– Jag tycker ändå att jag har tagit kliv där. Sedan ser jag inte mig själv som en defensiv spelare, så jag känner inte att jag behöver ha mitt främsta egenskaper där. Jag tycker att jag har ett hyfsat kapabelt försvarsspel. Tidigare år kanske det har varit lite sämre men nu känner jag ändå att jag har en stabil grund att stå på så att jag kan fortsätta jobba med det offensiva.

Han hymlar inte heller med att nu siktar på att få spela mer i Färjestad än vad han fick göra i LHC. 

– Det är väl ingenting man kan säga riktigt såhär på förhand utan det är något man får kämpa sig till. Man vet ju ändå ungefär var man ska ligga någonstans, sedan ska man visa att man är värd den rollen också. 
– Sedan kan det ju finnas andra spelare som kanske kommer upp och gör det ännu bättre och då ska de ju få spela mer så vi får se men absolut vill jag ha en högre roll än i LHC. Det är väl något man förväntar sig lite också.
– Jag vill få lite mer förtroende, spela med bättre spelare och kunna producera mer så att jag utvecklas ännu mer och blir en ännu bättre spelare själv.

Olle Lycksell hoppas få jubla ännu mer i Färjestad.Olle Lycksell hoppas få jubla ännu mer i Färjestad.Foto: Bildbyrån

Efter att ha lämnat LHC för Färjestad har Olle Lycksell haft cirka tre månader på sig att bekanta sig med sitt nya lag och det har bara varit positivt än så länge. 

FBK har nämligen flera unga spelare så som Arvid HolmJesper EliassonAlbert JohanssonOskar BäckAlbin ErikssonJacob PetersonCarl JakobssonOscar Lawner samt Adam Ginning, som Lycksell fick med sig från Linköping. Han har fått känslan av att de har potential att få ihop en härlig grupp där. 

– Det har varit jättebra. Det är en kul grupp att ha att göra med, jag känner att jag har kommit in bra i laget. Det är ett jäkla gäng med unga grabbar som är runt min ålder. Vi har jäkligt kul ihop och det ska bli skitskoj att dra igång på allvar igen snart.

”VILL BLI LITE MER MÅLFARLIG”

I Färjestad känner sig smålänningen nu redo att ta nästa kliv framåt och han känner att det finns goda möjligheter att utvecklas med tanke på vilka spelare han kommer ha runt omkring sig. 

– Det är väl främst att kanske bli lite mer av det där offensiva hoppet. Utveckla mitt spel i det offensiva, kanske mer i powerplay. Bli lite mer målfarlig. Det känns som att det kan bli lättare när man får spela med lite bättre spelare att utvecklas och hitta sig in i målprotokollet oftare. De här bättre spelarna brukar kunna pusha en att vilja utvecklas mer bredvid dem. Det blir hårdare konkurrens som också gör att man tvingas utvecklas ännu mer.

Olle Lycksell draftades av Philadelphia Flyers i sjätterundan 2017 och menar också att flytten till Karlstad tar honom ännu närmare NHL. 

– Jag känner att man får ta steg för steg och det här känns som att det är ett steg i rätt riktning på den vägen. Det här blir en nivå upp, med tanke på att Färjestad har gått lite bättre de senaste säsongerna. Förhoppningsvis kan man lyckas ta det vidare därifrån och den absoluta drömmen är ju att spela i NHL så man får vara nöjd i nuläget över att ta ett kliv närmare det.

Hur ser kontakten ut med Flyers?
– Vi har bra dialog. De har en svensk där Samuelsson (Kjell, spelarutvecklare) som vi snackar med ganska ofta. Vi har kontakt men vi diskuterar inte direkt något så. Jag ska göra en bra säsong här nu och sedan får vi se vad det kan leda till. De tycker det är kul att jag ska komma och spela på en högre nivå, så de var positiva till FBK, avslutar Olle Lycksell.TV: Insidern ger sin syn - på läget kring Calgary-stjärnan

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten