FRAMTIDENS DAMKRONOR
Aoife Leacy.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Framtidens Damkronor

Talangen med irländskt ursprung: ”Hockey är inte jättekänt där”

Irland är inte känt som ett hockeyland. 
AIK:s Aoife Leacy har dock sitt ursprung på ön och flyttade till Sverige när hon var sex år gammal. I dagens Framtidens Damkronor möter vi den 17-årige forwardstalangen. 
– Idag har jag dubbelt medborgarskap, men är svensk som hockeyspelare, säger hon till hockeysverige.se. 

SOLNA (Hockeysverige.se)

Aoife Leacy. Bara namnet gör oss nyfikna. Vem är denne 17-åriga talang och vilken bakgrund har hon? Hockeysverige.se reste till slitna Ulriksdals IP, alltså det som i hockeysvängen kallas Ritorp, för att träffa henne för en intervju till serien Framtidens Damkronor. Något förvånade blev vi dock av att hon är född i ett land där fotbollen har en betydlig högre status än ishockeyn. 

– Hela min familj är från Irland. Jag flyttade hit då jag var sex år gammal. Idag har jag dubbelt medborgarskap, men är svensk som hockeyspelare, berättar Aoife Leacy samtidigt som solen bryter igenom molnen över Solna.
– Kopplingen jag har till Irland idag är, förutom att jag är född där, att jag har släkt där. Annars är jag svensk eftersom hela min uppväxt varit här. Däremot är jag till Irland minst en gång per år och hälsar på släkten och vänner.

Vad är det häftigaste med Irland?
– Oj… Det finaste är landskapet. Mamma (Sinead McAllister) är från västkusten, Ennis, och pappa (Paul Leacy) från ostkusten, Enniscorthy, så vi är alltid nära havet då vi är där, men jag och min syrra föddes i Dublin.

Hur kommer det sig att ni flyttade till Sverige?
– Mamma och pappa fick jobberbjudanden i Sverige. Dessutom hade dom tidigare bott i Sverige under några år innan jag föddes. Dom trivdes i Sverige redan då och tyckte att det var en bra idé att flytta hit. 

Aoife Leacy.Aoife Leacy.Foto: Ronnie Rönnkvist

FICK SIN PAPPA ATT BLI HOCKEYINTRESSERAD

Både Aoife Leacy och hennes syster Eimear var dessutom lovande fotbollsspelare i Sollentuna under uppväxten. 

– Båda vi har kört fotboll ganska länge. Jag slutade hösten 2018, men jag hade spelat sedan jag var sju, åtta år. Min syster slutade spela förra året.
– Jag spelade hockey samtidigt. Om man tänker säsongsmässigt är hockeyn från hösten och fram till påsken. Fotbollen började i slutet av påsken och höll på fram till hösten.
– Det fungerade väldigt bra att kombinera när jag var liten, men då jag blev äldre och skulle börja satsa behövde jag välja lite oftare. Då valde jag alltid hockeyn framför fotbollen. 

Varför?
– Jag tycker hockeyn är mycket roligare. När jag började spela hockey visste jag direkt att det var den sporten jag ville hålla på med. Jag älskade allt, farten, det fysiska och det spelmässiga.
– Min syster spelar fortfarande hockey, men i SDE. Hon är 07:a och tycker också att hockeyn är jätterolig. 

Irland är inte känt som ett hockeyland så vare sig mamma eller pappa spelade hockey under sina uppväxter på dom brittiska öarna. 

– Hockey är inte så jättekänt där, säger Leacy med ett leende och fortsätter:
– Både pappa och mamma visste om vad hockey var eftersom dom hade bott i Kanada. Det var inte så att det var pappas favoritsport då. Han tittade mest på fotboll och basket.
– När jag började spela hockey väcktes även hans intresse mer samtidigt som han alltid tyckt om hockeyn och att det är en fascinerande sport. Nu har det blivit att han tycker om hockeyn lika mycket som jag. 

”HAR MESTADELS SPELAT MED TJEJER”

Aofie Leacy började sin hockeyresa i SDE Hockey, vilket är en förkortning av Stocksund, Danderyd och Enebyberg. 

– Redan första dagarna där tyckte jag att det var jättekul. Det var, som sagt var, hockey jag ville spela så jag var jättetaggad. Första gångerna gick jag ut på isen, hade väldigt kul och gjorde min grej.

Är du en person som gärna antar nya utmaningar?
– Ja, jag gillar att utmanas, skrattar Leacy som väldigt ung fick chansen att spela i klubbens andralag.
– Jag var 13, 14 år och ganska liten fysiskt. Det var också något jag hade i bakhuvudet, att jag kanske skulle få flyga lite då och då (skratt), men jag lät inte det stoppa mig. Jag bestämde mig för att chocka andra lite och inte låta dom underskatta mig på grund av min storlek.
– Det fungerade bra och jag växte ganska snabbt som spelare, alltså att flytta från ungdomshockeyn till seniorhockeyn. Mitt spel mognade ganska snabbt. 

Aoife Leacy.Aoife Leacy.Foto: Ronnie Rönnkvist

Spelade du någonting med killar under tiden i SDE?
– Mestadels har jag enbart spelat med tjejer eller damer. Jag körde med killar under en och en halv säsong. Då tränade jag med SDE:s kill-lag och körde även några matcher med dom.
– Det var runt den tiden som jag började träna med Division 1-laget. Jag blev sedan kallad till att träna med SDHL-laget också. Då kände jag att jag skulle fokusera på det istället. 

Trots att Aofie Leacy tränade med SDE:s A-lag fick hon aldrig chansen att debutera i SDHL med klubben. 

– Nej, där fick jag tyvärr inte chansen. Jag var väldigt taggad då jag fick träna med det laget ganska regelbundet. Jag väntade på någon kallelse att dom behövde någon extraspelare så jag kunde visa upp mig.
– Jag skulle inte säga att jag var besviken utan det gjorde mig egentligen bara ännu mer taggad att när jag väl får chansen skulle ta vara på den. 

SDE Hockey fortsätter säsong efter säsong att producera unga spelare. Några exempel är Klara Kenttälä och Astrid Lindeberg som ni tidigare träffat i serien Framtidens Damkronor. 

– Jag tror att det handlar om hela flickverksamheten i SDE. Man märker inte så jättestor skillnad på hur killarna och tjejerna prioriteras och behandlas.
– Det läggs mycket tid på tjejerna, vilket gör att det blir en bekväm miljö när man kommer dit oavsett i vilken ålder man är. 

SDHL-DEBUTERADE I AIK

Inför senaste säsongen lämnade Aoife Leacy SDE Hockey för spel hos konkurrenten AIK. 

– Jag började på hockeygymnasiet här och har tyckt det varit jättebra. Jag tyckte också att det skulle bli enklare för mig att få chansen att spela med SDHL-laget här i AIK. 

Fick du andra förutsättningar då du kom hit?
– Det är ganska likvärdigt, men jag känner att jag här har en bättre kontakt med Jared (Cipparone, A-lagstränare). Speciellt om man som jag går på hockeygymnasiet.
– Han är inte fast tränare där och inte med på varje träningspass, men ibland dyker han upp och är med oss tjejer. 

Aoife Leacy.Aoife Leacy.Foto: Ronnie Rönnkvist

Förra säsongen kom också chansen för 17-åringen från Irland att debutera i SDHL. 

– Jag kommer ihåg då jag fick sms:et från Jared där det stod att han ville att jag skulle följa med på roadtrippen till Göteborg och HV71. Jag sprang upp till pappa, började skrika lite och var jätteglad, skrattar AIK-forwarden och fortsätter:
– När vi åkte ner var jag bara taggad, men då jag började hänga upp grejerna i omklädningsrummet slog det mig att det var dags att debutera. Då blev jag lite nervös, men alla i laget tog hand om mig väldigt bra.
– Då jag klev ut på isen släppte nervositeten och jag visste att jag bara skulle göra min grej. Jag fick också mycket istid. När vi spelade mot HV71 trodde jag att jag skulle få mycket mindre istid än vad jag faktiskt fick. Där blev jag positivt överraskad. 

Hur ser du tillbaka på senaste säsongen?
– Jag tycker att jag har utvecklats väldigt mycket både på och utanför isen den här säsongen. ”HG” har gjort att jag fått extra mycket is, men också att tränarna där har varit väldigt bra och hjälpt mig mycket. Alla frågor jag haft har dom kunnat svarat på.
– Det jag utvecklat mest skulle jag säga är spelförståelsen. Mitt spel har mognat väldigt mycket och jag har börjat förstå det taktiska mycket bättre, förstå hela sammanhanget på isen. 

Hur går tankarna inför kommande säsong?
– Jag vill ta ett större kliv in i SDHL och visa framfötterna där, vilket är ett väldigt stort mål för mig. Sedan har det alltid varit en dröm för mig att dra på mig en Tre Kronor-tröja och med den på att ta hem ett guld. U18-VM. Jag hoppas verkligen få chansen att kunna vara med där. TV: Superstjärnan bekräftar – har varit smittad av Covid-19

FAKTA

Fem snabbfrågor med Aoife Leacy

  • Favoritlag i fotboll?
  • – Celtic måste det bli. Det var pappas favoritlag och jag växte upp med att han hade deras tröjor på sig.
  • Bästa med att träna och vara på Ritorp?
  • – Att allt finns här, skottramp, gym och flera ishallar. Dessutom är det sköna människor som är här.
  • Vem gör AIK:s första mål i SDHL den här säsongen?
  • – Jag tror det blir Lisa Johansson, men jag kan alltid hoppas att det blir jag.
  • Favoritplats på Irland?
  • – Hos farmor och farfar i Enniscorthy. Jag har alltid varit mycket där. Bland annat lärde jag mig cykla utan stödhjul hemma hos farmor och farfar. Vi har en ganska stor släkt på pappas sida så vi har haft många släktträffar där.
  • Hur ser din frukost ut en vanlig dag?
  • – Antingen äggröra eller gröt. Sedan tar jag yoghurt med müsli och banan.
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 mars
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten