FRAMTIDENS DAMKRONOR
Astrid Lindeberg.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Framtidens Damkronor

”Dom flesta svenska spelarna fick sitta på bänken”

14 år gammal fick hon göra 31 matcher i SDHL under den gångna säsongen. 
I "Framtidens Damkronor" möter vi SDE-talangen Astrid Lindeberg. Hon riktar här kritik mot sin förre tränare Shane Warschaw och menar att han inte riktigt gav de svenska spelarna chansen.
– Jag tycker att han ibland spelade fel personer utefter gamla vanor, framförallt dom utländska spelarna fick köra, säger hon till hockeysverige.se.

TÄBY/GRIBBYLUND (Hockeysverige.se)

I serien Framtidens Damkronor möter vi idag en av svensk hockeys stora framtidsnamn, Astrid Lindeberg, som under förra säsongen, som 14-åring, debuterade i SDHL. Under hela sin hockeyuppväxt har hon konkurrerat med och framförallt sporrats av talangen Klara Kenttälä som nu valt att lämna SDE Hockey för spel i Luleå.

– Vi träffades genom hockeyn i Täby då vi var på någon camp tillsammans. Vi bor också ganska nära varandra. Härifrån tar det bara tio minuter över till henne, berättar Astrid Lindeberg och fortsätter:
– Efter skolan, i alla fall då vi körde med killarna, hade vi oftast träning även om det inte var under varje dag i veckan. Oftast tränade vi ganska tidigt så vi kunde ses även efter. På helgerna hade vi ofta match så vi träffades ganska ofta.
– Under somrarna hängde vi med varandra varje dag. Vi brukade alltid köra landhockey tillsammans med grannarna här och mina syskon. 

Vart kommer hockeyintresset ifrån?
– Min familj har alltid hållit på med hockey. Pappa har alltid varit tränare. Samtidigt har jag testat på andra sporter som cross, karate, dans, fotboll… Jag gillar sporter, men hockeyn har alltid varit något jag drömt om. Jag gillar det här med lagsammanhållning. 

Vad har du och Klara Kenttälä betytt för varandra som hockeyspelare?
– Ganska mycket. Vi har alltid pratat hockey, tränat tillsammans och alltid spelat i samma lag, säger SDE-backen som faktiskt spelade forward i TV-pucken.
– Det stämmer att när jag spelade TV-pucken var jag forward. Jag gillar däremot inte att köra forward då jag är med i SDHL-laget utan jag tycker att det är skönast att vara back där. 

Klara Kenttälä har varit en god vän till Lindeberg.Klara Kenttälä har varit en god vän till Lindeberg.Foto: Ronnie Rönnkvist

”KAN SAKNA ATT SPELA MED KILLARNA”

Det var alltså i Täby som Astrid Lindeberg inledde sin hockeykarriär. 

– Jag körde bara med killar då, vilket var roligt. På ett sätt var det lite hårdare, men framförallt annorlunda att köra med killar jämfört med tjejer.
– Mot slutet körde jag både med Täbys killar och Division 1-laget i SDE. Sedan fick jag chansen att gå upp i SDHL. Då var jag tvungen att dra från Täby.
– Jag kan sakna att spela med killarna, men efter vår sista match under säsongen var jag även med och tränade lite med SDE:s 06-killar och det var kul. 

När tog du steget över till SDE Hockey?
– För tre, fyra år sedan började jag träna med Division 1-laget. För två säsonger sedan fick jag, Klara, Olivia (Lindberg) och Aoife (Leacy) vara med och träna lite med SDHL-laget, men det var först förra säsongen jag började spela i det laget.

Hur var det att bara få spela med tjejer?
– I början var det kul att få testa på något nytt, men efter hand har jag såklart saknat lite att få spela med killar. Det har ändå alltid varit roligt.

Jag träffade Julia Tärnblom förra veckan som beskrev att det var stor skillnad på snacket i killarna respektive tjejerna omklädningsrum, håller du med om det?
– Snacket med killarna har varit annorlunda, alltid ganska mycket skrik och så vidare, säger Astrid Lindeberg med ett leende och fortsätter:
– Nu när jag kört med tjejerna har det varit lugnare…

Vad passar dig bäst?
– Lite både och. 

Hur upplevde du det fysiska spelet i SDHL?
– Alla är ganska stora där så jag hade lite respekt för dom, men det har fungerat bra och inte känts som något problem. 

”SVENSKA SPELARNA FICK SITTA PÅ BÄNKEN”

Astrid Lindberg har hela tiden trivts bra i SDE Hockey men tycker också att hennes gamla klubb, Täby, har betytt mycket för henne. 

– SDE har jobbat mycket inom tjejhockeyn och gjort bra saker för just tjejer. Det mesta har jag ändå fått med mig från Täby där jag spelade med killarna. 

Astrid Lindeberg var med och vann brons i TV-pucken.Astrid Lindeberg var med och vann brons i TV-pucken.Foto: Ronnie Rönnkvist

Förra säsongen fick Astrid Lindeberg alltså debutera i SDHL. När det kommer på tal spricker 15-åringen upp i ett stort leende. 

– Vi hade träningar först i Stockhagen (Stocksund) och sedan Enebyberg. Innan säsongen hade vi några träningsmatcher som gick ganska bra. Jag och Klara körde i Division 1. Då var SDHL-tränaren (Shane Warschaw) där och kollade. Efter matchen pratade han med oss och berättade att vi kommit med i SDHL-laget, vilket var kul.
– Nu kommer jag inte ihåg vilka vi mötte i första SDHL-matchen, men vi hade bland annat träningsmatcher mot Djurgården och även några ytterligare hemmamatcher innan serien. 

Det blev 31 matcher i SDHL förra säsongen för Lindeberg. Där svarade hon som 14-åring för ett mål och totalt två poäng. Dessutom fick hon koppla av sex minuter på utvisningsbänken. 

– Till en början var det en rolig säsong. Nu ska vi byta tränare (Dominique Di Rocco kommer in i stället för Shane Warschaw). Shane var bra, men jag tycker att han ibland spelade fel personer utefter gamla vanor. Han fortsatte hela tiden att spela med dom som var bra för några år sedan.
– Det kom in en massa nya spelare som jag själv tycker borde fått gå upp och spela lite mer. Dom flesta svenska spelarna fick sitta på bänken medan framförallt dom utländska spelarna fick köra. 

Hur tänker du kring det?
– Jag tycker faktiskt att det var ganska dåligt eftersom vi andra ville få chansen att gå in och visa upp oss.
– Nu fick jag ändå ganska mycket istid. Till en början spelade jag forward, men jag trivdes inte med att köra det. Sedan gick jag ner och körde back, vilket gick bra. Framförallt fick jag då ganska mycket speltid, men inte i boxplay, powerplay och sådana lägen. 

SDE Hockey hade inte mindre än 15 utländska spelare förra säsongen och endast sju svenska. Något som Astrid Lindeberg ändå tycker ha fungerat bra. 

– Det har varit kul och det är annorlunda när det är många spelare från andra länder med, men även då tränaren är från ett annat land. Vi har ändå några svenska spelare som jag har kunnat prata med på ett annat sätt.
– Sedan är jag inte den bästa på engelska (skratt) så jag har lärt mig mycket under den här säsongen. Under säsongen har jag varit helt okej på engelska i omklädningsrummet och i skolan, men när säsongen tagit slut har jag blivit lite osäkrare. 

SPELADE FORWARD I TV-PUCKEN

SDE-backen fick även äran att vara med i den första Tv-pucken som spelats på damsidan. 

– Det var jättekul och något nytt. Här fick jag spela med tjejer från olika klubbar i Stockholm, lära känna folk, men även möta tjejer från andra klubbar i landet som är i ungefär samma ålder. Tidigare hade jag egentligen bara mött spelare och lag från Stockholm, men nu var det från hela Sverige.

Lindeberg var anfallare i Tv-pucken och svarade för sex mål och totalt tio poäng på åtta matcher. 

– Jag stod skriven som back, men gick upp och körde forward, vilket var kul. Vi kom till slut trea. Jag har möjligheten att spela Tv-pucken den här säsongen också. Uttagningarna börjar i augusti. Vi skulle haft ett vår-läger, men det blev inte av på grund av coronan. 

Astrid Lindeberg hoppas få chansen i ett landslag nästa säsong.Astrid Lindeberg hoppas få chansen i ett landslag nästa säsong.Foto: Ronnie Rönnkvist

Vilka förväntningar och målbilder har du inför kommande säsong?
– Vi ska, som sagt var få en ny tränare så jag vill visa upp mig mer än förra säsongen och få ett större självförtroende. Träna mer och hårdare. 

Hur mycket tid lägger du ner på träning?
– Under säsongen är det träningar varje dag. När jag kommit hem har jag ofta tränat extra. Framför allt är det nu under sommaren som jag kört extra. 

Finns Junior-VM med i bilden?
– Ja, jo, jag brukar tänka på det ibland, men också att komma med i U16-landslaget som jag hört att dom skulle starta. 

Framtid och hockeygymnasium, hur går tankarna där?
– Jag och min kompis, Noa Gustafsson, vill gå på samma hockeygymnasium. Alla våra kompisar flyttar inför den här säsongen, men jag vet inte var vi ska gå. I alla fall vill jag gå på hockeygymnasium. 

College?
– Jag har tänkt på det också men där är så långt fram. Först måste jag gå klart gymnasiet och tänka på det som är här och nu, men klart att jag har det i tankarna ändå. 


TV: Lehners strålande debut i Vegas-målet

FAKTA

Fem snabbfrågor med Astrid Lindeberg

  • Vem av utländska spelarna i SDE pratar bäst svenska?
  • – Det är nog några av dom som varit här i flera år. Exempelvis som Julie (Zwarthoed) som är tillsammans med ”Magda” (Winbo). Julie kan ganska mycket svenska.
  • Vilket yrke skulle du ha om du inte blir hockeyspelare?
  • – Någonting med träning, ”PT” eller någonting.
  • Bästa svenska damspelaren just nu?
  • – Erika Grahm i Brynäs. Hon känns mogen, är en bra spelare och förebild.
  • Konstigaste händelsen under säsongen?
  • – Vi har alltid hållit på att ”pranka” varandra inom laget. Exempelvis ha vatten under hjälmarna när man ska ta ner dom från hyllorna och så vidare, vilket är kul.
  • Vem får sitt genombrott i SDHL kommande säsong?
  • – Olivia Sohrner i AIK. Sedan har vi Mira (Markström) och Mira (Jungåker) i HV71.
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 01 februari
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten