Sidney Crosby är en av de bästa hockeyspelarna genom tiderna enligt Bobby Orr.
Foto: Bildbyrån
NHL

”Är en av de fem bästa hockeyspelarna genom tiderna”

ANNONS
Sidney Crosby är en av de bästa spelarna i den moderna NHL-eran. 
Enligt Bobby Orr är han dock ännu bättre. Backlegendaren menar att Penguins-kaptenen kommer gå till historien som en av de fem bästa hockeyspelarna genom tiderna. 

Bobby Orr räknas till en exklusiv skara spelare som anses vara de bästa spelarna genom tiderna.
Den åttafaldige Norris Trophy-vinnaren menar dock att det är dags att lägga till ett nytt namn i den skaran. 

Enligt Orr borde nämligen Sidney Crosby nämnas som en av de fem bästa hockeyspelarna genom tiderna, tillsammans med honom själv, Wayne GretzkyMario Lemieux och Gordie Howe

– Jag vill att man ska vara väldigt bekväm att sätta Crosby bredvid oss andra. Lita bara på mig här. Han är så, så speciell. Om du frågar de andra som är på denna lista så vet jag att de kommer säga samma sak: 'Sid' hör hemma jämte oss andra, säger Orr till The Athletic och fortsätter: 
– Självklart har han talangen och drivet men det har man alltid vetat. Kolla bara på vad han har gått igenom. Det säger något. Alla skador han har gått igenom, speciellt tidigt i hans karriär. Han har blivit blåslagen, skadad och varit med om så mycket. Kolla samtidigt på vad han har åstadkommit trots det: alla Stanley Cups han har vunnit, OS-gulden, World Cup-turneringen, poängen han gjort, allt han har varit med om. Det är en av de allra bästa hockeyspelarna genom tiderna. 

”HAR SÅ MYCKET RESPEKT FÖR SID”

Det är tuff konkurrens uppe i toppen bland tidernas bästa hockeyspelare. Det är därför en exklusiv skara och Orr menar att det är få förunnat att räknas i den absoluta toppen. 

Det finns dock en annan aktiv spelare som han tror kan vara där uppe när allt sammanfattas.

– Det finns väldigt många bra spelare i NHL just nu och det finns många legendarer men jag tror att Connor McDavid kan blanda sig i där uppe en vacker dag. Men Sid är redan där. Han (Crosby) är en otroligt människa och en fantastisk hockeyspelare. Jag har så mycket respekt för honom. Jag älskar verkligen Sid, säger Bobby Orr. 

Sidney Crosby har gjort 1263 poäng vilket är 39:e bäst genom tiderna men han har klarat av det på endast 984 matcher vilket ger honom ett poängsnitt 1,28 poäng per match vilket är sjätte bäst av alla spelare som spelat mer än 500 NHL-matcher. 


TV: NHL-säsongens tio bästa räddningar – tre svenskar tar plats

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL