Johan Ivarsson.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
SHL

”Vill komma till ett lag där jag får spela mer”

Efter två och en halv säsong i Färjestad lämnade han Karlstad. 
Nu söker Johan Ivarsson en större roll i en annan klubb – där han också vill utvecklas och inte bara vara känd som en tuff back i defensiv zon. 
– Jag vill framför allt få spela mer och inte bara spela sarg ut utan kunna utveckla mitt spel med pucken, säger den blivande 25-åringen till hockeysverige.se.

Johan Ivarsson kom fram som en talangfull back inom Malmö för lite mer än fem år sedan. Han fick ta emot pris som 'Årets junior' inom klubbens organisation och fick även chansen i 67 SHL-matcher för Skåneklubben. 

Han hade dock lite problem att etablera sig och stack sedan till allsvenska Pantern. Han hann dock endast tillhöra klubben i en halv säsong innan SHL knackade på dörren igång och på nyårsafton 2017 skrev han på för Färjestad. 

Där spelade han två och en halv säsong innan beskedet kom i våras att han inte blir kvar i Karlstadsklubben. För hockeysverige.se berättar Ivarsson nu om uppbrottet med Färjestad. 

– Det kändes väl tidigt som att det skulle bli så. Intresset fanns väl inte riktigt från Färjestad och om jag hade fått vara kvar så hade det varit i en roll ganska långt ner i hierarkin, säger skåningen och fortsätter: 
– Ingen tog direkt initiativ till det utan det var väl från bådas sida får jag väl ändå säga. Allt var lite oklart och då kände jag att det inte var någonting för mig just nu.

När backen skrev på för FBK 2017 gjorde han det bara för resten av säsongen 2017/18 men han imponerade så pass att Färjestad signade upp honom för säsongen därpå efter endast en månad i klubben.

”HAR TAGIT FLERA KLIV FRAMÅT”

Ivarsson, som fyller 25 år om bara några dagar, menar att tiden i Färjestad har varit väldigt nyttig för honom. 

– Jag har trivts jättebra här i Färjestad, jag har bara gott att säga om klubben, ledningen, spelarna och allt runt omkring. Jag har stortrivts där sedan dag ett.
– Det har varit en jättebra tid för mig. Nu blev det ju ett snöpligt slut här denna säsongen. När jag kom hit från Pantern så skulle jag ju vara mer av en utfyllnadsspelare men jag lyckades spela till mig ett kontrakt, växte med det och fick ytterligare ett kontrakt. Jag har tagit flera kliv framåt under tiden här.

Johan Ivarsson gjorde sig känd som en tuff spelare i Färjestad, bland annat här när han slåss mot Matt D'Agostini i en CHL-match mot Ambri-Piotta.Johan Ivarsson gjorde sig känd som en tuff spelare i Färjestad, bland annat här när han slåss mot Matt D'Agostini i en CHL-match mot Ambri-Piotta.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Du säger att du har tagit kliv, vad har du utvecklat under dina säsonger i Färjestad?
– Det är väl det defensiva spelet framför allt och att få växa in bättre i SHL. Också kunna hålla en jämnare nivå över en hel säsong, det är väl främst det.

Allt var dock inte en dans på rosor för Höör-killen i Färjestad. Han kämpade ofta för sin speltid och fick för det mesta nöja sig med att spela långt ner i backuppsättningen eller till och med vara sjundeback. 

– Det är klart att man vill mer och man hade velat få spela mer än jag gjorde.
– Samtidigt så har jag spelat i ett väldigt bra lag och haft riktigt bra spelare runt mig så konkurrensen har varit väldigt hög. Det är klart man alltid vill spela mer men jag har spelat i ett bra lag som har legat i toppen av SHL, det får man inte glömma bort.

”AGENTEN SKÖTER DEN BITEN”

Efter att ha lämnat Färjestad har Johan Ivarsson nu fått finna sig i en annorlunda situation då han tvingas träna på egen hand. 

– Det fungerar bra ändå. Det har varit kul att prova på det också och kunna anpassa träningen helt efter mig själv. Jag kör väl ganska generell träning för att bli snabbare, starkare, rörligare och uthålligare.

Försvararen, med 171 SHL-matcher på CV:et, har dock ännu inte gjort klart med någon klubb inför nästa säsong.

Hur går tankarna där?
– Tankarna går väl inte så mycket, jag har ju en agent som sköter i princip allt på den biten. Jag har inte så mycket tankar om det alls faktiskt utan jag litar på honom.

Vet du om du har fått några anbud då eller om det finns intresse?
– Nej, jag har ingen aning. Inte något som har varit tillräckligt i alla fall.

Johan Ivarsson är osäker på var han ska spela nästa säsong.Johan Ivarsson är osäker på var han ska spela nästa säsong.Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

”ÖPPEN FÖR DET MESTA”

Även om han inte vet var han ska spela nästa säsong så är han tydlig med att han vill komma till en klubb där han får en större roll än vad han fick i Färjestad. 

– Framför allt så vill jag spela mer och inte bara spela sarg ut utan kunna utveckla mitt spel med pucken och fortsätta utveckla mitt spel i defensiven som jag jobbat på här i Färjestad.
– Jag vill komma komma till ett lag där jag får spela mer, ta större ansvar och få en större roll. Samtidigt så vill man ju vinna också, det är en svår balans. En stor roll ska man ju förtjäna också, det går ju inte att bara skriva ett kontrakt och sedan förvänta sig att man ska få spela mycket utan man får ju visa på isen att man borde ha en stor roll först.

Var det blir är dock fortfarande väldigt oklart. Den defensivt begåvade backen är öppen för vad som helst och har ingen tanke på om han vill spela i SHL, Hockeyallsvenskan eller blicka mot utlandet till nästa säsong. Han känner inte heller någon stress att få klart med något nytt. 

– Nej, som jag sade tidigare så har jag inga tankar direkt. Det ska kännas bra helt enkelt, sedan spelar det egentligen ingen roll var det blir. Jag är öppen för det mesta.
– Jag har tålamod, det måste man ju ha i dessa tider och sedan får man se vad det blir senare, avslutar Johan Ivarsson.


TV: De bästa målen av extraforwards i NHL den här säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 augusti
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten