Sök
Kajsa Armborg.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Sommarprat i SDHL

PODCAST: Från fotbollslöfte till trotjänare i Leksand

I dag släpps det andra avsnittet av "Sommarprat i SDHL", en serie av monologer där en spelare från varje lag i ligan kommer att bjuda på personliga berättelser om sig själva, sina lov och sin hockey. Här Leksands forward Kajsa Armborg.

Här nedan går det bra att läsa hela sommarpratet. Annars finns de att lyssna på som podcast hos plattformar som SpotifyiTunes och Acast.

Jag är född och uppväxt i Örebro, i början bodde vi i en lägenhet i stan fram tills att jag var 2 och min bror föddes, därefter flyttade vi till ett hus i Adolfsberg där vi bodde tills jag flyttade hemifrån vid 16 års ålder, men min familj bor fortfarande kvar.

Min familj består av mamma Christine, pappa Martin, jag och lillebror Oskar som är två år yngre samt min lillasyster Maja som är hela tio år yngre. Maja spelar också hockey, med både tjejer och killar i Örebro Hockey Ungdom.

Som liten var jag glad, envis, viljestark och en riktigt vad man brukar säga pojkflicka. Jag ville minsann inte ha klänning eller kjol utan trivdes mycket bättre i killkläderna jag fick ärva av mina kusiner. Det var en kamp min mamma ganska fort slutade kriga mot och accepterade.

Under min uppväxt lekte jag och mina syskon mycket och såklart bråkade vi kanske hälften av tiden haha… sådant som ingår i syskonkärlek, i alla fall för oss.

När jag var liten gick jag på simskola och fotbollsskola men var i den åldern inte intresserad av att börja i något lag eller utöva något mer. 

Jag började spela fotboll när jag var sju år gammal, med ett gäng tjejer från klassen på Adolfsbergsskolan i Adolfsbergs fotbollslag för flickor födda 98.

När jag var runt åtta år gammal testade jag på konståkningens skridskoskola ett par gånger på Trängens IP, tills jag såg ett hockeylag komma gående mot båset efter att vi hade gått av isen. Vad jag fått höra av mina föräldrar så tyckt jag att dom såg riktigt coola ut… 

…och jag ville också vara cool.

Samma kväll mailade mamma lagledaren för tjejlaget och jag fick komma ner och testa. Jag vill inte på något sätt lura någon att jag är en linslus, men första träningen råkade det vara fotografering.

Inte alls uppgjort… men lite roligt att dyka upp första gången, säga hej och vara med på fotograferingen.

Men det löste sig bra.

Jag tyckte som tur var efter det första mötet med laget att det var kul och bestämde mig för att fortsatta spela. I tjejlaget var det ett gäng som var i min ålder som spelade med killar också.

**Så vad ville Kajsa göra då?** 

Jo jag ville såklart också göra det. Jag testade därför på att träna med killarna i min årskull och det passade väldigt bra att kombinera lagen eftersom det inte var så mycket träningar i den åldern.

"Det gick inte så bra i slutspelet"  

McDonalds, ja det känner nog de allra flesta till. Den där snabbmatskedjan med det gula M:et. Det var också samma snabbmatskedja som arrangerade en bandyturnering som klasser runt om i Örebro fick anmäla sig till. Vi hade ett gäng killar i min klass som spelade bandy så vi anmälde ett lag och gissa vad? Vi vann och jag tyckte det var så kul…som dem flesta sporter är när man gillar sport, särskilt när det blev ytterligare en till som var på is.

I årskurs fem var det dags för bandyturneringen igen, som McDonalds anordnade även det året. Vi vann även denna gång och gick vidare till slutspel där vi fick möta klasser från andra städer. 

Nu skulle jag kunna säga att vi inte behöver gå in på hur det gick där men det vore väl inte rätt. Det gick inte så bra i slutspelet men jag tyckte fortfarande att det var roligt och ville testa på att spela.

Jag sa till pappa att jag ville testa träna tillsammans med killarna i klassen, så han tog kontakt med en kille i klassens pappa, som var tränare och jag fick komma ner på nästa träning. Det gick dock inte riktigt ihop med mitt schema när jag redan hade två hockeylag att spela i samt spelade fotboll så det blev inget mer än några träningar, men det var kul.

Jag fortsatte att kombinera fotboll och hockey, när det var dags för högstadiet så sökte jag till hockeyklass på Gumaeliusskolan i Örebro.

Jag kom in och började där. Ett val som gjorde att hockeyn blev lite mer i fokus redan där men jag höll faktiskt fortfarande på med fotboll. Det gick ganska smidigt att kombinera med tanke på att fotboll är en sommarsport och hockey en vintersport, så det blev mest att jag missade futsal säsongen eller iallafall det mesta av den, samt att jag missade en del av hockeyns gemensamma fysträningar eftersom jag då tränade mest fotboll.

Vårt fotbollslag var bra, många duktiga spelare som ville komma långt och en bra sammansvetsad grupp som hängde mycket med varandra utanför fotbollen också. Laget bytte klubb från Adolfsbergs IK till Örebro SK Söder och blev därmed ÖSKs första damlag inom fotbollen. Vi var iväg på några cuper och spelade DM, tog oss också vidare till SM så det blev en hel del matcher under sommaren och jag tyckte att det var bra träning inför hockeysäsongen med bland annat mycket kondition, snabbhet och spelförståelse.

Kajsa Armborg.Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

"Varför valde jag att flytta till Leksand?"

Någon månad in på 2014, när slutet på hockeysäsongen närmade sig så hörde Almtuna av sig till mig och Emma Murén, som nu spelar i Brynäs, och ville att vi skulle vara med dem under AllEttan. Det var så kvalet hette då till damhockeyns högsta liga, som var Riksserien. Så vi avslutade säsongen i Almtuna.

Det blev en hel del resande fram och tillbaka under kort tid, både på veckodagar och helger, det kombinerat med slutspurten av årskurs 9. Det tog en del på krafterna eftersom att det blev ganska intensivt, många sena kvällar, gå tidigare från skolan för att hinna åka till matcherna, ta igen det vi missade från skolan i bilen och träna med lagen på hemmaplan när det inte var matcher. Men det var också väldigt roligt och jag är tacksam över att våra pappor kunde ställa upp och köra oss fram och tillbaka, då dom också behövde gå tidigare från jobbet ibland för att få ihop det.

Men det var också väldigt roligt och lärorikt att få komma in i en ny grupp, som hade flera nya ansikten inför kvalet som skulle lära känna varandra och kunna spela bra tillsammans i ett viktigt kval. Det var nog bra att jag fick vara med och uppleva det, speciellt innan jag till hösten skulle flytta till Leksand för att börja på gymnasiet. 

Varför valde jag att flytta till Leksand? Egentligen så var det ett ganska lätt val då, varken jag eller mina föräldrar ville att jag skulle bo för långt bort eller i en för stor stad. Jag och Emma Murén var i Leksand och kikade, blev visade runt och tyckte att allt verkade bra. Vi bestämde oss för att välja Leksand och letade efter en lägenhet att bo i tillsammans. Jag tror att vi alla tyckte att det var skönt att vi hade varandra, där och då kändes det som en stor och lite läskig grej, att vi snart skulle flytta hemifrån.

Hockeysäsongen var slut och nu hade jag en sommar kvar med fotboll innan jag skulle lämna Örebro och flytta till Leksand.

"Fint avslut på min fotbollskarriär" 

Gothia Cup, som spelas i Göteborg, startade 2014 upp en grupp som då hette Gothia Cup Elite Trophy G17, som vi blev inbjudna till.

En grupp där 8 svenska lag och 8 utländska lag blir inbjudna att delta i.

Det var tufft motstånd. Högt tempo. Spännande matcher och roliga aktiviteter mellan matcherna.

Vi tog oss vidare till slutspel och mötte självaste PSG i semifinalen.

Vi förlorade matchen mot ett ruggigt spelskickligt lag och slutade därmed på en delad tredjeplats. Men hallå en tredjeplats? Det var vi nöjda över. Det var en förlust som jag tror egentligen inte gjorde någon av oss besviken, med tanke på att det faktiskt var PSG vi mötte.

Efter matchen tog vi en bild båda lagen tillsammans som ett fint minne på en bra match och en bra cup. En stor upplevelse att få vara med om och ett fint avslut på min fotbollskarriär.

Jag är glad och tacksam över att jag har spelat fotboll, både för alla jag lärt känna men också för vad jag tycker att det har gett mig. Att kombinera fotboll och hockey har utvecklat mig som spelartyp, gjort mig ödmjuk, lärt mig planera min vardag, hållit mig motiverad och framförallt har det gett mig en jäkla massa glädje genom åren.

Till hösten kom jag till Leksand, taggad och nervös för ett nytt kapitel i livet. Skolan drog igång och vi gick på is, jag började träna med damjuniorerna 

Utöver skolan och hockeyn så var det mycket som var nytt med att bo själva, ni vet alla hushållssysslor som man bara tar för givet att dom sköts av sig själva när man bor hemma? Japp som att tvätta, städa, planera mat och matlådor och allt som hör till ett hushåll, samtidigt som det var nytt med skolan och hockeyn. Det tog några veckor att komma in rutin men sen gick det lättare och lättare och det tog mindre fokus från det andra.

Serien drog sedan igång och min första match i leksandströjan var mot Sandviken på hemmaplan.

Jag åkte på en rejäl smäll och fick hjärnskakning.

Jag fick order om att vila ett par veckor och följa stegen på hjärntrappan för att komma tillbaka hel. Det var såklart tungt att åka på det i första matchen och särskilt när jag kom till ett nytt lag, men vilan gick ganska fort och när jag var redo att komma tillbaka till träningen fick jag gå upp och träna med damlaget, så det var något att se fram emot. Under resten av säsongen vara med på matcher med både damlaget och damjuniorerna.

Kajsa Armborg.Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

"Min sjunde säsong i Leksand"

Under mitt första och andra år på gymnasiet fick jag också äran att representera Sverige i U18-VM, första året åkte vi ur slutspelet tidigt och fick spela för en femte plats. Andra året hade vi nya tränare, Ylva Lindberg som förbundskapten och Madeleine Östling som assisterande. Det året tog vi oss längre och avslutade turneringen i Kanada med att vinna bronsmatchen mot Ryssland.

Säsongen därefter i Leksand spelade jag nästan bara med damlaget förutom någon enstaka match med damjuniorerna och så rullade vardagen på med träningar, matcher och skola. Tre år gick fort, jag tog studenten och valde att bli kvar ett år till, i en klubb och en ort som jag trivs i.

Nu kanske ni tror att jag flyttat på mig men icke.

Till hösten gör jag min sjunde säsong i Leksand.

Jag har lärt mig **så** mycket, utvecklats och framförallt ser så fram emot att bli ännu bättre och ta fler kliv i min karriär.

Förra säsongen hade jag personligen en av mina bästa hittills och jag känner mig redo och mer motiverad för att ta nästa steg i min utveckling, både på och utanför isen.

Jag skulle nog säga att jag tog ett ganska stort kliv i min utveckling i det offensiva spelet och det är något jag skulle vilja utveckla ännu mer för att kunna vara med och bidra till en större del av vårt anfallsspel. För att kunna göra det behöver jag bli mer explosiv och kunna få ut mer av min skridskoåkning, höja farten och få ett snabbare spel på isen.

Jag har också varit med och tagit mer ansvar och en större roll i gruppen detta år, då jag fick förtroendet att vara assisterande kapten. Något som för mig var en stor omställning dom första månaderna och utanför min komfortzon, kanske mest för att jag i grupp inte är en person som hörs eller pratar mer än någon annan.

Det var en roll som jag tyckte att det var lite svårt och jobbigt att ta klivet in i i början, något jag strävar efter som ledande i ett lag är att få alla att känna sig välkomna, delaktiga, att man ska känna sig trygg i gruppen, kunna ta upp åsikter och tankar, eventuella problem osv. Ha högt i tak och lita på varandra.

"Trotjänarna valde att sluta eller byta klubb"

Idag är jag 21 år gammal och det jag märkte tydligt under säsongen som var är hur viktigt allt runtomkring är för att få ut en bra prestation.

Skola. 

Jobb. 

Träningar.

För att inte tala om övriga livet.

Och det för att alla i gruppen för när man är såpass många i ett lag och alla är vana med olika saker måste man hitta bra lösningar som passar alla så bra som möjligt, ibland behöver man kompromissa.

Och som i alla grupper behövs det att några tar lite mer ansvar och har större roller.

Det fick vi som tidigare varit några av de yngre känna av när vi hade en generationsväxling i truppen och vi plötsligt blev de som räknades in i gruppen som de äldre. Nu när jag ser tillbaka på säsongen som var hade vi en väldigt ung trupp.

Många av de äldre trotjänarna valde att sluta eller byta klubb.

Vi hade många nya spelare, nästan ett helt nytt lag och därmed flera personer, individer att lära känna, kunna samarbeta med och bygga upp en kemi med.

För de som följer SDHL och än mer, följer oss i Leksand vet att det blev en tung start med många förluster i inledningen av säsongen. Vilket såklart gav en hel del frustration, det är aldrig roligt att förlora… Det är inte alltid lätt att reda ut saker när man är frustrerad, alla i laget ville såklart mer, ta poäng och spela bra, men det är inte bara att säga att ”vi går ut och gör det bättre”, det måste ske aktivt också. Vi pratade mycket om det, men som sagt så hade vi många nya i laget och ibland tar det tid att komma ihop som grupp.

Men visst är det intressant? För att när vi sen kom in i det mer, lärde känna varandra bättre och fick ihop gruppen kom också både prestation och resultat med oss.

De som spelade i SDHL för första gången mobiliserade sig, hittade sina roller medans en del andra fick nya, större roller och mer ansvar än tidigare som dom och jag också behövde växa in i. Efter ett tag kom vi in i tempot och spelsystemet och det började gå bättre, vi började vinna och stämningen och kemin i laget blev bättre med mer glädje.

Kanske ett tyngre år för Leksand som förening på damsidan men ett desto viktigt år i kampen om att utveckla och föra damhockeyn framåt.

Och apropå att utveckla damhockeyn, gruppdynamik och att veta sin roll så innehåller ett av min hittills mäktigaste hockeyupplevelse just det. 

Året var 2016 och vi befann oss i Kanada med U18. Det var ett bra år. Ylva Lindberg och Madeleine Östling som var tränare hade lagt ner ett hårt och bra arbete på att göra det tydligt och enkelt för oss som spelare att förstå och acceptera det dem sa. Vi alla fick varsin bok med spelidén och planen för säsongen 15/16. Allt för att göra det tydligt med vårt grundspel så att alla skulle veta vad vi skulle utgå ifrån.

Alla blev tilldelade en roll utefter vad för speltyp man var så att vi skulle få ut det mesta av alla individuellt för att på så sätt få ut det bästa av gruppen i sin helhet.

Vi var taggade. 

Redo. 

Och framför allt, som är viktigare än man tror: vi hade så kul tillsammans.

Det gjorde att vi fick ihop en bra grupp där alla litade på varandra och varandras prestationer.

Och vi spelade bra tillsammans. Tog oss igenom turneringen med tuffa matcher och vann kvartsfinalen.

..men åkte tyvärr ut i semifinalen vilket var tungt otroligt tungt.

Turneringen fortsatte och vi skulle få avsluta den med att möta Ryssland i matchen om bronsmedaljen. Bronsmedalj, pallplats och det var bättre än att åka hem utan något alls runt halsen.

Det var en tuff match som gick mycket fram och tillbaka med farliga spelvändningar, som till slut slutade 2-1 till oss efter våra två mål som satt i första perioden.

Slutsignalen gick, vi vann och fick fira. Det var skönt att avsluta turneringen med vinst efter förlusten i semifinalen.

Det var en sjukt häftig upplevelse som jag alltid kommer ha med mig med fina minnen, bilder och såklart med en fin medalj.

Hockeyn är och har varit en så stor del i mitt liv och min förhoppning är att spela i många år till.

Under tiden vill och kommer jag vara aktiv i kampen om att få damhockeyn till att vara och anses som en mer aktuell och intressant sport för allmänheten att ta del av.

En kamp jag och många fler tar för oss och för alla blivande damhockeyspelare där ute.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten