Nico Hischier.
Foto: Andy Marlin-USA TODAY Sports
NHL

NHL-stjärnan öppnar för att inleda nästa säsong i Europa

ANNONS
Nico Hischier är hemma i Schweiz efter att hans NHL-säsong tagit slut i förtid. 
Nu öppnar han för att stanna i hemlandet och inleda nästa säsong i schweiziska ligan förutsatt att NHL skjuter upp starten av sin säsong. 

New Jersey Devils förväntades ta ett stort steg framåt den här säsongen men blev istället en besvikelse och var ett av sju lag som fick sin säsong avslutad efter NHL:s besked att stänga grundserien och satsa på ett slutspel med 24 lag. 

Lagets stjärncenter Nico Hischier är därför hemma i Schweiz och har bland annat gjort sin militärtjänst under tiden i hemlandet. 

Nu öppnar 21-åringen för att stanna kvar i Schweiz och spela i NLA nästa säsong innan NHL-säsongen kickar igång vid årsskiftet som det viskats om. 

– Det är klart att tanken dök upp ganska snabbt. Om det blir så och det finns ett sätt att lösa det så varför inte? Men jag vet inte hur det skulle fungera rent kontraktuellt, det är sånt som måste klargöras först, säger Hischier i studioprogrammet SRF Sport Panorama.

Schweizaren är dock inte ensam om att vara öppen för att stanna i Europa. 
I en intervju med hockeysverige.se berättade Mathias Bromé att han skulle tänka sig att spela SHL-hockey med Örebro ifall NHL-säsongen skjuts upp. 

– Klart jag skulle kunna göra det, men det där ligger inte på mitt bord och jag har inget att säga till om. Det är en större fråga än så, sade Bromé i början av juni och fortsatte: 
– Låt oss säga att det skulle börja i januari, klart att jag också vill spela matcher. I så fall blir det att jag antingen spelar här i Örebro eller tränar, men mer än så kan jag inte svara på den frågan, avslutar Mathias Bromé innan han får testa sin nya matchtröja för första gången.  


TV: Karlsson slår till med ett hattrick mot Anaheim

Den här artikeln handlar om: