Steve Yzerman.
Foto: Scott W. Grau/Icon Sportswire
NHL

"Kan sitta och tycka synd om oss själva - det hjälper inte"

ANNONS
Detroit gick från första- till fjärdeplats i draftlotteriet. General manager Steve Yzerman är dock inte bitter för det.

– Vi kommer få ett grymt prospect ändå, säger han.

En av många bisarra saker med gårdagsnattens draftlotteri var Detroits ras från första- till fjärdeplats. Ett fjärdeval var det sämsta de kunde få - och ett fjärdeval var alltså vad de fick. Trots att de var NHL:s överlägset sämsta lag får de alltså inte in Alexis Lafrenière i truppen utan får "nöja sig" med någon annan talang.

Steve Yzerman, klubbens general manager, försöker emellertid hålla humöret uppe trots oturen i lotteriet.

– Vi kommer få ett grymt prospect ändå. Hur bra spelare han blir, det får vi se. Vi kan sitta här och tycka synd om oss själva om vi vill, det hjälper inte, säger han till Red Wings hemsida.

– Systemet är som det är, det är samma för alla lag. Vi kommer få en grym talang och ska göra det bästa vi kan för att utveckla honom. 

HAN TIPPAS GÅ FYRA

Yzerman menar att chanserna att Detroit skulle få välja först trots allt var ganska små.

– Jag är inte förvånad. Vi hade 18,5 procents chans att vinna lotteriet. Så, jag var förberedd på att sitta här idag och prata om att vi inte hade fått förstavalet. De åtta slutspelslagen hade 24,5 procents chans tillsammans så det var faktiskt en större chans att de skulle vinna lotteriet än att vi skulle göra det.

På TSN:s Bob McKenzies ranking, som grundar sig i en mängd olika experters egna rankingar, var backen Jamie Drysdale  fyra. Han vann JVM med Kanada i vintras trots att han var två år yngre än de äldsta uttagningsbara spelarna.

Den här artikeln handlar om: