Patrik Berglund.
Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson
SHL

Bekräftar intresse för Patrik Berglund

ANNONS

Patrik Berglund går fortfarande klubblös efter sin första SHL-säsong med Djurgården. Nu bekräftar Brynäs sitt intresse för 32-åringen.
– Vi har haft kontakt med honom och hans pappa, säger sportchefen Michael Sundlöv till Gefle Dagblad.

Det blev 17 mål och 31 poäng från Patrik Berglunds klubba under återkomsten till Sverige förra säsongen. Då spelade Västeråssonen i Djurgårdens tröja, men det är högst oklart om han kommer att göra det nästa säsong också.

"Bulans" kontrakt med Djurgården gick ut efter säsongen och klubben har antytt att man måste avvakta och se om man kan ha råd med att plocka in honom och/eller Dick Axelsson igen.

Det här öppnar för andra klubbar att försöka värva 32-åringen, som har gjort över 700 NHL-matcher. Nu avslöjar Gefle Dagblad att Brynäs är intresserade av Berglund.

"VORE DUMT ATT INTE VARA INTRESSERAD"

– Det är en jätteskicklig hockeyspelare, så skulle den möjligheten finnas så är vi naturligtvis jätteintresserade, säger sportchefen Michael Sundlöv till tidningen och bekräftar att han för en dialog med spelaren i fråga.
– Vi har haft kontakt med honom och hans pappa (Anders, från Gävle och med ett förflutet i Brynäs), som i det här fallet sköter Patriks agentfrågor. Det vore dumt att inte vara intresserad av en spelare som finns på marknaden och inte stängt någon dörr till Brynäs IF.

För att Brynäs skulle kunna ha råd med Patrik Berglund måste klubben emellertid göra sig av med en annan spelare. Sedan tidigare har det viskats om att finländaren Tomi Sallinen skulle vara den spelare, men enligt Gefle Dagblad finns det inga garantier för det.

Kanske kan det uppstå en lucka i lönebudgeten om backen Simon Bertilsson inte väljer att återvända till Brynäs. Klubben håller dörren öppen för trotjänaren, men själv har han indikerat att han vill fortsätta spela i KHL efter att ha representerat Sotji förra säsongen.


TV: Det bästa från Jarome Iginlas karriär

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL