Tom Tärnström.
Foto: Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

De kan ta Karlskronas plats: ”Ett steg närmare vårt mål”

ANNONS

Under fredagen stod det klart att Karlskrona HK tvångsdegraderas från Hockeyallsvenskan. 
Precis där bakom står Väsby IK och meddelar att de är redo att ta över den tomma platsen.
– Om vi enbart tänker på Väsby så är det såklart ett steg närmare vårt mål, vilket är att spela i Hockeyallsvenskan, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström till hockeysverige.se. 

I och med att Karlskrona inte beviljas elitlicens kommer med största sannolikhet frågan om platsen i Hockeyallsvenskan gå till Väsby. Den tidigare elitserieklubben var som bekant ensamt lag från Hockeyettan att vara klara för kval till Hockeyallsvenskan när allt hockeyspelande stängdes ner tidigare i år på grund av pandemin.

Tom Tärnström är sportchef i Väsby och han mottog beskedet med blandade känslor. 

– Det är såklart tråkigt för Karlskrona. Att en klubb ska behöva hamna i den sitsen är såklart jättetråkigt.
– Om vi sedan tänker enbart på Väsby så är det såklart ett steg närmare vårt mål, vilket är att spela i Hockeyallsvenskan.

Ni har ännu inte fått någon förfrågan från Svenska Ishockeyförbundet om att ta över Karlskronas plats, hur tänker du kring om och när ni kan få den?
– Jag vet inte. Nu är det här så nytt. Jag tror Karlskrona meddelades för en timme sedan och sedan kom det ut i media nu.
–Det bör komma under dagen, något slags samtal i alla fall där dom kan känna av vart vi står i den här frågan.

Ekonomin har svajat hos Karlskrona under en tid, kom det är beskedet som en överraskning för er?
– Nej, eftersom vi har följt hur det har sett ut så är det ingen överraskning. 

Väsby IK.Väsby IK.Bildbyrån

En fråga som uppstår är om Väsby är redo som lag och organisation att ta klivet upp på den Hockeyallsvenska nivån.

– Vi har som målsättning att spela i Hockeyallsvenskan. Det här är mål ett i egentligen en treårsplan vi satt upp där vi ska komma till Hockeyallsvenskan.
– Ser vi rent historiskt är Hockeyallsvenskan, vilket den inte hette förr i tiden, men andraserien Väsbys historiska hemvist. Det är där vi har flest säsongen och jag tycker också att Väsby är en klubb som ska vara där.
– Kollar vi på vart vi är idag så är jag övertygad om att vi är redo att ta steget. Sedan kan vi inte ha en organisation som vi haft i Hockeyettan om vi ska spela i Hockeyallsvenskan så det blir för oss att steppa upp ett steg om det skulle bli så. 

Hinner ni förbereda er redan nu på ett eventuellt kliv upp i Hockeyallsvenskan och hur går ni vidare utefter det beslut som togs idag?
– Vi vet inte vad Karlskrona gör med det här beskedet. Dom ska väl även upp i en Tingsrätt med handlingar och även skicka in nya handlingar som gäller för Hockeyettan.
– Nu vet inte jag hur deras process är, men det kommer garanterat gå någon vända till eller om du rent av känner att det här inte går. Vi får se, men jag kommer inte gå 100 procentigt för det innan vi har en 100 procentig plats. 

Som sportchef kanske du redan nu måste börja titta på att stärka upp truppen eller…?
– Jag har koll och vet precis hur vi ska göra och har en plan om det skulle bli så. 

Tackar ni ja till en plats i Hockeyallsvenskan om frågan kommer?
– Ja, det gör vi. 


TV: De längsta slutspelsmatcherna i NHL:s historia

Den här artikeln handlar om: