SHL

LISTA: De är SHL:s största trotjänare

Trotjänare i SHL börjar bli allt mer sällsynt, men spelarna som vigt stora delar av sin karriär till en och samma klubb finns fortfarande kvar.
Här listats de tio just nu aktiva SHL-spelarna som gjort flest SHL-matcher för en och samma klubb och som fortfarande tillhör den klubben.

Med sina 800 matcher för Luleå Hockey är Jan Sandström SHL:s största trotjänare genom alla tider. Luleåikonen kommer dock att få se sitt rekord för flest antal matcher i en och samma SHL-klubb att raderas den kommande säsongen, då en viss Joel Lundqvist bara behöver en dryg halv säsong på sig för att bräcka norrbottningen.

Nedan följer en lista över de just nu aktiva SHL-spelarna som gjort flest matcher för en och samma klubb.

På listan återfinns inte aktiva spelare som lämnat sina klubbar för en ny klubb eller som just nu går kontraktslösa. Bland spelarna i den kategorin återfinns bland andra Per Åslund (600 matcher för Färjestad), Martin Thörnberg (588 matcher i HV71) samt Sebastian Karlsson (514 matcher för Linköping). 

1. Joel Lundqvist (Frölunda) – 773 matcher

Joel Lundqvist har hunnit med en sväng till NHL och Dallas, men trots det är Lundqvist tidernas meste Frölundaspelare genom tiderna. 

Lundqvist började göra sig ett namn i Frölunda i början av 00-talet och säsongen 2001/02 var han ordinarie i a-laget. Han hann med fem säsonger i Frölundas a-lag innan han hoppade på NHL-tåget med Dallas 2006, en resa som sträckte sig över tre säsonger och innebar 134 NHL-matcher för Stars.

2009 återvände han till Frölunda och Göteborg och har sedan dess varit klubben trogen. Totalt har det hunnit bli 773 matcher under de 16 a-lagssäsonger han spenderat i klubben. Nästa säsong kommer han bli tidernas trotjänare i SHL, då han bara behöver spela 28 matcher för att slå Jan Sandströms rekord på 800 matcher i Luleås tröja.

Under sina år i Frölunda har det blivit fyra SM-guld, ett SM-silver och fyra CHL-titlar.

Joel Lundqvist.Joel Lundqvist är etta på listan.Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

2. Karl Fabricius (Luleå) – 696 matcher

"Fabbe" har nästan blivit lika synonym med Luleå som Janne Sandström och konstigt är väl inte det. Med 696 matcher i Luleåtröjan är han den spelare som gjort näst mest matcher för klubben genom tiderna - fler matcher än ikoner som Roger ÅkerströmThomas Berglund och Anders Burström.

Till skillnad från ettan på denna lista, Joel Lundqvist, har Fabricius faktisikt hunnit med SHL-spel i en annan förening. Mellan 2006 och 2009, samma år som Lundqvist var borta från Frölunda, spelade Fabricius i just Frölunda. 

2009 återvände dock "Fabbe" till Norrbotten igen och bortsett från en KHL-säsong med slovakiska Poprad (2011/12) har han varit klubben trogen sedan dess. 

Forwarden fyller 38 år till hösten, men skulle han spela samtliga 52 grundserieomgångar under de kommande två säsongerna så skulle han faktiskt tangera Sandströms "omöjliga" rekord i Luleåtröjan.

Karl Fabricius kan tangera Jan Sandströms rekord.Karl Fabricius kan tangera Jan Sandströms rekord.Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson

3. Nicklas Lasu (Frölunda) – 475 matcher

Lasu har tidigare setts som en efterträdare till Joel Lundqvist i Frölunda vilket kanske inte är så konstigt. Lasu har likt Lundqvist både ledaregenskaperna samt ett stort hjärta för Frölunda, vilket gör att han känns som den givna lagkaptenen i Göteborgslaget när Lundqvist väljer att tacka för sig.

Lasu slog sig in i Frölundas a-lag på allvar säsongen 2009/10 och spelade i klubben fram till säsongen 2017/18, då han valde att lämna Göteborg för ett äventyr i finska storklubben Kärpät. Efter två säsonger i Uleåborg valde dock Lasu att återvända till Frölunda inför den här säsongen, där han stod för 19 poäng på 51 matcher.

Forwarden fyller 31 år till hösten och med tanke på hans ålder finns faktiskt möjligheten för honom att bräcka Lundqvists framtida rekord i SHL, givet att han stannar i Frölunda fram till karriärens slutpunkt.

Har kontrakt med Frölunda fram till säsongen 2022/23.

Nicklas Lasu blir assisterande kapten i Frölunda.Nicklas Lasu - Joel Lundqvists efterträdare.Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

4. Erik Josefsson (Växjö) – 452 matcher

"Mr Växjö" kom till Växjö inför säsongen 2008/09 från dåvarande Hockeyettan-klubben Gislaved och har sedan dess spelat uteslutande för Växjö Lakers.

Totalt har den 33-årige smålänningen hunnit med tolv säsonger i Lakers-tröjan, varav nio av dessa i SHL. På de 452 SHL-matcherna som han spelat för klubben har han noterats för 112 poäng, vilket placerar honom på en sjätteplats i lagets SHL-historia.

Höjdpunkterna under Josefssons tid i Växjö har än så länge varit SHL-avancemanget 2011 samt SM-gulden 2015 och 2018.

Erik Josefsson.Erik Josefsson.Foto: Bildbyrån/Jonas jungdahl

5. Niclas Burström (Skellefteå) – 402 matcher

Trots att han bara är 29 år gammal har Niclas Burström hunnit med över 400 SHL-matcher för Skellefteå. Burström har hunnit med en sväng till Ryssland och en säsong i KHL, men bortsett från de två säsongerna har han spelat uteslutande i Skellefteå AIK (borträknat ett dussintal matcher i Växjö på lån för tio år sedan).

Burström debuterade i Skellefteås a-lag som b-junior och slog sig in på allvar i laget som 19-åring. Fram till 2017 var han klubben trogen innan han lämnade för KHL-klubben Vitjaz Podolsk. Vände hem till Sverige inför den gångna säsongen, men då till Växjö istället för de norra delarna av Västerbotten, till många Skellefteåsupportrars förtret. 

Valde dock att återvända till Skellefteå inför den här säsongen och tog ett stort kliv framåt från den misslyckade sejouren i Växjö. 

Är med sina 402 matcher femma på listan över spelare med flest SHL-matcher i Skellefteås historia. Om han spelar samtliga 52 grundserieomgångar nästa säsong kommer han att avancera förbi både Erik Forssell och Adam Pettersson på den listan.

Niclas Burström.Niclas Burström.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

6. Henrik Eriksson (Djurgården) – 399 matcher

Förutom de 399 SHL-matcher han spelat i Djurgården har Henrik Eriksson även hunnit med två säsonger i Hockeyallsvenskan med klubben. Anlände till klubben till hockeygymnasiet och tog sig sedan hela vägen upp till klubbens a-lag säsongen 2007/08.

Lånades ut till Mora säsongen 2009/10 och anslöt sedan till dalaklubben på permanent basis under de två nästkommande säsongerna. När Djurgården åkte ned till Hockeyallsvenskan 2012 återvände "Hank the tank" till klubben och har spelat i Djurgården sedan dess.

Den gångna säsongen stod 30-åringen för tio poäng (6+4) på 49 matcher. Kontraktet med Djurgården sträcker sig över den kommande säsongen.

Henrik Eriksson.Henrik Eriksson.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

7. Mats Rosseli Olsen (Frölunda) – 392 matcher

Listans yngsta spelare.

Norrmannen anslöt till Frölunda under säsongen 2011/12 efter att ha dominerat i den norska ligan som 20-åring. Sedan dess har 29-åringen blivit mer eller mindre synonym med Frölunda och går nästa säsong in på sin tionde säsong i klubben.

Var en poängstark spelare i ungdomen, men har sedan han kom till Frölunda blivit mer av en uppskattad rollspelare som sätter laget före jaget. Skrev säsongen 2017/18 på ett nytt kontrakt med klubben som håller honom i Frölunda över säsongen 2020/21 och kommer att nå milstolpen 400 Frölundamatcher under hösten.

Mats Rosseli Olsen.Mats Rosseli Olsen.Foto: Erik Simander/Bildbyrån

8. Niclas Andersén (Brynäs) – 378 matcher

Värmlänningen har hunnit med fem säsonger i andra klubbar sedan han kom till Gävlelaget 2007, men lyckas trots det ta sig in på topp 10-listan över ligans nuvarande största trotjänare.

Spenderade fem raka säsonger i klubben mellan 2007 och 2012 efter att ha anslutit från rivalen Leksand, men spenderade sedan två säsonger i KHL-klubben Severstal. Återvände till Brynäs 2014/15 och utsågs till lagkapten, men lämnade laget redan säsongen därpå.

Efter tre säsonger utomlands återvände Andersén till Brynäs 2018 och kommer nästa säsong gå in på sin nionde säsong i klubben. Totalt har det blivit 67 poäng på de 378 matcher 32-åringen spelat i Brynäs.

Har kontrakt över säsongen 2020/21.

Niclas Andersén.Niclas Andersén.Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

9. Joakim Lindström (Skellefteå) – 375 matcher  

Faktum är att den Skellefteåfödde forwarden inte spelade i klubbens a-lag förrän han var 27 år gammal, men sedan han återvände till sin moderklubb inför säsongen 2010/11 har det hunnit bli 375 matcher i SHL med över en poäng per match (382 poäng) som facit.

Lindström har sedan återkomsten från Nordamerika spelat i Skellefteå i tre omgångar. Först lämnade han klubben för NHL-spel 2011, men återvände redan samma säson. 2014 var det dags för ett nytt NHL-äventyr och när han återvände till Europa blev det spel i ryska stjärnklubben SKA St. Petersburg, snarare än Skellefteå.

Sedan 2016/17 har dock 36-åringen spelat för Skellefteå och har under sina år i SHL varit en absolut toppspelare i ligan. Den gångna säsongen var dock hans sämsta rent poängmässigt, då han "bara" stod för 39 poäng på 47 matcher.

Har kontrakt till 2022.

Joakim Lindström.Joakim Lindström.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

10. Johan Alcén (Brynäs) – 373 matcher

Med sina 373 SHL-matcher för Brynäs avrundar 32-årige Alcén listan över SHL:s nuvarande största trotjänare. 

Alcén har via klubbens juniorlag blivit en profil i klubben, trots att han spelat för både en annan SHL-klubb (Rögle) och den stora rivalen (Leksand). Lämnade Brynäs för spel i Rögle 2009 men återvände till klubben 2015 efter sejourer i Rögle, Leksand, Vita Hästen och Mora.

Har de senaste fem säsongerna spelat i Brynäs och stod den gångna säsongen för fyra poäng (1+3) på 50 matcher. Kontraktet med Gävlelaget sträcker sig över säsongen 2021/22.

Johan Alcén
Johan Alcén Foto: Bildbyrån

Per Åslund (Färjestad) – 600

Martin Thörnberg (HV71) – 588

Sebastian Karlsson (Linköping) – 514

Oscar Sundh (HV71) – 450

Adam Pettersson (Skellefteå) – 444


TV: Victor Söderström redo för NHL-äventyr

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 22 september
19:00 Oskarshamn - Brynäs SHL
19:00 Frölunda - Örebro SHL
19:00 Leksand - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Färjestad - Växjö SHL
19:00 Malmö - HV 71 SHL
19:00 Timrå - Linköping SHL
fredag 23 september
18:00 Djurgården - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - Södertälje Hockeyallsvenskan
20:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
lördag 24 september
12:00 Luleå - Leksand SDHL
13:00 Modo - Brynäs SDHL
15:15 Linköping - Färjestad SHL
15:15 Brynäs - Luleå SHL
15:15 Malmö - Frölunda SHL
15:15 Örebro - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Göteborg SDHL
17:30 SDE - HV 71 SDHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Växjö - Timrå SHL
01:00 Philadelphia Flyers - Boston Bruins NHL
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten