Artemij Panarin.
Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
NHL

"Panarin borde få MVP-priset"

ANNONS

Det har mest pratats om Leon Draisaitl och Connor McDavid. Men när Nathan MacKinnon får frågan om vem han tycker har varit NHL:s mest värdefulla spelare den här säsongen pekar han på en ryss i New York Rangers. Nämligen Artemij Panarin.
– Jag älskar att se honom spela, säger Colorado Avalanche-stjärnan till TSN.

Härom dagen gavs de journalister som är berättigade att lägga röster på priserna till NHL Awards grönt ljus. Det innebär att ligan någon gång under hösten, när Stanley Cup förhoppningsvis är utdelad, kommer att hålla någon slags gala för att tillkännage vinnarna vid NHL Awards 2020.

Den mest prestigefyllda utmärkelsen, Hart Trophy, går till ligans mest värdefulla spelare. När tänkbara vinnare av priset har diskuterats har en hel del fokus riktats mot Edmonton Oilers superduo Leon Draisaitl och Connor McDavid. Men när Nathan MacKinnon, en annan spelare som fått kärlek i den debatten, ger sitt svar på vem som borde vinna nämner han en annan spelare.

– Om jag var tvungen att välja en spelare skulle jag antagligen välja (Artemij) Panarin, säger Colorado Avalanche-stjärnan i en intervju med TSN 1050 i Toronto.
– Jag tycker att han har dominerat... Jag tycker att Draisaitl har varit overklig. Jag menar, vilken säsong. När Connor (McDavid) blev skadad klev han fram. Men Rangers har också haft en hel del skador och det verkade som att Panarin verkligen lyfte sina kedjekamrater. Jag tror han hade flest poäng i spel fem-mot-fem i hela ligan. Jag älskar att se honom spela.

ÖVERTALNINGSKAMPANJ

Artemij Panarin delade tredjeplatsen i NHL:s poängliga under grundserien tillsammans med Boston Bruins forward David Pastrnak. Han stod för 32 mål och 95 poäng på 69 matcher. 59 av hans poäng kom i spel fem-mot-fem, 71 vid lika styra. I båda kategorierna var han bäst i ligan.

MacKinnon har aldrig spelat med Panarin, men lärde känna honom när Colorado Avalanche försökte värva ryssen till Klippiga bergen förra sommaren. Då gjorde lagets storstjärna sitt yttersta för att övertyga den 28-årige ryssen om att Denver var rätt destination för honom.

– Jag ringde honom i princip varje dag. Jag sa åt honom att han inte behövde vara den som avgjorde varje kväll, utan att jag kunde ta den rollen ibland. Jag sa åt honom "Du kan få min roll i powerplay, jag bryr mig inte, jag tar en annan roll, det funkar'. Så ja, jag försökte med allt möjligt, skrattar MacKinnon i intervjun.

Hans övertalningskampanj funkade inte. Panarin skrev ett sjuårskontrakt med New York Rangers värt runt 11,6 miljoner dollar per säsong. Det gör honom till den näst bäst betalde spelaren i ligan efter Connor McDavid.


TV: Spelarna som nått 700 mål snabbast i NHL:s historia

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch