Marcus Weinstock.
SHL

Weinstock lägger av - här är nya jobbet

ANNONS
En lång karriär är över. Marcus Weinstock slutar som spelare - och blir ny tränare för Örebros U16-lag.

– Vi är otroligt glada att Marcus blir kvar i Örebro Hockey, säger GM Stefan Bengtzén.

Han var med på resan från att de var nykomlingar i HockeyAllsvenskan till att de blev ett slutspelslag i SHL. Men efter den gångna säsongen meddelade Örebro att Marcus Weinstock inte kommer spela i klubben nästa säsong. En era var över. Nu inleds i stället en ny era.

Marcus Weinstock blir nämligen kvar i Örebro - men som talangutvecklare och tränare för klubbens U16-lag. 36-åringen lägger därmed ned sin spelarkarriär.

– Det känns otoligt glädjande att få chansen att fortsätta arbeta i klubben i mitt hjärta. I och med detta är min spelarkarriären över och jag ser nu framemot en ny karriär som tränare. Jag hoppas och tror att jag kommer ha mycket att bidra med och det ska bli väldigt kul att jobba tillsammans med våra yngsta spelare, säger Marcus Weinstock.

"DET SKA BLI SPÄNNANDE ATT FÖLJA"

Weinstock gjorde 449 allsvenska matcher och 358 SHL-matcher under sin långa spelarkarriär. Han spelade för Örebro från 2010.

– Vi är otroligt glada att Marcus blir kvar i Örebro Hockey. Med sitt klubbhjärta och långa erfarenhet som spelare kommer han bli en viktig kugge i juniorverksamheten. Det ska bli spännande att följa Marcus resa som tränare och tillsammans med Henrik Löwdahl och Kalle Olsson har vi en bra stomme som kommer fortsätta utveckla juniorverksamheten framåt, säger Örebro Hockeys GM Stefan Bengtzén.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

Den här artikeln handlar om: