Konstantin Komarek.
Foto: Bildbyrån
KHL

Uppgifter: Här kan populäre Luleåforwaden hamna

ANNONS
Luleå kunde inte erbjuda Konstantin Komarek en fortsättning i klubben.
Nu kan den österrikiske forwarden fortsätta karriären i KHL.
Enligt ryska Sport-Express jagas den populäre forwarden av Dinamo Riga.

Luleå satsade hårt på att få behålla Joel Lassinantti även nästa säsong, men trots att fansen tillsammans med sponsorer samlat in miljonbelopp till målvaktens nya kontrakt stod det i går klart att stjärnan fortsätter sin karriär i KHL-klubben Sotji.

Röster höjdes då för att lägga de pengar som samlats in på att försöka säkra upp publikfavoriten Konstantin Komareks tjänster, men dessa pengar gick enligt Luleås GM Stefan Nilsson inte att lägga på Komarek.

– Vi har inte möjlighet att lägga pengarna som hade samlats in för att finansiera Joels kontrakt på någon annan spelare. Utan de var öronmärkta åt honom, sade Nilsson till NSD

JAGAS AV LETTISKA KLUBBEN

Nu kan Komarek fortsätta karriären i KHL.

Enligt ryska sajten Sport-Express.ru ska den lettiska huvudstadsklubben Dinamo Riga vara på jakt efter österrikarens tjänster.

Komerak anslöt till Luleå i mitten av januari och stod för 14 poäng på 19 matcher i Luleåtröjan innan säsongen tog slut i mars. Innan dess noterades den 27-årige centern för åtta poäng (4+4) på 20 matcher i Malmös färger.

Den gångna säsongen spelade totalt tre svenskar i klubben (Kristofer BerglundDavid Ullström och Jacob Berglund), men där Kristofer Berglund var den enda som avslutade säsongen i KHL-laget. Både Ullström (Biel-Bienne) och Berglund (Neftechimik) lämnade klubben under hösten.


TV: Vårdförbundet – 2020 års vinnare av Stefan Liv Memorial Trophy

Den här artikeln handlar om: